A 15 legjobb online képszerkesztő

Estimated read time 7 min read

 

Összegyűjtöttünk 15 online képszerkesztő programot, amikkel előképzettség nélkül is feljavíthatod a fotóidat, vagy akár ütős facebook, instagram posztokat is kreálhatsz pillanatok alatt!

 

Az online képszerkesztő előnye

az alapvető funkciók mellett számos olyan kiegészítést tartalmaznak, amivel könnyedén módosíthatjuk vagy feljavíthatjuk fotóinkat. Előismeret nélkül használhatjuk őket legtöbb esetben ingyenesen vagy minimális összeg mellett. Kezelésük egyszerű, telepíteni sem kell gépünkre őket és szinte minden olyan szerkesztési funkciót tartalmaz, mint a Photoshop.

1. GIMP

Az első számú(letölthető) ingyenes képszerkesztő. Az összes közül ez a program áll a legközelebb az Adobe Photoshop-hoz.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-1

A hasonlóságnak annyira alapja van, hogy az összes Photoshop plugin-t képes kezelni a GIMP, amivel végtelenszámú funkcióbővítésre van lehetőségünk. Segítségével finomhangolhatjuk képeinket, de akár eredeti műalkotásokat is létrehozhatunk.

2. Photoscape X

Számtalan szűrőjével és effektjeivel akár tömeges képszerkesztésre is adhatjuk fejünket. A Photoscape X kezelőfelülete szerény, nem fogja elijeszteni a hobbi-művészeket sem.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-1

Használata egyszerű, könnyen és gyorsan hozhatunk létre vele professzionális megjelenésű képeket. Rengeteg hirdetési sablon és keret található az adatbázisában.

3. Pixlr

A Pixlr használatához regisztrálnunk kell. Okostelefonról és számítógépről is lehetőségünk van szabadjára engednünk a bennünk rejlő Picasso-t, így akár a vonaton ülve vagy buszra várakozás közben is dolgozhatunk vele.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-2

A Pixlr számtalan oktatóanyagot hozott létre, amiben lépésről-lépésre vezet végig az online képszerkesztő használatához.

Ingyenessége nem korlátlan – a prémium funkciók használatához a fizetős verzió használata elengedhetetlen.

 

4. Fotor

A Fotor egy könnyen használható kezelési felülettel rendelkező online képszerkesztő. Egyik legnagyobb előnye, hogy felhőalapú rendszerben dolgozhatunk vele, így számítógépünk erőforrásait szabadon hagyja.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-3

A RAW fájlok kezelése mellett fejlett kollázskészítő eszközzel is rendelkezik, illetve rengeteg szűrőt és effektet is tartalmaz. Aki munkából kifolyólag szeretné használni a Fotor-t, annak jó hírünk, hogy sablon méretek közül választhatunk a célunk elérése érdekében.

 

5. Befunky

A Fotor-hoz hasonlóan, a Befunky -ban több sablon közül választhatunk a mesterművünk létrehozásához. Letisztult kezelőfelülettel rendelkezik, mellyel könnyedén javíthatunk képeink minőségén és hozhatunk létre kollázsokat.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-5

 

6. PicMonkey

A PicMonkey rendelkezik a listában szereplő online képszerkesztők közül a legjobb kollázskészítő felülettel.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu

A webdizájnerek, bloggerek vagy marketingesek munkafolyamatainak felgyorsítása érdekében számtalan sablont tartalmaz.

Hátránya, hogy egyszerre csak egy fájlt képes kezelni.

 

7. Google Fényképek

A Google Fényképek Régi neve a Picasa. Fényképeink rendezésére és szerkesztésére ad lehetőséget. Az alapvető képszerkesztési funkciók (méretezés, vágás, vörösszem javítás, kontraszt, színkorrekció) mellett animációk készítésére is lehetőséget kínál.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-6

A Google Fényképek használata díjmentes, a Google fiókodon keresztül érheted el. A közösségi média felületeire egyetlen kattintással oszthatod meg frissen elkészült képeidet.

 

8. Photoshop Express

A Photoshop Express használatához regisztrációra van szükség és Adobe Flash telepítésére a számítógépünkre. Minden olyan funkciót tartalmaz, amit egy képszerkesztővel szemben felállítunk.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-8

Előnye, hogy rendkívül gyorsan szerkeszthetünk vele képeket. Hátránya, hogy jelenleg csak JPG/JPEG fájlokat kezel és a közvetlen megosztás a közösségi média felületeire nem elérhető.

 

9. iPiccy

Logikusan felépített kezelőfelületének köszönhetően az egyik legjobban használható online képszerkesztő.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-8

Ingyenessége mellett további előnye, hogy kezdő és haladó felhasználók számára is tökéletes választás az iPiccy, hiszen fejlett képszerkesztési funkciók is találhatók benne (pl.: görbebeállítások, háttér törlése, klónozás).

Jelenleg csak JPG/PNG fájlokat kezeli az iPiccy és a közvetlen megosztási funkció sem működik a közösségi média felületeire.

 

10. Canva

Használatához előképzettség nem szükséges. Annyira nem, hogy számos oktatóvideót is készítettek a használatának elsajátításához.

A Canva lehetőséget ad nekünk a saját betűkészletünk feltöltésére. Rengeteg sablonnal könnyíti meg a munka szerelmeseit és ingyenes képeinek száma és alig-alig megszámolható.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-9

Nagy előnye, hogy nem csak a nagyképernyős felhasználókra gondoltak, így bárhol és bármikor hasznát vehetjük. Elkészült grafikáinkat pedig egy kattintással megoszthatjuk a közösségi média felületein.

 

11. Ribbet

Számos matrica és betűtípus segít a tökéletes kollázs elkészítésében. A Ribbet kezelőfelülete egyszerű és használható. Saját felhőszolgáltatásának köszönhetően ingyenes tárolhatjuk képeinket, amit így bárhonnan elérhetünk.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-11

 

12. Photo Editor by Aviary

A Photo Editor by Aviary csak az iPhone használók számára elérhető.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-11

Számtalan szerkesztési lehetőséggel bír, több fényképkorrekciós tartalma miatt pedig felveszi a kesztyűt a legtöbb fizetős telefonos képszerkesztő programmal.

 

13. Inkscape

Az Inkscape egy ingyenesen letölthető szoftver. Kezdő képszerkesztőknek ajánlott a használata. Segítségével alakzatokat hozhatunk létre és adhatunk hozzá meglévő fényképeinkhez vagy megváltoztathatjuk a fotóink színét.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-12

A legtöbb alapvető szerkesztési funkcióval rendelkezik.

 

14. Pablo by Buffer

A Pablo by Buffer számtalan kiegészítő bővítménnyel rendelkezik.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-13

Nagyjából 50 ezer szabadon felhasználható képpel rendelkezik, amiket gombnyomásra menthetünk könyvtárunkba. Előnye, hogy a frissen elkészült grafikáinkat egy gombnyomással megoszthatjuk ismerőseinknek.

 

15. Venngage

Marketingesek számára a megfelelő választás a Venngage. Infografika készítő eszköz, melynek segítségével összetett grafikákat tervezhetünk és készíthetünk. Rengeteg sablon segíti a munkánkat.

A 15 legjobb online képszerkesztő-officetoolshu-15

KAPCSOLÓDÓ KATEGÓRIÁK, CIKKEK:

KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

VIDEÓ SZERKESZTŐ PROGRAMOK >>