RSS tech lapszemle

RSS HWSW Informatikai Hírmagazin
RSS Computerworld Online Hírek
RSS PROHARDVER! – Hírek és tesztek vegyesen
RSS hvg.hu RSS
RSS PC World Online Hírek
RSS PC Fórum RSS
 • Videón az önvezető miniautó, ami elveszi a pizzafutárok munkáját
  Kemény idők jöhetnek hamarosan a pizzafutárokra annak a járműnek köszönhetően, amit a napokban demóztak az Egyesült Államokban. A Domino pizzérialánc és a Nuro közös projektjeként kifejlesztett miniautó ugyanis emberi felügyelet nélkül lesz képes kiszállítani a kedvelt olasz ételt az azt telefonon megrendelőknek.
 • Vírusveszélyre figyelmeztette okostévéi használóit a Samsung
  Furcsa, nem éppen bizalomgerjesztő akciót hajtott végre a Samsung támogatási részlege a héten a Twitteren. A gyártó ugyanis a mikroblogging-szolgáltatáson át először egy figyelmeztetést adott ki, amiben azt javasolta vásárlói számára: azok rendszeresen futtassanak vírusellenőrzést okostévéiken - majd amikor az internet felkapta az üzenetet, gyorsan törölték azt.
 • Pofonegyszerűen lehet távolró összeomlasztani szinte bármelyik linuxos gépet
  Elképesztően egyszerűen, mindössze egyetlen hálózati csomag elküldésével sikeresen lehet összeomlasztani szinte bármilyen, Linux-szal működő eszközt - fedezte fel egy biztonsági szakértő. A SACK Pacin-nak elnevezett sérülékenység kihasználásával így bárki pofonegyszerűen béníthat meg linuxos kiszolgálókat, asztali gépeket, sőt, okostelefonokat és más kütyüket is.
 • Így nézett volna ki a GTA V és a Halo ha Nicholas Cage szerepelt volna bennük
  A Schwarzenegger-testű Stallone és a Buscemi-fejű Jennifer Lawrence után a napokban újabb hátborzongató videót sikerült összedobniuk a net deepfake-mestereinek. A specializált mesterséges intelligencia segítségével ugyanis most egy olyan klipet alkottak meg, amikben jól ismert videójáték-szereplőket sikerült nicholascage-esíteniük. Különösen a Halo esetében.
 • Változik a kommentelési rendszer a Facebook-on - mondjuk hogyan
  A Facebook a múlt hét végén jelentette be, hogy oldalán elkezdte a kommentelési rendszer egy lényeges frissítésének bevezetését. Az új szisztémában az oldal szerint a trolloknak nehezebb dolguk lesz eltéríteni a beszélgetéseket - legalábbis akkor, ha a felhasználók maguk is odafigyelnek erre.
 • Különleges, "könyvolvasó" monitorokat dob piacra a BenQ
  A monitorok piacán régi és elismert gyártónak számító BenQ hamarosan két olyan kijelzőt fog piacra dobni, amik egy egyedi képességgel fognak érkezni. A GL2480, illetve GL2780 típusjelű egységek ugyanis rendelkeznek majd egy különleges e-olvasó móddal is, amiben a gyártó szerint sokkal kellemesebb lesz a rajtuk megjelenő szövegeket akár huzamosabb időn át is olvasni, mint hagyományos […]
 • Addig verték ezt a robotot az emberek, amíg az vissza nem ütött nekik
  Bár oldalunkon már több olyan videót is mutattunk, amiben a Boston Dynamics munkatársai keményen verik vagy rugdalják robotjaikat - azt demonstrálandó, hogy azok mennyire jól képesek ellenállni az akár váratlan és erős fizikai behatásoknak is -, egy, a netre a napokban felkerült hasonló videó mégis meglepetést okozhat még rendszeres olvasóink számára is. Ebben ugyanis azt […]
 • Mégsem Android-klónt fog rakni telefonjaira a Huawei?
  Bár az elmúlt másfél hónap során - mióta kiderült, hogy a jövőben nem rakhatja majd fel a hivatalos Androidot telefonjaira - már több opció is felmerült azt illetően, hogy a Huawei mivel is helyettesítheti a Google rendszerét készülékein, a napokban újabb opció neve került szóba erre a célra. Ezek szerint nem kizárt, hogy a kínai […]
 • 3 milliót költött egy MacBook Pro javítására az Apple - pedig nem is volt hibája
  Meglehetősen érdekes, de az ügyben érintett felhasználóra és az Apple szerviszakembereire vonatkozóan is nagyon beszédes történetet osztott meg egy MacBook Pro-vásárló személyes blogján. Greg Benz ugyanis az almás cégtől vett laptopjának "javítására" az Apple közel 3 millió forintot költött mire kiderült, hogy annak valójában nincs is baja - csak a fényerő volt letekerve rajta.
 • Újabb folytatást fog hamarosan kapni a The Legend of Zelda
  A Nintendo a héten megrendezésre került E3 kiállításon egy kellemes meglepetést jelentett be a The Legend of Zelda rajongói számára. Ennek értelmében az egyik legrégebbi kalandjáték-sorozat egy újabb, modern résszel fog bővülni.

Honlapkészítés és design - Rmarko.hu