Talán a leghatékonyabb képszerkesztő program online! Ime a Canva…

képszerkesztő program online - officetools.hu-4

 

Hogy miért is gondoljuk, hogy a Canva az egyik legjobb képszerkesztő program online?

Az első legkézenfekvőbb válasz, ami már a címben is megválaszolásra kerül, hogy online… De ne félj, nem ennyiben merül ki a lista.

A legütősebb indok a Canva projekt elkészítéséhez szükséges idő. A felhasználó felülete annyira egyszerű, hogy az szinte már bűn. Szinte nincs is olyan hétköznapi dolog, amit ne tudnál megtervezni a segítségével.


 

A Canva képszerkesztő program online

Tervezhetsz grafikákat, posztokat, fejléc képeket, profilképeket, borítókat, plakátot, szórólatpot, dokumentumot, árajánlatot, önéletrajzot, infografika, prezentációt, kimutatást/riportot és nem utolsó sorban még logót is. Ráadásul hihetetlenül gyorsan lehet vele dolgozni.

Egy profi és mutatós facebook posztképet nagyjából fél perc alatt legyárthatunk – természetesen ehhez előzetesen szükséges a megjelenítendő szöveg és a termék, vagy hangulatkép, amit szeretnénk rárakni. Azonban ha a szöveget és a képet is a poszt legyártása közben írjuk meg, keressük ki, még így sem tart néhány percnél tovább.

Brutális mennyiségű ingyenes, előre legyártott sablonnal dolgozhatunk facebookra, instagramra twitter, snapchat-re, whatsapp-ra, tumblr-re, youtube-ra, linkedin-re, twitch-re, soundcloudra… A fenti alkalmazásokra is többféle méretben áll rendelkezésünkre a tengernyi előre legyártott template. Azonban te magad is készíthetsz bármit általad megadott méret alapján.

Erre az online képszerkesztő programra 100%-ban igaz, hogy mindenféle grafikusi előképzettség nélkül is könnyedén és gyorsan használható.

A fefület kialakításából adódóan szerencsére elég nehéz eltévednünk, de nézzük a legelejétől.

A Canva képszerkesztő program online érhető el: https://www.canva.com/


 

Képszerkesztő program online regisztráció pofon egyszerű!

Regisztrálhatunk direktben e-mail címünkkel, egyedi jelszó megadásával, de facebook, illetve Google fiókunkkal is. A regisztráció után a Canva képszerkesztő program online felülete tárul elénk, ahol az alábbi menük közül választhatunk:

  • Terv készítése – Innen indulunk, amikor egy új projektet kezdünk. Rengeteg típusú előre legyártott sablonból választhatunk..
  • Kezdőlap
  • Fotók – Ingyenes és fizetős stock fotókat is kereshetünk, használhatunk
  • Arculati csomag – Előfizetői funkció. Segítségével egy teljes brand komplett arculatát megtervezhetjük vele
  • Csapat létrehozása – Másokkal megoszthatod a terveidet és mappáidat
  • Mappák – A fotóidat, illetve a terveidet tartalmazó mappáidat találod meg itt.
  • Megosztva veled
  • Kuka

képszerkesztő program online - officetools.hu-2

Amint látod nincs túlbonyolítva.


 

Terv készítése – alkoss szabadon

A Terv készítése menüpontra kattintva a képszerkesztő program online felületén elképesztően sokféle sablon kategória jelenik meg, amelyekből választhatunk.

Választható (fő)kategóriák:

Válassz ki egy szimpatikus… pl a közösségi média kategórián belül a facebook poszt opciót. A facebook poszt opción belül viszont megjelenik a kreatív kánaán, amelyből kedvünkre szemzgethetünk, az előre legyártott sablonok között.

képszerkesztő program online - officetools.hu-4

Hihetetlenül nagy segítség, hogy profi designerek által készített sablonokkal dolgozhatunk, hiszen a legtöbb esetben egy szöveg és egy kép kicserélését követően már tölthetjük is le az elkészült anyagunkat.

Gyakorlatilag tényleg pillanatok alatt el lehet készülni szinte bármilyen anyaggal. Ezért is gondoljuk úgy, hogy inkább egy képszerkesztő program online, mint egy fizetős, letölthető program, ami ráadásul még a gépünket is megdolgoztatja, pl photoshop.

A sablonokon túl betűtípus csportokat is választhatunk, ha nem tetszik a választott fontunk. Ehhez a bal oldali menüben kattintsunk a Szöveg menüpontra és már válogathatunk a temérdek betűtípus és kompozíciók között:

képszerkesztő program online - officetools.hu-6

 

A megfelelő fájltípus kiválasztásában is segít

Miután befejeztük a szerkesztést és rákattintunk a letöltés gombra, a megfelelő fájltípust ajánlja fel alapértelmezett beállításként. Vagyis… tegyük fel például facebook posztot png-ként, nyomtatásra készült A4-es dokumentumot pdf-ként ajálnlja letölteni. Ettől függetlenül letölthetjük szabadon jpeg, vagy gif-ként is.

képszerkesztő program online - officetools.hu-7

Szerintünk nagyon is érdemes kipróbálni a Canva képszerkesztőt, mi egy hónap alatt a rabjává váltunk. A közösségi posztolásokat, illetve annak elkészítési idejét radikálisan lecsökkenette. Az úgymond rutint is kb 1-2 alkalommal meg lehet szerezni, szóval nincs nagyon olyan aspektusa amit kifejezetten meg kellene tanulni.

Mindenkinek ajánljuk akinek fontos a trendi vizualitás és a gyorsaság.

 

KAPCSOLÓDÓ KATEGÓRIÁK, CIKKEK:

KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

VIDEÓ SZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

Még szintén érdekelhet...