Windows telepítése MacOS-re BootCamp segítségével

Windows telepítése MacOS-re BootCamp segítségével

Windows telepítése MacOS-re – A Boot Camp segítségével telepítheted a Microsoft Windows rendszert a Macre. A telepítést követően a Mac újraindításával válthatsz a macOS és a Windows rendszerek között.

A kezdés előtt győződj meg arról, hogy rendelkezel a telepítéshez szükséges eszközökkel:

  • Intel-alapú Mac
  • A Microsoft Windows telepítési adathordozód vagy lemezképed (ISO), amely a Microsoft Windows 8 vagy újabb verziójának 64 bites kiadását tárolja
  • A részletes rendszerkövetelmények áttekintésével megállapíthatod, hogy Mac számítógépde támogatja-e a Windows egy adott verzióját, illetve cikkeink segítséget nyújtanak a Windows régebbi verzióinak telepítéséhez is. Ha első alkalommal telepíted a Windows rendszert, használj teljes telepítésre (nem frissítésre) alkalmas lemezt vagy lemezképet.
  • Apple billentyűzet, egér vagy trackpad, vagy USB-billentyűzet és -egér
  • Legalább 55 GB szabad lemezterület az indítómeghajtón
  • Egy üres, legalább 16 GB méretű USB 2-flashmeghajtó

Windows-lemezkép beszerzése

A Windows megvásárlásakor kaptál egy letölthető lemezképfájlt (ISO), illetve egy telepítőlemezt vagy USB-flashmeghajtót. Ha DVD-n kaptad meg a Windows rendszert, szükség lehet arra, hogy létrehozz egy olyan lemezképet róla, amelyet felismer a Boot Camp. Ha USB-flashmeghajtón kaptad meg a Windows rendszert, letöltheti az ISO-fájlt a Microsoft webhelyéről.

Amennyiben rendelkezel már szoftver kulccsal, az alábbi linken, a Microsoft hivatalos oldaláról le is töltheted a Windows 10 rendszert, vagy annak frissítését is.


A Boot Camp asszisztens megnyitása

A Boot Camp asszisztens végigvezet a Windows rendszer Macre történő telepítési lépésein. Nyisd meg ezt az alkalmazást az Alkalmazások mappa Segédprogramok mappájából. Ezután a képernyőn megjelenő utasításokat végrehajtva formázd újra az indítólemezt, és töltsd le a Windowshoz a szoftver-illesztőprogramokat.

A Windows-partíció formázása

Az asszisztens utasításainak végrehajtása után a Mac elindítja a Windows-telepítőt. Amikor a rendszer megkérdezi, hogy hová szeretné telepíteni a Windows rendszert, válaszd ki a BOOTCAMP partíciót, majd kattints a Formátum gombra.

Ezt a lépést csak akkor kell elvégezni, ha a Windows telepítéséhez flash- vagy optikai meghajtót használsz. Egyéb esetben a rendszer automatikusan kiválasztja és formatálja a megfelelő partíciót.

A Windows telepítése

A megjelenő útmutatót követve hajtsa végre a Windows telepítését.

Indítsd újra a Macet

A Windows telepítését követően újraindítással válthatsz a macOS és a Windows között. A macOS rendszerben az Indítólemez beállítási ablaktáblán, a Windows rendszerben pedig a Boot Camp rendszertálcán megtalálható ikonja segítségével válaszd ki az indítólemezt, majd indítsd újra a számítógépet.


Forrás: support.apple.com

Még szintén érdekelhet...