RSS tech lapszemle

RSS HWSW Informatikai Hírmagazin
 • Hamarosan befuthat a OnePlus TV 2019-08-23
  Rövidesen megjelenhet egyes régiókban az eddig kizárólag okostelefonokban utazó OnePlus első tévékészüléke, mely az elképzelések szerint a márka tradícióit örökítené tovább az új termékkör esetén is.
 • Tovább nő az iPhone-ok csereciklusa 2019-08-23
  Egyre ritkábban cseréli okostelefonját az Apple felhasználótábora, amely mögött a növekvő árak és a csökkenő innováció áll.
 • Ismét egy gyengébb negyedéven van túl az Nvidia 2019-08-23
  Továbbra sem tért teljesen magához az Nvidia, amelynek pénzügyi eredményeibe még mindig belerondít a bányászláz vége. A GeForce-ok eladásai mellett az adatközpontokban is megtorpant a cég, melynek egyik legfőbb oka az éleződő konkurenciaharc.
 • Nem mennek jól a nyomtatók, távozik a HP vezérigazgatója 2019-08-23
  Kis mértékben alulteljesíthet az előzetes elemzői várakozásokhoz képest a HP Inc. a harmadik üzleti negyedévben, ezzel párhuzamosan távozik a cég éléről Dion Weisler vezérigazgató.
 • Három hónapra nőtt a Spotify ingyenes prémium időszaka 2019-08-23
  Az eddigi egy hónaphoz képest már három hónapig próbálható ki ingyen a Spotify Premium minden változata, hogy aztán a cég reményei szerint a kipróbálók előfizetővé váljanak.
 • Barátkozhat a PlayStation a PC-vel 2019-08-22
  Követheti az Xbox keresztplatformos törekvéseit a PlayStation, hamarosan exkluzív Sony címek érkezhetnek PC-re.
 • Szeptembertől jön a gigabites kábelnet a Telekomnál 2019-08-22
  Szeptembertől immár nem csak optikai (FTTH) hálózatán, hanem kábelhálózatán (HFC) is kínál gigabites letöltési sávszélességet biztosító internetelőfizetést a Telekom. A szolgáltató az országban elsőként vezeti be az EuroDOCSIS 3.1 szabványnak megfelelő átviteli technológiát.
 • Hivatalosan is bemutatkozott az Intel "Comet Lake" 2019-08-22
  Kénytelen volt alaposan megkavarni 10. generációs mobil processzorainak kínálatát az Intel. A vállalat párhuzamosan szállít 10 nanométeres Ice Lake, illetve 14 nanométeres Comet Lake processzorokat egyazon generáción belül. A gyártástechnológia mellett a mikroarchitektúrák is jelentősen eltérőek, a bábeli zűrzavarban pedig négy- és ötkarakteres jelölés egyidejű alkalmazásával próbál utat mutatni a chipgyártó.
 • Magyarország is nyomozhat a Microsoft-botrányban 2019-08-22
  A Fővárosi Főügyészség szerdán több, az Esterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete, valamint hét beszállító közt 2014-ben és 2019-ben megkötött szerződést is bekért. Ezzel Magyarországon is kezdetét veheti a nyomozás a Microsoft Magyarországot érintő korrupciós ügyben.
 • Búcsút int a YouTube direkt üzenetküldője 2019-08-22
  Valószínűleg nem használhatták a Google mércéje szerint elegen a YouTube Messengert, ezért leállítja a vállalat a szolgáltatást. A közleményre érkező dühös és elkeseredett hozzászólások szerint viszont a videós üzenetküldőnek is volt azért felhasználótábora.
RSS Computerworld Online Hírek
 • Zavarba ejtő hírek a Huawei új operációs rendszeréről
  A kínai gyártó most azt mondja, hogy mégsem akarja okostelefonjaiban használni a HarmonyOS-t, viszont okosórában nemsokára találkozhatunk vele.
