Home office túlélőcsomag: A legfontosabb alkalmazások és tanácsok az otthoni munkavégzéshez

Estimated read time 13 min read

 

Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb home office alkalmazásokat, programokat és hasznos tanácsokat, amelyek megkönnyítik, illetve hatékonyabbá tehetik az otthoni munkavégzést.

 


# TARTALOM:

 • Hasznos gyakorlati tanácsok az otthoni munkához
 • Video és Hang chat alkalmazások home office-ra
 • A leghatékonyabb Fájlmegosztó alkalmazások
 • E-mailező programok, kliensek
 • Képszerkesztő programok
 • Video szerkesztő alkalmazások

# HASZNOS LEHET MÉG HOME OFFICE -HOZ:


Azonban mielőtt belemerülnénk milyen alkalmazásokra és programokra lehet szükséged home office idején, lenne néhány gyakorlati tanácsunk, lévén évek óta rutinos home office -os csapat vagyunk.

Legyen meg a reggeli rutinod!

 • Felkelés után intézd a higiéniai teendőidet, főzz kávét, vagy teát, vagy amit amúgy is szoktál
 • Nagyon fontos, hogy öltözz fel normálisan, mintha amúgy is mennél munkába. Hülyeségnek tűnhet ez a tanács, de tényleg sokat számít pszichikailag.
 • Helyettesítsük a munkába utazás rutinját, helyette olvass fél- egy órát, ha lehet ne híreket hanem valamilyen könyvet inkább. Ezt az időt pl egy kiadós sétával, vagy bringázással is helyettesítheted. DE JÁRVÁNY IDEJÉN EZT NE TEDD!
 • Találj magadnak egy olyan helyet a lakásban, ahol valószínűleg jól fogod érezni magad és mégis munkaállomásnak tekinthető.
 • Soha, de soha ne dolgozz az ágyból. Egyrészt egy idő után mocskosul demotiváló, emellett ha hosszú távon összemosódik a magánéleted és a munkád(tere), garantáltan meg fogsz őrülni rövid időn belül.
 • Ha megoldható, vagy a munkád igényli próbálj minél többet kommunikálni a munkatársaiddal, a főnököddel, vagy ügyfeleiddel. Érezned kell, hogy „fizikailag is létezel”… tudjuk, hogy ez is hülyén hangzik, de fontos, hogy az önbecsülésed is rendben legyen, illetve a fókuszod megtartásában is sokat segít.
 • Óránként tarts 10-15 perc szünetet (mint egy munkahelyen). Sétálj egyet, vagy kávézz, lényeg, hogy állj fel a géptől és mozogj kicsit.
 • Tarts ebédszünetet
 • És talán az egyik legfontosabb, hogy ne legyen bekapcsolva a televíziód! Zene hallgatás oké, hangoskönyv hallgatás oké, a TV tilos!
 • A saját számítógéped ne menjen, ha céges laptopon dolgozol… nagyon könnyű elcsábulni egy kis youtube, vagy sorozat nézésre.

 


VIDEO ÉS AUDIO CHAT HOME OFFICE -HOZ


Az alábbi video és audio chat alkalmazásokra távoli, illetve otthoni munkavégzés során biztosan szükséged lesz, ha csapatban dolgozol. Nagyon megkönnyítik a csoportos, vagy négyszemközti kommunikációt és nem mellesleg költséghatékonyabb, hiszen nem kell annyit telefonálnod.

 

Video chat home office -hoz

Rövid leírás a home office alkalmazáshoz

Letöltési link

Skype A csoporthívó alkalmazások egyetlen listája sem lehet teljes Skype nélkül. Android vagy iOS, illetve asztali alkalmazásként is Windows és Mac rendszeren, vagy a Skype webalkalmazásán keresztül a szolgáltatás lehetővé teszi a könnyű videohívások lebonyolítását. Továbbá a képernyőmegosztás is támogatott.

Legfeljebb 25 ember csatlakozhat egy csoportos beszélgetéshez, míg a videohívások 10 főre korlátozódnak. Vegyük figyelembe, hogy a Skype felhasználási politikája szerint a csoportos videohívás csak négy órán keresztül tarthat.

skype.com
WhatsApp Egy milliárd aktív felhasználóval a WhatsApp az egyik legnépszerűbb video csoportos csevegőalkalmazás. Kezdetben ez csak egy egyszerű szöveges üzenetküldő alkalmazás volt, de miután megvásárolta a Facebookot, sok más funkciót fejlesztett ki. A hangfelvétel volt az első szolgáltatás és az emberek elkezdték a WhatsApp alkalmazását ingyenes hanghívó alkalmazásként.

