A Shotcut ingyenes videószerkesztő program

A Shotcut ingyenes videószerkesztő legjobb tulajdonsága a videó és audió szűrője - officetools.hu

 

A Shotcut egy nyílt forráskódú, ingyenes videószerkesztő, amely egyszerűvé teszi a videók, filmek készítését, váságását és effektelését.

A Shotcut ékesen bizonyítja, hogy egy csúcsminőségű, ingyenes videószerkesztő programért nem kell egy rakás pénzt fizetni. Talán meglepő lehet, de a Shotcut mindenféle hirdetések, mellékelt adware-ek vagy a paywall mögött rejtett funkciók nélkül, teljesen ingyenesen elérhető Windows, Mac és Linux rendszereken.

A Shotcut nyílt forráskódú, ingyenes videószerkesztő - officetools.hu-1

Ha egy kiemelkedő teljesítményű ingyenes videószerkesztő programot keresel, amely helyettesítheti a már nem lérhető Windows Movie Maker programot, illetve kiválthatja a legtöbb fizetős programot, akkor a Shotcut különösen jó választás.

Ez a nyílt forráskódú alkalmazás tartalmazza a Microsoft klasszikus videószerkesztő szoftverben található eszközöket, valamint számos olyan extrát, amely biztosítja számunkra az ütős végeredményt.

 

Shotcut ingyenes videószerkesztő alapinformációk

 • Letöltés itt: Shotcut
 • Típus: Videószerkesztő
 • Fejlesztő: Meltytech
 • Operációs rendszer: Windows, Mac, Linux

A Shotcut-ot néhány egyszerű lépésben használhatjuk, hogy megvágjuk a videofelvételeket egy meghatározott hosszúságra, mielőtt a kívánt formátumba konvertálnánk. A projekteket továbbá sokféle szűrők és hatások segítségével is szerkeszthetjük, finomíthatjuk.

A Shotcut tartalmaz egy felvételi funkciót is, amely lehetővé teszi, hogy mentsük és szerkeszthessük akár webkameráról készített felvételeinket és kezelhetjük a streaminget HTTP, HLS, RTMP, RTSP, MMS és UDP formátumban.

 

Felhasználói tapasztalat

A Shotcut szabványos interfésze okos, de ritkás. Azonban A felső sávon (a csúcsmérő, a tulajdonságok, a lejátszási lista stb.) a gombok megnyomásával modulokat adhatunk a kijelzőhöz, így tetszés szerint konfigurálhatjuk az eszközkészletünket.

A videoklipek, hangok és képek importálásának folyamata is egyszerű, és lehet más programokból ismerős is lehet. Csak válasszunk ki az importálni kívánt médiafájlokat, majd húzzuk azokat a képernyő alján lévő idővonalra.

A megvágott anyagok elhelyezése és áthelyezése is nagyon egyszerű. A history/történelem ütemezése megkönnyíti a változások nyomon követését és vissza is vonhatjuk a törlést, ha valamiért meggondoltuk magunkat.

A Shotcut ingyenes videószerkesztő legjobb tulajdonsága a videó és audió szűrője - officetools.hu

A Shotcut legjobb tulajdonsága azonban a videó és audió szűrője, amely teljesen testreszabható, és mindenféle érdekes módon rétegezhető és kombinálható. Egyszerűen válasszuk ki a szűrőt, és kattintsunk a plusz ikonra, majd alkalmazzuk a beállításokat a jelölőnégyzetek és a csúszkák egyszerű rendszerével. Ez egy remek, átgondolt rendszer, amely még a fejlett hatásokat is könnyen érthetővé teszi, más hasonló tulajdonsággal bíró ingyenes videószerkesztő programokkal szemben.

A szűrő alkalmazása előtt nem tekinthető meg az előnézet, nincs preview, de a nemkívánatos hatás eltávolítása annyira egyszerű, hogy ez nem okoz sok nehézséget.

A Shotcut ingyenes videószerkesztő egy igazán figyelemre méltó program. Mindenkit arra buzdítunk, hogy bátran próbálja ki, hiszen nincs mit segíteni, azonban a haszna lehet, hogy nagyobb mint azt elsőre gondolnánk.

 

Összességében

Egy figyelemre méltó ingyenes videószerkesztő, amely még egyszerűbb szerkesztést tesz lehetővé, a Shotcut egy ragyogó eszköz a kezdő videográfusok számára.

 

Pozitívumok:

 • Kiváló fájlformátum-támogatás
 • Teljesen testreszabható szűrők
 • Tiszta, jól megtervezett felület

 

Negatívumok:

 • Nincs kész exportprofil különböző eszközökhöz

Shotcut oktatóanyagok:

https://shotcut.org/tutorials/

 

Shotcut rendszerkövetelménye:

 • Operációs rendszer: 32 vagy 64 bites Windows 7 – 10, Apple MacOS 10.10 – 10.15 vagy 64 bites Linux legalább glibc 2.19.
 • CPU: x86-64 Intel vagy AMD; legalább egy 2 GHz-es, 2 magos a HD-hez és 4 mag a 4K-hoz.
 • GPU: OpenGL 2.0, amely megfelelően működik és kompatibilis. Windows rendszerben jó, kompatibilis DirectX 9 vagy 11 illesztőprogramot is használhat. Nincs listánk.
 • RAM: Legalább 4 GB SD, 8 GB HD és 16 GB 4K esetén.
 • Merevlemez: Minél nagyobb, annál jobb 🙂
 • Hálózat: A Shotcut nem igényel hozzáférést a hálózathoz az előfizetés aktiválásához, ellenőrzéséhez vagy használati elemzés küldéséhez. Azonban a Súgó menü egyes linkjei erre a webhelyre hivatkoznak. Ha gyors (legalább 1 Gb / s) hálózati megosztású fájlja van, akkor az operációs rendszeren keresztül érheti el őket.

 

A Shotcut ingyenes videószerkesztő letöltése:

https://shotcut.org/download/

 

KAPCSOLÓDÓ KATEGÓRIÁK, CIKKEK:

KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

VIDEÓ SZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

Még szintén érdekelhet...