A Shotcut ingyenes videószerkesztő program

A Shotcut egy nyílt forráskódú, ingyenes videószerkesztő, amely egyszerűvé teszi a videók, filmek készítését, váságását és effektelését.A Shotcut ékesen bizonyítja, hogy egy csúcsminőségű, ingyenes videószerkesztő programért nem kell egy rakás pénzt fizetni. Talán meglepő lehet, de a Shotcut mindenféle hirdetések, mellékelt adware-ek vagy a paywall mögött rejtett funkciók nélkül, teljesen ingyenesen elérhető Windows, Mac és Linux rendszereken.

A Shotcut nyílt forráskódú, ingyenes videószerkesztő - officetools.hu-1

Ha egy kiemelkedő teljesítményű ingyenes videószerkesztő programot keresel, amely helyettesítheti a már nem lérhető Windows Movie Maker programot, illetve kiválthatja a legtöbb fizetős programot, akkor a Shotcut különösen jó választás.

Ez a nyílt forráskódú alkalmazás tartalmazza a Microsoft klasszikus videószerkesztő szoftverben található eszközöket, valamint számos olyan extrát, amely biztosítja számunkra az ütős végeredményt. 

Shotcut ingyenes videószerkesztő alapinformációk

 • Letöltés itt: Shotcut
 • Típus: Videószerkesztő
 • Fejlesztő: Meltytech
 • Operációs rendszer: Windows, Mac, Linux

A Shotcut-ot néhány egyszerű lépésben használhatjuk, hogy megvágjuk a videofelvételeket egy meghatározott hosszúságra, mielőtt a kívánt formátumba konvertálnánk. A projekteket továbbá sokféle szűrők és hatások segítségével is szerkeszthetjük, finomíthatjuk.

A Shotcut tartalmaz egy felvételi funkciót is, amely lehetővé teszi, hogy mentsük és szerkeszthessük akár webkameráról készített felvételeinket és kezelhetjük a streaminget HTTP, HLS, RTMP, RTSP, MMS és UDP formátumban.Felhasználói tapasztalat

A Shotcut szabványos interfésze okos, de ritkás. Azonban A felső sávon (a csúcsmérő, a tulajdonságok, a lejátszási lista stb.) a gombok megnyomásával modulokat adhatunk a kijelzőhöz, így tetszés szerint konfigurálhatjuk az eszközkészletünket.

A videoklipek, hangok és képek importálásának folyamata is egyszerű, és lehet más programokból ismerős is lehet. Csak válasszunk ki az importálni kívánt médiafájlokat, majd húzzuk azokat a képernyő alján lévő idővonalra.

A megvágott anyagok elhelyezése és áthelyezése is nagyon egyszerű. A history/történelem ütemezése megkönnyíti a változások nyomon követését és vissza is vonhatjuk a törlést, ha valamiért meggondoltuk magunkat.

A Shotcut ingyenes videószerkesztő legjobb tulajdonsága a videó és audió szűrője - officetools.hu

A Shotcut legjobb tulajdonsága azonban a videó és audió szűrője, amely teljesen testreszabható, és mindenféle érdekes módon rétegezhető és kombinálható. Egyszerűen válasszuk ki a szűrőt, és kattintsunk a plusz ikonra, majd alkalmazzuk a beállításokat a jelölőnégyzetek és a csúszkák egyszerű rendszerével. Ez egy remek, átgondolt rendszer, amely még a fejlett hatásokat is könnyen érthetővé teszi, más hasonló tulajdonsággal bíró ingyenes videószerkesztő programokkal szemben.

A szűrő alkalmazása előtt nem tekinthető meg az előnézet, nincs preview, de a nemkívánatos hatás eltávolítása annyira egyszerű, hogy ez nem okoz sok nehézséget.A Shotcut ingyenes videószerkesztő egy igazán figyelemre méltó program. Mindenkit arra buzdítunk, hogy bátran próbálja ki, hiszen nincs mit segíteni, azonban a haszna lehet, hogy nagyobb mint azt elsőre gondolnánk.

Összességében

Egy figyelemre méltó ingyenes videószerkesztő, amely még egyszerűbb szerkesztést tesz lehetővé, a Shotcut egy ragyogó eszköz a kezdő videográfusok számára.

 

Pozitívumok:

 • Kiváló fájlformátum-támogatás
 • Teljesen testreszabható szűrők
 • Tiszta, jól megtervezett felület

 

Negatívumok:

 • Nincs kész exportprofil különböző eszközökhözShotcut oktatóanyagok:

https://shotcut.org/tutorials/

 

Shotcut rendszerkövetelménye:

 • Operációs rendszer: 32 vagy 64 bites Windows 7 – 10, Apple MacOS 10.10 – 10.15 vagy 64 bites Linux legalább glibc 2.19.
 • CPU: x86-64 Intel vagy AMD; legalább egy 2 GHz-es, 2 magos a HD-hez és 4 mag a 4K-hoz.
 • GPU: OpenGL 2.0, amely megfelelően működik és kompatibilis. Windows rendszerben jó, kompatibilis DirectX 9 vagy 11 illesztőprogramot is használhat. Nincs listánk.
 • RAM: Legalább 4 GB SD, 8 GB HD és 16 GB 4K esetén.
 • Merevlemez: Minél nagyobb, annál jobb 🙂
 • Hálózat: A Shotcut nem igényel hozzáférést a hálózathoz az előfizetés aktiválásához, ellenőrzéséhez vagy használati elemzés küldéséhez. Azonban a Súgó menü egyes linkjei erre a webhelyre hivatkoznak. Ha gyors (legalább 1 Gb / s) hálózati megosztású fájlja van, akkor az operációs rendszeren keresztül érheti el őket.

 

A Shotcut ingyenes videószerkesztő letöltése:

https://shotcut.org/download/

 

KAPCSOLÓDÓ KATEGÓRIÁK, CIKKEK:

KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

VIDEÓ SZERKESZTŐ PROGRAMOK >>Még szintén érdekelhet...