Ingyenes video szerkesztő szoftverek

Estimated read time 3 min read

 

Ha nem akarsz sok pénzt és erőfeszítést fektetni a video szerkesztő programok kihasználására, van néhány ingyenes lehetőség.

Természetesen, ha Mac-et használsz, a kiváló iMovie apple videoszerkesztője vele jár. A PC-felhasználók számára a Windows 10 Photos alkalmazás lehetővé teszi a háttérzene, a 3D animált effektusok és címek csatlakoztatását, kivágását és még a videóhoz történő hozzáadását.

Van néhány ingyenes video alkalmazás a Windows Áruházban, köztük az Animotica, a Movie Maker videoszerkesztő és a Video Editor Studio. Ezek közül néhány meglehetősen alapvető, de a legtöbbjük klipcsatlakozással, átmenetekkel és effektusokkal van ellátva, egy nagyon érintésbarát felületen.

Az ingyenes video szerkesztő szoftverek azonban gyakran jogi és technikai korlátozásokkal is járnak.

Néhány széles körben használt kodekek licencszerzési díjat igényelnek a szoftvergyártó részéről, azaz nem tudnak ingyenes szoftvert kínálni, amely képes kezelni ezeket a szokásos fájlformátumokat. A lenyűgöző nyílt forráskódú Shotcut ugyanakkor ugyanazokat a feladatokat látja el, mint a fizetős alkalmazások, ideértve a kromatikus kulcsot és a képet a képen.

A Shotcut video szerkesztő program teljesen nyílt forráskódú és ingyenes, míg egy másik ingyenes opció a Lightworks fizetett opciói, amelyek eltávolítják a 720p kimeneti felbontási korlátot. Vegye figyelembe azt is, hogy a Shotcut és a Lightworks Linuxon, valamint Windows és Mac rendszeren is futnak. Mi a célunk a választott videoszerkesztő programmal?

 

A választott alkalmazás a költségvetésünktől, a használt eszközöktől és attól függ, hogy mennyire szánjuk komoly feladatok.

Hogy teljesebb képet kapj a videoszerkesztő programok világáról, érdemes ellátogatnod a Videoszerkeszto.com oldalunkra. Itt részletes leírásokkal tűzdelt felsorolásokat találsz a legjobb ingyenes, fizetős, online és letölthető videószerkesztő programok palettájáról.

Lehetsz egy hétvégi GoPro lövöldözős, vagy egy teljes munkaidős videoszakértő, jó eséllyel nagy teljesítményű és könnyen használható szerkesztőszoftverre van szükséged. Érdemes tehát jobban górcső alá venned a választható megoldásokat.

Tovább a Video szerkesztő programok gyűjtőoldalára >>

 

FRISS CIKKEK >>