A legjobb fényképszerkesztő programok

A legjobb fényképszerkesztő programok

 

Az alábbi fényképszerkesztő alkalmazások tökéletes választás hobbira, marketingeseknek vagy bloggereknek egyaránt. Minden igényt kielégítenek ahhoz, hogy tökéletes minőségű képet kreálhassunk velük. Használatuk könnyű és működésük gyors.

Az utóbbi időben rengeteg fényképszerkesztő jelent meg az interneten, amelyek a felhasználókért versenyeznek, mi pedig összegyűjtöttük az 5 legjobb online fotó szerkesztő programot, amelyek ráadásul még ingyenesek is.

Célunk az volt, hogy egy olyan listát hozzunk létre, amelyben csak ingyenesen és profi módon használható szoftverek vannak, amikkel úgy szerkeszthetünk fotókat bármilyen méretben, hogy ezeket a programokat nem kell letöltenünk a számítógépünkre.

 

Canva

A Canva használata nem csak egyszerű, de profi fotó szerkesztő hírében is áll. Rengeteg ingyenes sablont és alakzatot találhatunk hozzá ingyen.

canva-kepszerkeszto-programok-az-5-legjobb-online-ingyenes-foto-szerkeszto-officetools.hu-1

Tökéletes fotó szerkesztő, amellyel social média posztok készítéséhez nagy segítséget nyújt. Sablonjai között a Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Snapchat, Tumblr is megtalálható, de SoundCloud és Twitch bannert is létrehoztak.

Nem csak a közösségi médiában nagy segítség a Canva, hanem könyvborító, recept, plakát, riport, infografika vagy akár meghívók elkészítésében is hű társunk lehet.

Kijelenthetjük, hogy a Canva fotó szerkesztőt másolja az összes konkurense, hiszen használata egyszerű és intuitív. A sablon kiválasztása után már minden egyedi beállítást módosíthatunk is.

 

Crello fényképszerkesztő

A Crello-ben sokkal kevesebb sablon közül választhatunk, mint a Canva-ban, viszont sokkal merészebb design-megoldásokkal játszanak, mint vetélytársai. 40 sablon áll rendelkezésünkre, melynek elején természetesen a közösségi média sablonok állnak.

Crello-kepszerkeszto-programok-az-5-legjobb-online-ingyenes-foto-szerkeszto-officetools.hu-1

A kezelőfelülete egyszerűbb és használata gyorsabb mint a Canva-é. Minden változás azonnal látható és tesztelhető. Az elkészült képekre magyar ékezetes szöveget is írhatunk, ami nem mindegyik fotó szerkesztőben opció. sőt akár egyedi betűkészletet is feltölthetünk.

 

Microsoft fényképszerkesztő

A Windows Microsoft fényképek beépített programja tökéletesen alkalmas a fényképek nézegetésére és egyszerűbb szerkesztési feladatokra. A Windows frissebb verzióinak alapértelmezetten feltelepülő szoftvere ez, amennyiben nem találod meg számítógépeden akkor a Store-ból bármikor ingyenesen letöltheted.

fotószerkesztő program

A program segít rendszerezni a különböző, szinkronizált eszközökön tárolt képeinket amik között keresni is tudunk. A Microsoft fényképek az összes alapvető szerkesztési művelet elvégzésére alkalmas, ezért apró módosításokra, méretezésre vagy vágásra nincsen külső szoftverre szükség.

 

Photoscape fényképszerkesztő program

A Photoscape egy ingyenesen letölthető fotószerkesztő program. Tökéletes választás az angol nyelvet kevésbé magabiztosan használók számára is, mivel a programot magyar nyelven is tudjuk használni. Előnye a kis mérete: nagyjából 20 megabájt helyet foglal. Igaz, a Microsoft Store-ból a Photoscape X verzió tölthető le, ami kifejezetten a Windows 10 operációs rendszerre készült. Ennek mérete 360 megabájt körüli és ez csak angol nyelven használható jelenleg.

fotószerkesztő program

A Photoscape fejlesztői a Photoshop tudásához mérik saját programjukat, jóval egyszerűbb használat mellett. A program felhasználói felülete a kezdők számára is érthető és jól kezelhető.