 • Ember okozta katasztrófa: a Kaspersky adatai alapján az ipari hálózatokat érintő kiberbiztonsági incidensek fele az alkalmazottak hibájából történik
  Az automatizáció ellenére az emberi tényező még mindig komoly kockázatot jelenthet az ipari folyamatokban: tavaly az operációs technológiai és az ipari vezérlőrendszer-hálózatokat érintő incidensek 52%-a mögött az alkalmazottak által vétett hibák vagy nem szándékos cselekedetek álltak.
 • Két hétig kódolatlan csatorna
  Két hétig kódolatlanul érhető el a Da Vinci TV csatornája a MinDig TV több, mint 750 ezer háztartással rendelkező kínálatában augusztus 26. és szeptember 08. között. A csatorna többek között számos érdekes és meghökkentő élettörténettel, történelmi műsorokkal és matematikai rejtélyekkel várja a nézőket.
 • Nem találják ki, mivel jött ki a Huawei
  A Huawei Technologies bemutatta az Ascend 910-et, a világ legerősebb AI processzorát, valamint a MindSpore minden forgatókönyvre kiterjedő AI számítási keretrendszert.
 • Szétszórt adatok, összeszedett védelem
  A munkahelyi fájljainkhoz lassan ugyanolyan könnyen hozzáférünk, mint a levegőhöz. Ott vannak a felhőben, és bárhol, bármikor betölthetjük a mobil eszközeinkről. A munkavállalók dolgát ez megkönnyíti, de a vállalatoknak nehézséget okoz az értékes és érzékeny adatok védelmének biztosítása.
 • Jól megy a Samsung Galaxy Note10 sorozat
  Az idén 10 éves Samsung Galaxy sorozat legújabb tagjai, Galaxy Note10 sorozat magasabb eladási számokkal zárta az előrendelési időszakot Magyarországon, mint elődje, a Galaxy Note9 2018-ban. A gyártó legújabb csúcskészülékei augusztus 23-tól érhetők el a boltokban.
 • Látványos változás az Androidnál
  Az aranyos logó figura mostantól elveszti testét, a legújabb Android neve pedig egyszerűen Android 10 lesz.
 • Együttműködés Székesfehérvár fejlődéséért
  Együttműködési megállapodást írt alá Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Prosperis Alba Kutatóközpont Kft. és az Óbudai Egyetem. A Felek közös célként határozták meg, a jövőbeni kutatások helyben történő megvalósulását, amelyek alapul szolgálhatnak a gazdasági szereplők, közfeladatokat ellátó és más szervezetek részére egyes fejlesztési irányaik meghatározásához.
 • Ezek az új LG mobilok jönnek rövidesen
  Az LG Electronics (LG) a 2019-es, berlini IFA-n mutatja be új K50S és K40S okostelefonjait.
 • Pornót nézegetők veszélyben
  Egy pornóoldal több mint egymillió felhasználójának bizalmas adataihoz lehetett hozzáférni egy sebezhetőség miatt.
RSS PROHARDVER! – Hírek és tesztek vegyesen
RSS hvg.hu RSS
RSS PC World Online Hírek
RSS PC Fórum RSS
 • Itt az első előzetes az új Star Wars sorozathoz, az "A mandalóriai"-hoz
  A Disney pénteken végre kiadott az előzetest ahhoz, az először majd ősszel adásba kerülő új Star Wars TV-sorozatához, aminek érkezéséről a PC Fórum már közel egy évvel ezelőtt beszámolt. A "The Mandalorian" ("A mandalóriai") címet viselő új széria középpontjában az először A birodalom visszavág-ban felbukkant, majd az előzménysorozatokban is látott ikonikus fejvadász, Bobba Fett fog […]
 • Szétkapták a Samsung új Galaxy Note 10+ mobilját - ez volt benne
  A Samsung a napokban megkezdte legújabb csúcsmobilja, a hónap elején bejelentett Galaxy Note10+ forgalmazását. Az iFixIt munkatársai - ahogy az lenni szokott - mindjárt szereztek is egy példányt az új szupertelefonból, hogy azt darabokra kaphassák.
