Az új Lenovo Tab M10 és Lenovo Tab P10 indul a középkategóriában

Estimated read time 4 min read

 

A Lenovo egy egy ideje kissé hanyagolta a tableteket, ám most újdonsággal rukkolt elő nekünk. