A HitFilm Express ingyenes videóvágó program

Estimated read time 9 min read

 

A Hitfilm Express videóvágó program részleteiről tömören:

Pozitívumok:

 • Robusztus idővonal szerkesztő
 • A szerkesztést felgyorsító lejátszási beállítások
 • Képesség a szerkesztés folytatására az export során
 • Rugalmas és intuitív export funkciók
 • Számos új szolgáltatás a 299 $ -os verzióból származik

Negatívumok:

 • Néhány népszerű funkcióhoz kiegészítő vásárlás szükséges
 • Néhány lejátszási opció eltávolítja a speciális effektusokat
 • Az exportteljesítmény lassú

Összességében: A kreativitás, a könnyű használat és a teljesítmény kiegyensúlyozása kompromisszumokat kíván a felhasználótól, de a HitFilm ettől függetlenül is egy nagyon inspiráló funkciókkal megtűzdelt videóvágó program.

A HitFilm Express ingyenes videóvágó program - officetools.hu-1

Hitfilm Express ingyenes videóvágó program letöltés:

https://fxhome.com/hitfilm-express

 

Hitfilm Express videóvágó program oktatóanyagok:

https://fxhome.com/video-tutorials#/

 

A Hitfilm Express-ről bővebben

Az elmúlt néhány évben a HitFilm Express méltán lett az egyik legjobb ingyenes videó szerkesztő és videóvágó program Windowsra, Mac-re egyaránt. A legújabb frissítések számos új funkciót hoztak, viszont közülük sok csak a HitFilm Pro verziójában érhető el.

A Pro-funkciók hozzáadása mellett a HitFilm Express segítségével további, a Pro verzióra korlátozott “starter” csomagokat vásárolhatunk. Ezek a kedvező árú kiegészítők – mint például a 3D-s modell importálása és renderelése, a 3D részecskemodulátor, a 16 bites színmélység és még sok más – tovább segítik a projektünket. A kissé fura felület ellenére is a HitFilm Express egy nagyszerű ingyenes videó szerkesztő és videóvágó program.

 

HitFilm videóvágó program 2019 májusi frissítés:

A HitFilm 12.3-as verzióra frissült; javítja a GPU gyorsított dekódolást az Nvidia és az Intel grafikus kártyákon, az interfész módosítását és a Dolby AC3 hang natív támogatását. Itt van egy lista a HitFilm által készített összes fejlesztésről: https://fxhome.com/hitfilm-express/whats-new

 

Timeline animáció és keyframe

A kompozit felvételek a HitFilm egyik fő jellemzője, amely lehetővé teszi, hogy csak speciális effektusok, animációk és mozgásgrafikák számára hozzon létre egy idővonalat (amelyet ezután alkalmazhatunk a fő videóra). A rétegelt hatások egymásra pakolása helyett mindent a fő lineáris idővonalba integrál.

Az új frissítés az animációs eszközöket közvetlenül elérhetővé teszi az idővonal-szerkesztőben. A korábbi verziókban az animációs keyframeket csak összetett felvételben lehetett elvégezni, ami arra kényszerítette a felhasználót, hogy folyamatosan váltogasson a két mód között. A frissítés még egyszerűbbé teszi az egyszerű animációk létrehozását azáltal, hogy új animációs idővonalat jelenít meg anélkül, hogy kilépne a szerkesztőből.

A mozgás elmosódása az objektumok és az egész klippek számára – egy másik idővonaljavítás – lehetővé teszi a mozgási paraméterek beállítását is, anélkül, hogy kompozit felvételt kellene készítenie.

 

Előnézet minősége

A HitFilm Express ingyenes videóvágó program új frissítései már lehetővé teszik, hogy több megjelenítő minőségi opció közül választhassunk, beleértve a testreszabott lejátszást és a szünetet, emellett segít megszüntetni az előnézeti késleltetést, különösen a nagy felbontású videók esetében. Az új lehetőségek közé tartozik a lejátszás minősége, a lejátszás felbontása, a szüneteltetett minőség és a szüneteltetett felbontás.

Ez a funkció meglehetősen kényelmesre sikerült és rendkívül könnyen használható, azonban ha túlságosan csökkentjük a minőséget, a lejátszás alatt elrejtheti azokat a speciális effektusokat, amelyeket ráhúztunk a videóra.

Ha látni szeretnénk minden effektet, meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a sebességben. Rövid klipek esetén is jelentős különbség van a végső és a leggyorsabb lejátszás és az Antialiased és a Quarter Resolution között. Az opciók menü lehetővé teszi, hogy egy teljes képernyős előnézetet és egy második monitor előnézeti képét is megtekinthessük.

 

Új panel elrendezés

A HitFilm Express legújabb verziójában a bővített munkaterületek új lehetőségeket kínálnak a jelenetek objektumainak összehangolására és rendezésére, valamint a különböző típusú projektekre. Az új verzió olyan munkaterületeket hoz létre, mint pl a 360 fokos videó, hang, színező és szervező, így csak a valóban szükséges funkciókra koncentrálhatunk.