A frissítés után néhány hónappal a Facebook úgy döntött, hogy hozzáad egy videofunkciót és ez az alkalmazás kiváló csoportos videobeszélgetési alkalmazássá vált. Ez a szolgáltatás ma is rendkívül biztonságos és stabil. A kapcsolat egyszerű és bármilyen beszélgetéshez csatlakozhat a hívószámával. A hívó azonosító megegyezik a telefonszámmal.

whatsapp.com
Google Hangouts Számos ember használja ezt az alkalmazást, szigorúan azért, mert össze van kapcsolva a Google-fiókjukkal. Video-csevegő funkciója rendkívül egyszerű és a résztvevők e-mailje segítségével elindíthatunk Google videokonferencia-hívást. A konferencia funkció is támogatott és akár 10 felhasználó beszélgetéseket is létrehozhatunk. hangouts.google.com
ezTalks Az ezTalks Cloud Meeting ingyenesen kipróbálható és akár 100 fős videokonferenciákat is tarthatunk ingyenesen. A prémium szolgáltatást nagyobb konferenciákhoz ajánlja a cég, amely lehetővé teszi akár 500 fős videokonferenciák tartását. Ez ultra HD video- és hangminőséget, képernyőmegosztást vagy konferencia-felvételt biztosíthat. eztalks.com
join.me Videokonferencia alkalmazásként tervezték a kisvállalkozások számára , a join.me gazdag kommunikációs csomagot kínál. Az alkalmazás a VoIP (Voice-over-IP) technológián működik és ingyenesen képes 10 személyes videokonferencia lebonyolítására. Interfésze nagyon felhasználóbarát és lehetővé teszi a résztvevők számára a konferencia testreszabását.

Mint minden más csoportos video chat alkalmazás, ez is prémium csomaggal jön. Az üzleti terv garantálhat egy 250 fős konferenciát ultra felbontással és korlátlan konferenciával. Ez a csomag nem ingyenes és havonta 25 dollárba kerül, minden felhasználó számára.

join.me
Viber Mint minden más tiszteletre méltó csoportos video chat alkalmazás, a Viber hangos csevegő alkalmazásként is elindult. Később azonban frissítették és a videokonferencia szolgáltatást is beépítették. Más alkalmazások mellett a Viber kis összegű díj ellenében video kapcsolatot biztosíthat más alkalmazást használó személyekkel is.

Ennek ellenére a Viber felhasználók közötti összes videokonferencia teljesen ingyenes. A kapcsolat titkosítva van és annak ellenére, hogy nem néz ki, ez az alkalmazás formális célokra is használható. A Viber letölthető az Apple Store-ból és a Google Play-ből, teljesen ingyenesen.

viber.com
Imo Az Imo az egyik legegyszerűbb video chat-alkalmazás, amely a piacon elérhető. Ez nem feltétlenül rossz dolog, mert az Imo jó minőségű konferenciát kínál, még a rossz internetkapcsolatú résztvevők számára is. A felhasználói felülete is szintén egyszerű, csak néhány alapvető funkciót biztosít, például: tegye le, kapcsolja ki a mikrofont, forgassa el a képet vagy nyisson meg egy szöveges csevegődobozt.

Ez az alkalmazás kompatibilis mind az Android, mind az iOS rendszerrel és még lassabb kapcsolatoknál is működik, mint például a 2G. Az Imo legnagyobb előnye az ára. Ez az alkalmazás teljesen ingyenesen használható, bármilyen korlátozás nélkül. Ennek ellenére az Imo gyakran jelenít meg néhány hirdetést, de ezek nem zavarók.

imo.im
JusTalk Annak ellenére, hogy nem olyan népszerű, mint a csoportos videobeszélgetés más alkalmazásai, a JusTalk egy tisztességes alkalmazás, elérhető mind az iOS, mind az Android felhasználók számára is. Ez az alkalmazás nagyon testreszabható, és a felhasználó megváltoztathatja a következő funkciókat: téma, videó minőség, képméret és még sokan mások. Van néhány interaktív lehetőség is és egy csomó játék, amelyet a beszélgetés közepén játszhatunk.

A kapcsolatok titkosítva vannak és a JustTalk még hivatalos / vállalati csoportos videokonferenciákon is biztonságosan használható. Ez is ingyenesen használható, de tartalmaz néhány alkalmazáson belüli vásárlást, például témákat, betűtípusokat vagy egyéb testreszabási elemeket.

justalk.com
Zoom Egyszerűsített videokonferencia és üzenetküldés bármilyen eszközön. Csatlakozz bárhonnan, bármilyen eszközön. A Zoom Meetings szinkronizálódik a naptárral és egyszerűsített vállalati szintű videokonferenciákat biztosít az asztali és a mobiltelefonról. zoom.us

 

Audio chat home office -hoz

Rövid leírás a home office alkalmazáshoz

Letöltési link

Discord Ingyenes és biztonságos minden az egyben hangos és szöveges csevegés játékosoknak, ami számítógépen és telefonon egyaránt működik. Ne fizess többet a TeamSpeak szerverekért és ne nyűglődj tovább a Skype-pal. Könnyítsd meg az életed. discordapp.com
TeamSpeak A TeamSpeak egy fejlett hang-beszélgetési és kommunikációs alkalmazás, amely lehetővé teszi az emberek csoportjainak, hogy kommunikáljanak egymással az interneten vagy magánhálózaton keresztül, függetlenül attól, hogy Android-eszközt, PC-t, MacOS-ot, iOS-t vagy Linuxot használnak. teamspeak.com