 • A biztonsági határértekek felett sugározhatnak működés közben az iPhone-ok
  Az Apple kütyüjeinek használói nem csak azt kockáztatják, hogy felrobbantják a repülőt amin utaznak, de azt is, hogy készülékeiktől az egészségügyi határérték feletti elektromágneses sugárdózist kapnak. Az iPhone sorozat több tagja is a megengedettnél jóval magasabb ilyen sugárzási értékeket produkálhat.
 • Az internetre kötöttek alkalmazottak egy atomerőművet, hogy Bitcoin-t tudjanak bányászni rajta
  Elképesztő nemtörődömségről és kapzsiságról tettek tanúbizonyságot a közelmúltban egy ukrajnai atomerőmű alkalmazottai. A felelőtlen munkatársak ugyanis közvetlenül az internetre kötötték rá a kritikus fontosságú üzem belső hálózatát, csak azért, hogy annak számítógépeit - és persze energiáját - kriptovaluta-bányászatra tudják használni.
 • Olyan lesz a Bosszúállókkal játszani, mint ahogy azt a moziban is láttuk
  A Sony és a Marvel a héten egy olyan új videót adott ki a hamarosan kiadásra kerülő Avengers játékhoz, aminek tanúsága szerint az gyakorlatilag ugyanazt az élményt fogja biztosítani, mint amit a mozikban is kaptunk. A friss klipből ugyanis láthatjuk, hogy miként is lehet majd a Bosszúállók csapatának egyes tagjaival játszani - és az bizony […]
 • Az lett az Android Q végleges neve, amit senki sem várt
  A Google csütörtökön véget vetett azoknak a, már legalább egy év óta találgatásoknak, amik azt próbálták megjósolni, hogy milyen néven is adja majd ki az Android következő verzióját. A cég csalódást okozott mindenkinek, aki megkísérelte eltalálni, hogy milyen Q-val kezdődő desszertről fogja elnevezni okostelefonos rendszere következő verzióját - szakítva ugyanis az eddigi hagyományokkal nem választott […]
 • A Terminátorral is lehet majd hamarosan játszani a Mortal Kombat 11-ben
  A tavasszal megjelent új Mortal Kombat, a 11 hamarosan egy rakás újabb karakterrel fog bővülni a játék első DLC-jében. Ezek között a franchise néhány már korábban látott karaktere mellett ott lesz néhány DC szuperhős, valamint egy igazi unikum: a Terminator sorozat T-800-a is. Az egyes karakterek nagyjából másfél-kéthavi rendszerességgel fognak elérhetővé válni: a T-800 pl. […]
 • Nem csak a Skype-, de az Xbox-felhasználók beszélgetéseibe is behallgattak a Microsoftnál
  A Microsoft, miután a hónap elején kiderült, hogy emberekkel rendszeresen belehallgattatott a Skype-ok folyó beszélgetésekbe, a napokban kénytelen volt elismerni, hogy Xbox konzolja használói privát beszélgetéseivel is hasonlóképpen járhatott el. Ráadásul gyakran nem csak akkor, amikor a tulajdonosok direkt a játékgépekhez beszéltek, de akkor is, amikor például csak annak közelében civakodtak családtagjaikkal.
 • Nagyon furcsa alakja lehet a Sony új PlayStation 5 konzoljának
  A Sony PlayStation konzolsorozatának következő - sorban ötödik - tagja az eddig megszokottól jelentősen eltérő külsővel érkezhet majd. A játékgép ugyanis nem csak, hogy szakíthat a korábbi szögletes formákkal, de egy óriási, V alakú kivágással rendelkezhet majd közepén.
 • Magától vásárol be az Amazonon a nevünkben az LG új mosógépe
  [LG] Az LG Electronics (LG) a 2019-es IFA-n mutatja be új, az európai piacokra szánt ThinQ™ háztartási gépeit, amelyekben immár elérhető az Amazon automatizált online vásárlási szolgáltatása, a Dash Replenishment (ADR). Az LG mesterségesintelligencia-megoldásaival felvértezett háztartási eszközök az ADR révén intézik a felhasznált, fogyóban lévő mosó- és tisztítószerek online utánrendelését és házhoz szállíttatását az Amazonról.

Honlapkészítés és design - Rmarko.hu