A Samsung összehajtható okostelefon hihetetlen teljesítményt és brutális akkumulátort kaphat

Estimated read time 3 min read

 

A Samsung 2019-ben érkező csúcsmobiljáról kiderült, hogy milyen erőforrást kaphat.

Óriási izgalom övezte az elmúlt hónapokban a okostelefon ipart. A dél-koreai cég néhány hónapja bejelentette, hogy 2019 év elején érkezik az éveken át fejlesztett új technológia, az összehajtható kijelzővel szerelt okostelefon.

November elején a Samsung már rövid ízelítőt is adott az új technológiáról, ami az Infinity Flex Display névre hallgat. Ebből sejteni is lehet, hogy a Galaxy F mobil hogyan fog kinézni végső változatában. Készült róla fantáziavideó is, ami alapján rengeteg izgalmas részlet kiderült a mobilról. Az viszont korábban nem derült ki, hogy milyen specifikációval érkezik a telefon.

 

Információk szerint (LetsGoDigital) 8 GB RAM és 128 GB tárhely társul az Exynos 9820 és a Snapdragon 855-ös processzorok mellé. Brutális akkumulátora 5000-6000 mAh is lehet. Ezt két különálló egység adja. A telefon első kamerája 8 megapixel, míg a hátlapi kamerája 12 megapixeles lesz.

A Samsung összehajtható okostelefon hihetetlen teljesítményt és brutális akkumulátort kaphat-officetools.hu-1

Ezzel a készülékkel a dél-koreai óriáscég megmozgatta az állóvizet a tablet- és a laptop piacán is,

hiszen a jól kidolgozott készülék képes lehet egy tabletet vagy akár egy laptopot is helyettesíteni, így nem csak a mobilpiacra lehetnek komoly hatással. Ebből kifolyólag ezek a készülékek jóval drágábbak is lesznek, mint a hagyományos társaik.

Ami eddig még nem derült ki, hogy milyen szoftvert fognak kapni ezek a készülékek, és hogyan fogja kielégíteni a különböző felhasználói igényeket a sokrétű használati módok esetén.

A Samsung összehajtható okostelefon hihetetlen teljesítményt és brutális akkumulátort kaphat-officetools.hu-1

Jó eséllyel fogja fokozatos növekedésnek indítani a mobilpiacot az összehajtható okostelefon.

Idén várhatóan mintegy 4 millió okostelefon fog forgalomba kerülni, aminek az egynegyedét a Samsung gyártja le. 3 éven belül már 39 millióra számítanak és egyre több szereplőre a piacon.

A dél-koreai cégnek a Galaxy S9 gyártása darabonként 375,8 dollárba került (kb 107 ezer forint) amit 840 dollárért (kb. 240 ezer forint) dobtak piacra. Ehhez képest a számítások szerint egyetlen új technológiás telefon legyártása kb. 182 ezer forintjába (637 dollár) kerül, amiben nincsen benne a kutatás-fejlesztési költség.

Feltehetőleg 56 százalékos felárral adja majd tovább az összehajtható telefon a Samsung, és a boltokban közel 1800 dollárért (515 ezer forint) cserébe a miénk is lehet. Ez az ár 2022-re 1300 dollárig (kb 372 ezer forint) csökkenhet.