RSS tech lapszemle

RSS HWSW Informatikai Hírmagazin
RSS Computerworld Online Hírek
 • Megint elindult a Windows 10 kényszerfrissítése
  Megkezdte a Microsoft a Windows 10 operációs rendszer 1809-es változatát futtató számítógépek erőszakos frissítését a legújabb, 1909-es verzióra, az egy hónapja megjelent November 2019 Update-re.
 • Tíz jövőbeli trend, amely 2030-ra valósággá válhat
  A felhasználói elvárások szerint a hálózatba kapcsolt technológiák 2030-ra már hétköznapi szinten is képesek lesznek mind az öt emberi érzékszervvel interakcióba lépni, a látáson és halláson felül az ízlelést, a szaglást és a tapintást is stimulálni.
 • Százféle innováció, egy közös szikra
  Az áttörő újítások mindig egy korszakalkotó ötlettel kezdődnek. Ahhoz azonban, hogy egy jó elképzelés megszülethessen, és abból sikeres fejlesztés legyen, szükség van a megfelelő és támogató háttérre.
 • Ötkamerás lesz a Huawei P40 Pro?
  Információk szivárogtak ki a kínai gyártó soron következő csúcsmobiljáról.
 • Nem lassít a NAV
  Az online számlázó rendszer sikeres bevezetését követően további területeken indít technológiai fejlesztéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
 • Hallássérülteket tanít kódolni a Microsoft
  A digitális képességek, azon belül is a programozás a legpiacképesebb tudás, amely a hátránnyal élők előtt is új távlatokat nyit. A Microsoft és a Digitális Tudásért Alapítvány kezdeményezése hallássérültek előtt tárja föl a digitális jövőt.
 • Új zsarolóvírus terjed
  A Sophos legújabb riportja az előszőr 2018 decemberében észlelt Snatch zsarolóvírus új támadó módszereit részletezi. Ezek közé tartozik az is, hogy támadás közben csökkentett módban indítja újra a PC-ket, amivel megkerüli a zsarolóvírus tevékenységet észlelő védelmi eszközöket és titkosítja a fájlokat. A Sophos szerint más digitális bűnözők is átvehetik ezt a megoldást zsarolóvírusok gyártásához.
 • Ezért lépnek félre a magyarok
  Vajon mi motiválja a félrelépőket, hogy szeretői viszonyba kezdjenek? Mennyi ideig tart egy ilyen titkos kapcsolat? Többek közt ez is kiderül hazai szerető kereső weboldal, a Viszony.hu saját kutatásából, aminek során 1600 hűtlenkedni vágyó társkeresőt kérdeztek meg.
 • A wi-fi használat veszélyeire figyelmeztet az FBI
  Ne használjunk nyilvános wi-fi hálózatot onilne vásárlásra, mert ezek a hálózatok a hackerek kedvelt információgyűjtő helyei.
 • A fiatalok ódzkodnak attól, hogy karácsonykor a szüleik technológiai tanácsadói legyenek
  A Kaspersky kutatásának eredménye azt mutatja, hogy az Y-generáció tagjai nem hajlandóak sokat költeni technológiai termékekre karácsonykor, mert attól tartanak, hogy teljes munkaidős technológiai tanácsadónak használja őket a család.
RSS Hírek és cikkek – PROHARDVER!
RSS hvg.hu RSS
RSS PC World Online Hírek
RSS PC Fórum RSS
 • Szét fogja cincálni az idegeid ez az Alien fanvideó, miközben nézed
  A fenti videó megtekintését szó szerint csak erős idegzetű olvasóink számára ajánljuk - sőt, még igazából nekik se. És nem azért, mert maga az, amit látnak annyira brutális lesz - sőt, igazából nagyon durva dolog nem is fog szerepelni a klipben. Az eredmény egy olyan élmény, amiben a horror jelentette feszültség, valamint a csend és […]
 • Nagyon beteg reklámszpotot adott ki új Galaxy telefonjához a Samsung
  A Samsung csütörtökön egy, a hagyományostól igen eltérőnek mondható szpotot töltött fel YouTube-csatornájára - állítólag új Galaxy A telefonjainak népszerűsítése céljával. Ugyanakkor ez csak a videó címéből derül ki, mert amúgy annak tartalmában semmi sem utal erre - igaz, arra sem, hogy zavartalan tudatállapotban leledztek volna a készítők, amikor összedobták az anyagot.
