RSS tech lapszemle

RSS HWSW Informatikai Hírmagazin
RSS Computerworld Online Hírek
RSS Hírek és cikkek – PROHARDVER!
RSS hvg.hu RSS
RSS PC World Online Hírek
RSS PC Fórum RSS
 • Kiderült milyen processzor kell majd új Windows 10 futtatásához
  A Microsoft a napokban frissítette azt a támogatási dokumentumot, amiben részletesen felsorolja, hogy milyen processzorokon lehetséges a különböző Windows-verziókat futtatni. A cég a listához ugyanis hozzáadta a hamarosan megjelenő 2019 Novemberi Frissítést is, illetve az abban támogatott CPU-kat is.
 • Szétkapták az ASUS új gamer-telefonját - és meglepő dolgot találtak benne
  Az ASUS a közelmúltban újabb iterációját dobta piacra kifejezetten gamerekenk szánt okostelefonjának. A ROG Phone 2 már hivatalosan is számos extra sajátossággal rendelkezik, mint pl. a 120 Hz-es kijelző vagy a 6000 mAh-s akkumulátor, szétkapása során azonban újabb csúcsra derült fény benne.
 • Brutálisan jó grafikával fog érkezni a Red Dead Redemption 2 PC-s kiadása
  Alig pár héttel az után, hogy a Rockstar hivatalosan is elismerte: elődjével ellentétben a Red Dead Redemption 2 PC-re is meg fog jelenni, a cég máris kiadott egy trailert a játék ezen változatához. Ebből az derül ki, hogy az asztali gépek tulajdonosai konzolos társaiknál jóval komolyabb élményre számíthatnak majd a játékban a grafika terén - […]
 • Óriási biztonsági rést találtak a Galaxy S10 ujjlenyomat-olvasójában
  A Samsung a napokban kénytelen volt elismerni, hogy egy súlyos rést sikerült azonosítania legújabb csúcskészüléke biztonsági technológiájában. Kiderült ugyanis, hogy a tavasszal bemutatott Galaxy S10 ujjlenyomat-olvasóját pofonegyszerűen: mindössze egy képernyővédő fóliával vagy átlátszó műanyag tokkal át lehet verni, hatástalanítva a készülék védelmi mechanizmusait.
 • Még többet mutat az új terminátorból a Terminator: Sötét végzet új előzetese
  A Paramount kedden új előzetest adott ki a heteken belül a mozikba kerülő új Terminator filmhez. A friss előzetesben egy rakás új jelenetből láthatunk pár másodpercet. Ezeknek köszönhetően egy rakás új dolog derül ki például a legújabb terminátor modellről is, de az eredeti széria két fő karakterét megformáló Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton is felbukkan […]
 • Az emberek többsége jobban bízik a robotokban, mint a főnökében
  [Oracle] Az Oracle és a Future Workplace kutatócég immár második alkalommal végezték el az ‘AI at Work’ című közös, globális felmérésüket, amelynek eredményei szerint az emberek többsége (64%) jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben. A kutatásban 8 370 munkavállalót, menedzsert és HR vezetőt kérdeztek meg 10 különböző országban.
 • Törli vitacsoportjait a Yahoo, megint eltűnik az internet egy hasznos része
  A Yahoo a héten egy kellemetlen változást jelentett be azok számára, akik rendszeresen az interneten keresik megoldásaikat különböző problémákra. A cég ugyanis közölte, hogy hamarosan bezárja Groups nevű szolgáltatását, a világ egyik legnagyobb internetes vitafórumát, ahol több tíz millió csoportban tudták a felhasználók tapasztalataikat az elmúlt évtizedekben kicserélni.
 • Jól halad a PCI Express 6.0 fejlesztése - 2021-re készen is lesz
  A PCI szabványokat kidolgozó csoport a hét közepén bejelentette, hogy sikerült újabb mérföldkövet elérniük a specifikáció következő verziójának fejlesztésében. A most 0.3-as fázist elért PCI Express 6.0 kidolgozása így szerintük a kitűzött ütemterv szerint halad, és ennek megfelelően 2021-ben válhat majd elérhetővé végleges változatban.
 • Magától megtanulta kirakni a Rubik-kockát ez a robotkéz
  Bár a valóságban is létező robotok legtöbbek fejében csak buta, előre betanított mozdulatokat elismételni tudó szerkezetekként élnek, legújabb változatait már ennél jóval többre is képesek lehetnek. Annyira, hogy pl. saját maguktól meg tudják tanulni egy Rubik-kocka kirakását is - anélkül, hogy ezt megmutatnák, megtanítanák nekik.
 • Itt a mini-PC, ami akár fekvőrendőrnek is simán elmehetne
  Bár a legtöbb asztali gép, pláne ha kompakt kivitelben van, nem nagyon bírja a fizikai behatásokat, egy brit új gépe esetében ez a legutolsó dolog, ami miatt a felhasználónak aggódnia kell majd. A Tranqil új mini-PC-jén ugyanis egy négykerék-meghajtású terepjáró is simán áthajthat - mint azt a fenti videó is bizonyítja.

Honlapkészítés és design - Rmarko.hu