A top 7 ingyenes képszerkesztő program, azaz minden napra egy kis kreativitás

Estimated read time 4 min read

Az internet számos ingyenes képszerkesztő program alternatívát tartogat a hobbi és a profi képszerkesztőknek egyaránt, melyek használata sokszor jóval könnyebb, mint a Photoshop funkcióinak elsajátítása és természetesen ingyenessége és nagy előnyt tartogat.

Ingyenessége nem csak a fiataloknak kedvező, hanem a hobbi-művészeknek, bloggereknek egyaránt. Cikkünkben összegyűjtöttünk 7 ingyenes képszerkesztő programot, melyek képkészítéshez, rajzoláshoz, fotók szerkesztéséhez remek választás.

 

Sumo Paint – ingyenes képszerkesztő program

A SumoPaint egy regisztráció nélkül használható ingyenes képszerkesztő program. Annak ellenére, hogy nem a legnépszerűbb grafikai szoftverek közé tartozik, igencsak közel áll a profi kategóriához. Előnye, hogy internetkapcsolat híján is használható, hiszen letölthetjük gépünkre.

ingyenes képszerkesztő program

Rengeteg effekt, ecset és rétegezés van segítségünkre a képszerkesztésnél. Elkészült képeinket pár kattintással megoszthatjuk másokkal, így nem mi, de akár társunk is velünk egyszerre szerkesztheti ugyanazt a képet más eszközről. Ennek használata már regisztrációhoz kötött, de a regisztráció más előnnyel is jár: elkészült képeinket elmenthetjük a SumoPaint oldalára, melyet később újra szerkeszthetünk.

 

Fresh Paint

A FreshPaint érintőképernyős eszközzel rendelkező felhasználók nagy kedvence, mert gyorsan és könnyedén lehet vele csodás dolgokat alkotni.

ingyenes képszerkesztő program

 

Inkscape

Az Inkscape egy ingyenes, nyílt forráskódú, vektorgrafikus képszerkesztő program. Ingyenessége igazi ajándék, hiszen elég komoly szoftverről beszélhetünk.

ingyenes képszerkesztő program

Természetesen az Inkscape is rendelkezik fizetős változattal, amelynek előnye, hogy megszerkesztett képeinkről a vízjelet eltávolíthatjuk, valamint kevesebb “idegesítő” reklámmal találkozunk.

 

Pixlr

A Pixlr kétségkívül az egyik legkomolyabb ingyenes képszerkesztő program a piacon. Látványos filtereivel elképesztő eredményeket érhetünk el munkánk során. A képmanipulálás komolysága alapján három szintet különböztethetünk meg a szoftveren belül.

ingyenes képszerkesztő program

A Pixlr-o-matic a legegyszerűbb szintje, amelyben az Instagramhoz hasonló könnyedséggel használhatunk filtereket. A középső szint a Pixlr Express, ahol jóval minőségibb filterek mutatják be tehetségüket a nyersanyagon. Itt már kollázsok készítésére is lehetőségünk van. Harmadik és egyben legkomolyabb szint a Pixlr Editor, amely sok esetben megugorja a fizetős szoftverek szintjét.

 

GIMP

A GIMP talán az egyik legismertebb és funkcionalitását tekintve a Photoshophoz legközelebb álló, ingyenes képszerkesztő program.

ingyenes képszerkesztő program

Az interneten rendkívül sok oktatóanyagot találhatunk mindenféle szintnek megfelelően.

 

Canva

Népszerűségét leginkább okostelefonos köröknek köszönheti a Canva. Használata könnyű, mégis komoly szerkesztési lehetőségeket kínál a felhasználóknak.

Alkalmas fotók és képek szerkesztésére és létrehozására is. Egyszerűen tervezhetünk meg vele grafikákat, legyen szó szórakoztatásról vagy előadásról, esetleg közösségi médiás profilképünk csinosításáról.

 

Fotoflexer

Alapszintű szerkesztési funkcióinak megfelelően kimondottan fényképek gyors ráncfelvarrására készült.

ingyenes képszerkesztő program

A listában szereplő ingyenes képszerkesztő programok közül a leggyengébb teljesítményt nyújtja, de így is tökéletes választás egy hobbi-művész kétperces munkájához.

 

KAPCSOLÓDÓ KATEGÓRIÁK, CIKKEK:

KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

VIDEÓ SZERKESZTŐ PROGRAMOK >>