Az új Elrendezés panel segítségével könnyebben testreszabhatjuk és átrendezhetjük az elemeket, például a szöveget, vagy a beillesztett képet. Továbbá lehetővé teszi, hogy az összes elemet pontosan elhelyezzük a vezérlőelemekkel.

A HitFilm Express videóvágó program

 

Az egyik olyan dolog, ami negatívunként hozható fel az, hogy az Elrendezés panel nem az alapértelmezett része a szerkesztési munkaterületnek, és ha úgy döntünk, hogy hozzáadjuk, akkor ez egy hatalmas ablakként jelenik meg, amely elég kényelmetlenül integrálódik az szerkesztői munkaterület többi paneljeibe.

 

A kompozit felvételek jobb maszkolása

A HitFilm Express újabb verziói több funkcionalitást biztosítanak az idővonal-szerkesztő számára. A kompozit felvételek új funkciói közé tartozik a maszkok közvetlenül a nézőben történő alkalmazása és módosítása a Pen(azaz toll) eszközzel. Így a videóvágó program felületén már sokkal könnyebben módosíthatjuk a maszkokat a kijelölési pontok mozgatásával.

Exportálás

A HitFilm lehetővé teszi, hogy a filmet a háttérben exportáljuk, miközben folytatjuk a szerkesztést. A szerkesztési képernyőn találunk egy „Exportálás” opciót, így nem kell kis ikonokat vadászgatni az exportáláshoz. A HitFilm két új panel hozzáadásával is ffissítette az exportálási modult: Project and Preview.

hitfilm videóvágó program exportálási funkciói

A projekt panel segítségével a szerkesztő idővonalat és a kompozit felvételeket láthatjuk, így hozzáadhatjuk őket a sorhoz anélkül, hogy átlépnénk a szerkesztő panelre. Az előnézeti ablak a fájladatokat, például a képsebességet és a méretet, a be- és kimeneti pontokat, valamint az időtartamot mutatja.

 

 

A legjobb rész az, hogy a klipek szerkesztésének folytatásához nem kell várni, amíg az export befejeződik. A szerkesztési folyamat hátralévő részében csak akkor lehet hasznos, ha egyetlen panelen képes kezelni az exportfunkciókat, anélkül, hogy a műveletei dominálnának.

Starter csomag kiegészítései

Amellett, hogy a HitFilm Express-t a legjobb ingyenes videószerkesztők közé sololhatjuk, az új funkciók közül jónéhány, például az idővonal alapú szöveghatás és a kép a képben effektus, csak egy szerkesztő kezdőcsomag részeként érhető el 9,99 dollárért.

HitFilm Express videóvágó program starter pack

A Starter Pack egyik leghasznosabb funkciója egy olyan modul, amely lehetővé teszi a szöveghatások közvetlen hozzáadását az idővonalhoz. Ellenkező esetben összetett felvételt kell készítenünk. Egy előugró menüben megadhatjuk a kívánt szöveget, a betűtípust, a színt, az opacitást, a sorok közötti távolságot, stb…

Az animált szöveghatások fokozásához is számos transzformáció áll rendelkezésünkre, beleértve a pozíciót és a forgatást. A szövegvezérlés közben a szöveget bárhol elhelyezhetjük a keretben.

Egy gyors kép-kép effektus is szerepel az indítócsomagban, így gyorsan elhelyezhetjük az egyik klipet a vászon különböző pontjain belül.

Ha már készítettél videót telefonnal álló pozícióban és ezt követően videóvágó program segítségével szerkesztettél, talán felesleges említenünk, hogy nem annyira néz ki jól. Ugyanis az álló pozíciójú videók két oldalsó sávja (a videó méretaránytól függően persze) két fekete oldalsávot eredményez, ami nem mutat túl szépen.

A HitFilm függőleges-video funkciója ebben segít. Az eredeti videót elmosódott formában amolyan helykitöltővé konvertálja, hogy kitöltse a vízszintes helyet a háttérben, így megszüntetve az oldalsó fekete sávokat. Kb mint egy facebook videó feltöltésnél.

 

A Hitfilm Express videóvágó program minimum gépigénye:

 • Mac: macOS 10.14 Mojave, 10.13 High Sierra, vagy 10.12 Sierra
 • Windows: Windows 8 (64-bites), vagy Windows 10 (64-bites)
 • Internetkapcsolat: Az online aktiváláshoz szükséges
 • Processzor: 4. generációs Intel processzor vagy egyenértékű AMD processzor
 • RAM: 4 GB (8 GB ajánlott, 16 GB a legoptimálisabb)
 • Grafikus kártya:
  • NVIDIA GeForce 600 (Kepler) series (2012)
  • AMD Radeon R5 240 (2013)
  • Intel HD Graphics 5000 (GT3) (2013)
  • Videó memória minimum 1 GB (de 4K UHD videóhoz 2 GB vagy több szükséges)

 

Hitfilm Express ingyenes videóvágó program letöltés:

https://fxhome.com/

 

KAPCSOLÓDÓ KATEGÓRIÁK, CIKKEK:

KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

VIDEÓ SZERKESZTŐ PROGRAMOK >>