A legjobb vírusitó 2019 -es lista

Estimated read time 3 min read

 

Minden évben vizsgáztatják a piacon lévő vírusirtó programokat az AV-Test szakemberei.

Kiderül, hogy melyek azok a vírusirtó 2019 -es programok, amelyek pillanatnyilag a leghatékonyabban védenek bennünket a Windows 10-es rendszereken.

 

A VÍRUSIRTÓ 2019 -ES TESZTELÉS SORÁN VIZSGÁLT ASPEKTUSOK:

  • Védelem
  • Teljesítmény
  • Használhatóság

2019 január-februárban ezen a három területen teszteltek vírusirtó 2019 -es programokat az AV-Test szakemberei. Természetesen a legfrissebb és nyilvánosan elérhető változatokat.

Mindhárom esetben (Vírusirtó védelem, teljesítmény és használhatóság)

a maximális pontszám 6 volt, vagyis értelemszerűen egy hibátlanul teljesítő vírusirtó összesen 18 pontot szerezhetett. Az alábbi vírusirtó programok tudtak elérni maximális, azaz 18-as pontszámot:

F-secure SAFE 17, McAfee Internet Security,  Norton Security by Symantec

vírusirtó 2019

AKIK LEMARADTAK, DE CSAK EGY HAJSZÁLLAL

VIPRE AdvancedSecurity 11.0,  a védelemre kapott 5,5 pontot, az Avira Antivirus Pro 15.0 pedig a teljesítményre. Kicsit lemaradt a Kaspersky Internet Security is, 5,5 pontot ért el a teljesítmény kategóriában. Ennek ellenére a VIPRE AdvancedSecurity, Avira Antivirus Pro, és a Kaspersky Internet Security összpontszáma 17,5 pont lett, ami elég is volt ahhoz, hogy a vírusitó 2019 -ben is top biztonsági termékként legyen feltüntetve. Hasonló eredményt ért el az igazán közkedvelt Avast Free Antivirus is, amely 17,5 pontot kapott. Az Avast ingyenes vírusirtó elmaradt 0,5 pontja, ez esetben a teljesítményen múlott.

 

EGY PONTTAL LEMARADVA

A Windows 10 alapértelmezett vírusirtó programja, a Windows Defender is jól elég jól teljesített a vizsgán. Ahogy a címben is kiemelt „1 ponttal lemaradva” a Windows Defender teljesítményére és a használhatóságára utal, ugyanis ezeken a területeken veszített 0,5-0,5 pontot.

A Windows Defender összpontszáma így csak 17 lett, emiatt viszont már nem tudott feljutni a top vírusirtó 2019 -es ranglistára. Emellett azért nem árt megjegyezni, hogy lévén a Windows Defender beépített vírusirtó program, ehhez képest nem olyan rossz az a 17 pont.

Végül a Malwarebytes Premium, ami meglehetősen rosszul szerepelt, ugyanis 5 pontot kapott a védelemre, 5 pontot kapott a teljesítményre és egy meglehetősen gyenge 4,5 pontot a használhatóságra. A Malwarebytes Premium így összesen 14,5 pontot tudott elérni.

A teljes jelentés itt érhető el >>

Vírusirtó programok, cikkek >>