 


E-MAILEZŐ PROGRAMOK, KLIENSEK


E-mail alkalmazások home office -hoz

Rövid leírás a home office alkalmazáshoz

Letöltési link

Mail és Calendar
(Beépítve a Windows 10-be)
Bármely Windows felhasználó számára a Levelező és a Naptár kliens egyértelmű választás, mivel amikor Hotmail, Live vagy Outlook.com címmel jelentkezik be a Windows 10 rendszerbe, a fiók már hozzáadásra került az e-mail klienshez. microsoft.com
Gmail A Gmail képernyő nagy részét a beérkező levelek mappájának szentelték, minimális eszköztárral és más rendetlenséggel. Az üzenetek szépen vannak rendezve a beszélgetések révén a könnyebb megtekintés érdekében és könnyedén el tudjuk olvasni és válaszolni az e-mailekre. google.com/gmail
Thunderbird A Mozilla Thunderbird  e-mail kliens, amelyet érdemes megfontolni az Outlook és a fizetős programok alternatívájaként. Ingyenesen letölthető és a telepítése is egyszerű. A futtatás után megtalálható az összes olyan szolgáltatás, amelyet elvárhatunk egy e-mail klienstől. thunderbird.net
Spike A Spike egy sokoldalú e-mail kliens, amely elérhető iOS, Android, Windows és Mac rendszerekhez. A Spike ingyenesen használható személyes használatra, korlátlan számú e-mail fiókkal és akár 10 „csoportos csevegőszobával” támogatva. Üzleti felhasználók számára e-mail fiókonként 5,99 USD névleges díj, amely lehetővé teszi a hang- és a videobeszélgetéseket is. spikenow.com
Slack A Slack nem csupán e-mail kliens, hanem online kommunikációs és együttműködési eszköz.

Hihetetlenül okos platform, mobil és asztali eszközökön is működik. Ez lehetővé teszi a közvetlen üzenetek és fájlok küldését egyetlen személynek vagy munkavállalói csoportnak. Az alkalmazás támogatja a videohívásokat is. A funkció segítségével beszélgethetünk kollégáinkkal a projektekről.

slack.com

 


FÁJLMEGOSZTÓ ALKALMAZÁSOK


A fájlmegosztás manapság már meglehetősen bevett szokás, az alábbiakban listázzuk a legjobb ilyen jellegű felhő alkalmazásokat.

Fájlmegosztó alkalmazások home office -hoz

Rövid leírás a home office alkalmazáshoz

Letöltési link

Box.com Egy hely az összes tartalom biztonságos tárolására, megosztására és kezelésére box.com
Dropbox A Dropbox online fájltárolási szolgáltatás, amelyet a Dropbox Inc. üzemeltet. Lehetővé teszi állományok felhőben tárolását, szinkronizálását és megosztását. A szolgáltatás használatával különféle eszközök – mobiltelefonok, számítógépek, stb. – kapcsolhatóak össze egy közös könyvtár révén: az egyik eszközzel létrehozott vagy módosított állományokat a rendszer automatikusan szinkronizálja a többi eszközzel. dropbox.com
Google Drive A Google Drive egy fájlok tárolását, szinkronizálását és szerkesztését lehetővé tevő Google szolgáltatás. A regisztráció után a Google Drive nyílik meg a Google Dokumentumok helyett. A korábban saját tulajdonban lévő dokumentumok a „Saját meghajtó” mappában érhetők el. google.hu/drive
Microsoft OneDrive Mentheted fájljaidat és fényképeidet a OneDrive-ra és bármilyen eszközről, bárhonnan hozzájuk férhetsz. Telefonról, táblagépről és asztali gépén egyaránt folytathatod a megkezdett munkát – bárhonnan. Módosításai minden eszközén megjelennek. onedrive.live.com

 


KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK

A képszerkesztő programok listája brutálisan hosszú lenne itt… DE … a különböző igényekhez igazodva rengeteg profi és ingyenes képszerkesztőt szedtünk össze tematikus Képszerkesztő oldalunkon.


VIDEO SZERKESZTŐ PROGRAMOK

A képszerkesztő programokhoz hasonlóan rengeteg jó alkalmazás létezik profi és ingyenes kivitelben is, amit a különböző igényekhez igazodva, szintén tematikus formában szedtünk össze video szerkesztő oldalunkon.


 

HASZNOS LEHET MÉG HOME OFFICE -HOZ:

 

Reméljük hasznosnak találtad a fent összegyűjtött alkalmazásokat, megoldásokat a home office idejére.