Szuper lehetőségekkel bővült a Google Assistant

szuper-lehetosegekkel-bovult-a-google-assistant-officetools.hu-4

 

A Google fejlesztői minden erejükkel azon dolgoznak, hogy a Google Assistant digitális személyi asszisztens szolgáltatás minél több ember szívébe lopja be magát.

A friss Google Assistant fejlesztéseknek köszönhetően a Google azt reméli, hogy elcsavarhatja azoknak a felhasználóknak a fejét is, akik éppen az Amazon által dédelgetett Alexát használnak.

Az ír óriáscég sikerének elérése érdekében több új trükköt is bevet. Elsőként az egyik legjobb lehetőség: a digitális asszisztens és az Android Clock alkalmazás összefonódása. Ezzel a lehetőséggel a felhasználónak lehetősége adódik az Assistant révén olyan ébresztőket beállítani, amihez tetszőleges rutin társulhat. Segítségével okosotthonunkban kapcsolhattuk fel a lámpákat, állíthattuk a hőmérsékletet vagy akár kávéfőzőt, zenét indíthattunk.

szuper-lehetosegekkel-bovult-a-google-assistant-officetools.hu-1

Az imént felsoroltak egy mindennapi ember átlagos reggeli rutinja is lehet. A Google Assistant és a Clock révén már hangutasítás nélkül végbemehetnek ezek a rutinok azáltal, hogy a rutint az ébresztőóra indulásának hangolja. Amint az ébresztőt kinyomjuk, máris mozgásba lendül a digitális asszisztensünk és segít a készülődésben.

A funkciót bárki tudja használni majd egyszerűségének köszönhetően, hiszen az óra applikációban egy “Google Assistant Routine” gombra kell majd csak bökni. Ennek köszönhetően egy komplett lista ugrik elő, amiket a rutin funkció keretein belül lehet beállítani. Ezt követően csak egyesével kiválasztjuk a számunkra szimpatikus műveleteket, és elmentjük a sarokban található gombbal.

 

Néhány funkció külön beállítási lehetőségeket is kapott.

Például a zenénél ki lehet választani, hogy melyik zenét szeretnénk hallgatni, vagy melyik podcast beszélgetést figyelnénk készülődés közben. Ezek sebességét a “Hey Google, play faster” (vagy slower) és a “Hey Google, play at 1.8x” utasításokkal szabályozhatjuk.

szuper-lehetosegekkel-bovult-a-google-assistant-officetools.hu-4

Újításként a Google kibővítette a broadcast funkcióját

Innentől már nem csak otthoni környezetben – lakáson belül – fog működni, hanem távolról is használható lesz. Otthoni használatát is bővítette a broadcast adásnak: a “Hey Google, broadcast” kulcsszavak után a lakásban tartózkodók mind hallhatják a feléjük szánt kérdést, és a “Hey Google, reply” mondat után pedig válaszolhatnak is rá. Extra funkcióként nem csak hangüzenetként kapjuk meg a választ, hanem olvasható lesz a mobilunkon is.

Az Assistant a konyhában is helytáll, hiszen olyan változókat vesz majd figyelembe, hogy milyen napszak van, milyen jellemző ételeket fogyasztunk abban az időszakban. Nemes egyszerűséggel ebéd akár gulyásleves recepttel is szolgálhat a magyar felhasználóknak a digitális asszisztensünk.

A keresőóriás nem csak a felnőttekre gondolt, hanem családbarát funkciójának köszönhetően be lehet majd állítani azt is, hogy a gyermekek a kedvenc meséjükre keljenek fel. Ennek megvalósításához a Google megállapodott olyan nagyvállalatokkal, akik mesékkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtanak.

Az új lehetőségekkel hamarosan találkozhatunk.

Még szintén érdekelhet...