 • Spéci Star Wars móddal bővült a Facebook Messenger
  A Facebook csütörtökön jelentette be, hogy egy speciális móddal bővítette jól ismert Messenger alkalmazását. A chatprogram új Star Wars módjában a felhasználók egy különleges hátteret, reakciókat jelölő ikonokat, valamint matricákat és egy szintén spéci videóchates effektet kapnak.
 • Nem hiszed el mennyien vették már meg a Samsung méregdrága összehajtható telefonját
  A Samsung a héten meglepő adatot közölt azzal kapcsolatban, hogy hány példányban is sikerült alig három hónappal ezelőtti (ismételt) piacra dobása óta értékesíteni első összehajtható telefonját. A korábban konstrukciós problémák miatt visszahívott Galaxy Fold-ot ezek szerint már 1 millióan vették meg világszerte.
 • Új logót kap a Windows és egy rakás másik Microsoft termék - mutatjuk hogyan fognak kinézni
  A Microsoft csütörtökön nagyszabású design-váltást jelentett be a cég termékeinek logójával kapcsolatban. Az átalakítás (aminek érkezéséről oldalunkon már egy éve beszámoltunk) részeként a cég lecseréli a Windows, az Office és egy rakás másik szoftvere, illetve szolgáltatása ikonját is.
 • 10 éves születésnapot ünnepel az Angry Birds
  Kereken 10 évvel ezelőtt, 2009 december 11-én vált letölthetővé minden idők egyik legismertebb játéka, az Angry Birds eredeti kiadása. Ebből az alkalomból a játékot készítő Rovio egy olyan videót tett közzé, amiben összefoglalja az elmúlt egy évtized alatt elképesztő méretűvé dagadt játéksorozat, illetve franchise legfontosabb pillanatait.
 • Kiszivárgott a kulcs amivel fel lehet törni az iPhone-ok titkosítóchipjét
  A napokban újabb súlyos csapást szenvedett el az iPhone-ok biztonságosságának mítosza, miután kikerült a netre az a titkos kulcs, aminek birtokában fel lehet törni a készülékek biztonsági chipjeit. Az ún. secure enclave-ben az almás telefonok olyan, a biztonság szempontjából létfontosságú információkat tárolnak, mint pl. a felhasználó ujjlenyomata, arcmintája vagy legfontosabb jelszavai, és a mobil egyedi […]
 • Ronda, Windows XP-s pulóvert adott ki karácsony alkalmából a Microsoft
  A Microsoft a jelek szerint az idei évben is megismétli azt a PR-akciót, aminek keretében egy korábbi operációs rendszeréről mintázott "ronda" pulóvert ad ki. A cég tavaly a Windows 95 logójával díszítette fel exkluzív ruhadarabját, idén azonban a Windows XP-re esett a választása, és erről mintázva adott ki egy hasonló szerelést.
 • Kiderült mikor jön a mozikba a Mátrix 4, és kik szerepelnek majd benne
  A Warner Bros a hét közepén újabb részleteket hozott nyilvánosságra arról az új Mátrix folytatásról, aminek érkezéséről olvasóink már az idei nyár elején értesülhettek. A filmstúdió többek között elárulta, hogy mikor fog a mozikba kerülni a negyedik rész, illetve, hogy kik azok, akikkel biztosan találkozhatunk majd benne.
 • Mostantól már telefonálni is tudnak az androidosok a Windows 10-ről
  A Microsoft csütörtökön bejelentette, hogy az átlagfelhasználók számára is elérhetővé tette Your Phone (magyarul: Csatolt telefon) alkalmazása legfrissebb kiadását, ami egy érdekes újítással bővíti a szoftver képességeit. Az új verzió ugyanis már képes a felhasználó androidos telefonjára érkező hívásokat a Windows 10-es asztali gépen vagy laptopon fogadni - sőt, utóbbiról ilyent indítani is lehet mostantól.

Honlapkészítés és design - Rmarko.hu