Bojkott a Huawei ellen?

bojkott-a-huawei-ellen-officetools.hu-1

 

Az osztrákok továbbra is hiányolják a bizonyítékokat, ezért nem csatlakozik egyelőre a kínai konszern elleni kampányhoz.

Nyugati szomszédunk közlekedési, innovációs és technológiai minisztériuma közleményében azt írta, hogy gazdaságpolitikai érdekek vannak a Huawei elleni nyomásgyakorlás hátterében. A szaktárca úgy értesült, hogy Lengyelország, Norvégia, Nagy-Britannia és Németország közös álláspontot akar kialakítani. A minisztérium a megoldást abban látja, hogy Európában a piac versenyképességét ne korlátozzák, nem pedig a negatív kampányban. Ebben szerepelne a kontinensre kiterjedő biztonsági szabványok létrehozása és alkalmazása, amely azt garantálná, hogy külföldi kormányok ne férjenek hozzá az infrastruktúrához.

A minisztérium szerint a Huawei kizárása az innováció akadályozásához vezetne,

amennyiben kizárnák őket az 5G-hálózatok kiépítésében. Ausztriában a kínai társaság piacvezető szerepet tölt be, amit az is jól mutat, hogy a T-Mobile az LTE-hálózatok 100 százalékában a Huawei rendszereit alkalmazza és ezáltal az 5G-hálózathoz is a kínai cég lenne az egyetlen beszállító.

Az Amerikai Egyesült Államok eddig semmiféle bizonyítékkal nem tudta alátámasztani azt, hogy a kínai vállalat kémtevékenységet folytat – ezért sem csatlakozik Ausztria és a többi ország a bojkotthoz. Norvégia a feltevéseket megvizsgálja, amely után dönt csak arról, hogy a távközlési hálózatban használja-e majd a Huawei rendszereit. Angela Merkel pedig feltételekhez szabta a Huawei németországi 5G-hálózat kiépítésében való részvételét. Ez a feltétel pedig, hogy a cég semmiféle adatot nem adhat át a kínai államnak. Ebből is látszik, hogy az USA példáját nem követi mindenki vakon.
A Huawei németországi vezetője azt állítja, hogy semmiféle kiskaput nem építenek a készülékekbe.

Még szintén érdekelhet...