A 4 legjobb ingyenes képszerkesztő program Windowsra

Estimated read time 3 min read

 

Cikkünkben összegyűjtöttük melyik a 4 legjobb ingyenes képszerkesztő program, amelyeket Windows operációs rendszeren futtathatunk. Rövid felsorolásunkban egyszerűen kezelhető, de mégis szinte már profi szoftvereket mutatunk be, melyek igen sokrétűek.

 

GIMP ingyenes képszerkesztő

Talán a legismertebb ingyenes képszerkesztő program és kétségen kívül az egyik legprofibb is. Hatalmas előnye, hogy nyílt forráskódú és platform-független. Kezdő képszerkesztő-mágusoknak kevésbé ajánlott a korábban felsorolt szoftverekhez képest, hiszen kezelőfelülete kissé bonyolult.

ingyenes képszerkesztő

Az internet tele van oktató anyagokkal, így a GIMP használata könnyedén elsajátítható. Eszköztára bőséges, mindenki megtalálja a számára megfelelő szerkesztési funkciót.

A GIMP 1995 óta áll folyamatos fejlesztés alatt a mai napig, ennek köszönhetően végtelen mennyiségű plug-innel bővíthetjük.

GIMP LETÖLTÉSE >

 

Gravitdesigner

A Gravitdesigner személyében eltér a másik három ingyenes képszerkesztő közül. Kifejezetten vektorgrafikai alkalmazás, amely számos effekttel rendelkezik.

ingyenes képszerkesztő

A Gravitdesigner támogatja az SVG és EPS formátumokat és szinte mindenféle fontos vektoros rajzeszközzel bír.

GRAVITDESIGNER LETÖLTÉSE >

 

Krita

Elképesztően sokrétű alkalmazásról beszélhetünk a Krita személyében, így igencsak igazi ajándék az ingyenessége. Elsősorban a digitális festészet iránt érdeklődőket célozza meg. Ennek megfelelően nagyszámú és teljesen testreszabható ecsetek közül válogathatunk és rajz-asszisztens is szolgálja munkánkat.

ingyenes képszerkesztő

Hétköznapi könnyed műveletekhez, retusáláshoz tökéletes választás akár bloggereknek vagy hobbi-művészeknek. Alap eszköztárral rendelkezik, ami mellett rengeteg réteg, szűrő, effekt is növeli a Krita használatának élményét. A vektoros rajzeszköz mellett a hagyományos klón-ecsettel is könnyedén és hatékonyan dolgozhatunk.

KRITA LETÖLTÉSE >

 

Paint.net

A jól ismert Windows Paint helyettesítésére készült ez az ingyenes képszerkesztő, amiről nem túlzás azt mondani, hogy kinőtte a Paint árnyéka mögül. Rendkívül hatékony fotó retusáló és képszerkesztő program.

ingyenes képszerkesztő

A felhasználók munkáját számos effekt, szűrő és rétegkezelő segíti, amelyekkel könnyedén varázsolhatunk poros képeinkből csillogó relikviákat.

PAINT.NET LETÖLTÉSE >

 

Még több képszerkesztő program: Kattints ide és fedezz fel még több ingyenes fotó szerkesztő, kollázs készítő vagy képszerkesztő programot, ami megkönnyíti a hobbidat, vagy nagyban segítheti a munkádat.

KAPCSOLÓDÓ KATEGÓRIÁK, CIKKEK:

KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

VIDEÓ SZERKESZTŐ PROGRAMOK >>