RSS tech lapszemle

RSS HWSW Informatikai Hírmagazin
RSS Computerworld Online Hírek
RSS Hírek és cikkek – PROHARDVER!
RSS hvg.hu RSS
RSS PC World Online Hírek
RSS PC Fórum RSS
 • Mozogni és "beszélni" is tud a hivatalos Baby Yoda baba
  A mandalóri sorozat rajongói hamarosan a való életben is kézbe vehetik majd a széria egyik legkedveltebb szereplőjét - vagy legalábbis annak egy másolatát. Az ismert játékgyártó, a Hasbro ugyanis elkészítette és hamarosan piacra dobja Baby Yoda játékbaba változatát. Az ősszel a boltokba kerülő játék nem lesz olcsó, de nem is megfizethetetlenül drága: azért ugyanis adók […]
 • Elnézést kért a Samsung a felhasználókat megijesztő üzenetért
  A Samsung csütörtökön több hivatalos támogatási csatornáján is elnézést kért felhasználóitól, amiért azok tömegeire hozta a frászt pár órával korábban. A vállalat egyben megerősítette a PC Fórum korábbi spekulációját, ami szerint a cég készülékeinek millióin felbukkant üzenet mindössze csak egy félresikerült teszt eredménye volt.
 • Androidra és iOS-re is kiadja vírus- és kártevőirtóját a Microsoft
  A Microsoft tesztnyertes vírusirtó alkalmazása, a Defender ATP hamarosan már nem csak az asztali gépeken, de mobiljaikon is képes lesz megvédeni a felhasználókat a rájuk leselkedő fenyegetésektől. A cég ugyanis bejelentette, hogy a két legnépszerűbb okostelefonos rendszerre: Androidra és iOS-ra is kiadja az elismert szoftvert.
 • Új ikonokat kap a Windows 10 - mutatjuk hogyan fognak kinézni
  A Windows 10 felhasználó hamarosan változásokat vehetnek majd észre operációs rendszerük, illetve annak alkalmazásai megjelenésében. A Microsoft ugyanis a héten bejelentette, hogy elkezdi bevezetni azon új ikonokat a szoftverbe, amiket eredetileg még tavaly decemberben mutatott be.
 • Rövid fanklip jött az A mandalórihoz - és persze van benne Baby Yoda is
  Bár a Star Wars univerzum legújabb fejvadászának kalandjai idén októberig egyelőre szünetelnek a Disney stream-csatornáján, a sorozat rajongói most kaphatnak egy kis plusz - ha nem is hivatalos - kiegészítést az eddig látottakhoz. Pár kaszkadőr ugyanis összeállt, és elkészített egy nyúlfarknyi kis epizódot Din Djarin-ról. Az alig egyperces klipből persze nem hiányozhat a széria valódi […]
 • Szétkapták a Samsung új összehajtható telefonját - nem voltak elájulva tőle
  Az iFixIt a hét közepén végre szert tudott tenni a Samsung második széthajtható képernyős mobiljának, a Z Flip-nek egy példányára, amit aztán szokásuknak megfelelő apró darabokra szedtek szét. A szerelők ugyanakkor nem voltak elájulva attól, ami találtak, és azt mondják: valószínűleg baj lesz ezzel a mobillal is.
 • Meghalt a számítógépes szakember, aki feltalálta a copy-paste-et
  A napokban elhunyt az a számítógépes mérnök, akinek találmányát évtizedek óta felhasználók milliárdjai alkalmazzák napi szinten - köztük néha köztársasági elnökök is. Larry Tesler találta ki ugyanis a számítógépes vágólapot, azaz, a tartalmak dokumentumok közötti másolásának a hétköznapi nyelvben egyszerűen csak copy-paste-ként ismert koncepcióját.
 • Világszerte furcsa, megmagyarázhatatlan üzenet bukkant fel a Samsung telefonokon
  Az elmúlt órákban világszerte Samsung telefonok felhasználói vélhetően milliói - ha ugyan nem száz milliói - nézhettek furcsán készülékeikre, nem értve, hogy az mit csinál. A dél-koreai gyártó okostelefonjai ugyanis egy furcsa üzenetet jelenítettek meg számukra, minden különösebb ok nélkül.
 • Elfogadta a Google-adót, kasszához kéreti a céget a spanyol kormány
  [MTI] Technológiai nagyvállalatok meghatározott digitális szolgáltatásainak megadóztatásáról szóló javaslatot fogadott el a spanyol kormány keddi ülésén Madridban.
 • Így nézett volna ki a Star Trek ha Elon Musk és Jeff Bezos játszottak volna benne
  Bár az eredeti Star Trek sorozatot mindenki William Shattnerrel, Leonard Nimoy-jal, DeForest Kelley-vel és James Doohannal a főbb szerepekben ismeri, a deepfake technológiának köszönhetően ma már megnézhetjük azt is, hogy a legendás sci-fi széria miként nézett volna ki, ha nem ők, hanem más ismert emberek játszották volna el a különböző karaktereket bennük.

Honlapkészítés és design - Rmarko.hu