Az összes alapszintű átalakítás könnyen és gyorsan elvégezhető: méretezés és vágás, hátterek eltávolítása, kollázsok készítése, képek kombinálása, gyenge minőségű képek feljavítása. A Photoscape tökéletes választás a mozgóképek, animációk létrehozására is a GIF Creatos segítségével.

 

Phototastic Collage

A Phototastic Collage a Microsoft Store-ban elérhető ingyenes fotószerkesztő program. amellyel a kollázsok készítése és szerkesztése gyerekjáték.

fotószerkesztő program

A kollázsok szerkesztése során az objektumok, szövegek beszúrása könnyedén kivitelezhető. Az elkészült képeket a közösségi média felületein egyből megoszthatjuk.

 

És nem utolsó sorban egy remek fényképszerkesztő és kollázs készítő, a PicsArt

Világszerte a felhasználók által legjobban kedvelt mobilos fotószerkesztő és kollázs készítő alkalmazás a maga 500 millió telepítésével a PicsArt.

Letöltés után azonnal igénybe is veheted a PicsArt eszközeit, effektusait, kameráját, ingyenes clipart-könyvtárát, a több mint 5 millió matricát amit a felhasználók készítettek, a rajzeszközeit és természetesen a kollázs készítőjét. A PicsArt megalkoztásakor a fejlesztők arra törekedtek, hogy miközben nagyszerű képeket alkotsz még jól is érezd magadat.

PicsArt-Photo-Studio--kollazs-keszito-kepszerkeszto-programok-az-5-legjobb-online-ingyenes-foto-szerkeszto-officetools.hu-1

Az ingyenes kollázs készítő funkciói

Kollázs készítő és rácsok

Az applikációban több száz ingyenes sablonnal találkozhatunk, emellett pedig napi szinten tölt fel több ezer olyan képet a PicsArt közössége, amit háttérképként is használhatsz.

Fotószerkesztő

Széleskörű funkciójának köszönhetően a PicsArt alkalmazást fotószerkesztésre is használhatjuk. A képet méretre vághatjuk, kivághatunk belőle részletet, nyújthatjuk, klónozhatjuk, szöveget írhatunk rá és görbület beállítására szolgáló eszközt is használhatunk.

A művészi fotószűrő mellett keretek, szegélyek, hátterek és kiemelések széles választéka szolgálja szórakozásunkat és művészi hajlamunk kielégítését. Az alkalmazásban több száz betűtípust használhatunk képeink és mémeink feliratozására.

Matricakészítő és ingyenes matricák

Az alkalmazás kivágó eszközével olyan egyéni matricákat készíthetsz, amit kedvedre megoszthatsz a közösséggel. Ezeket a matricákat felhasználhatod üzeneteidben, képeidben, sőt még iMessage alkalmazásban is teljesen ingyenesen.

Rajzolás

A rajzfunkció személyre szabható profi rajzeszközökkel, rétegekkel és ecsetekkel.

PicsArt-Photo-Studio--kollazs-keszito-kepszerkeszto-programok-az-5-legjobb-online-ingyenes-foto-szerkeszto-officetools.hu-2


PicsArt Gold

Az ingyenes felhasználás mellett a PicsArt kollázs készítő rendelkezik prémium (fizetős) szolgáltatással is. A PicsArt Gold prémium matricák ezreit, kereteket, betűtípusokat, maszkokat és kollázsokat kínálja a felhasználóknak. A Gold csomaggal csekély összegű havi vagy éves díj mellett 3000 dollár értékű prémium tartalmat kaphatsz és kéthetente új tartalmakkal találkozhatsz.

További előnye a prémium részlegnek, hogy hirdetésmentesen szekeztheted a képeidet. Az előfizetés menete a Google Android szolgáltatásokéhoz hasonlóan a Google Play-fiókon keresztül történik.

 

KAPCSOLÓDÓ KATEGÓRIÁK, CIKKEK:

KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

VIDEÓ SZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

 

Még szintén érdekelhet...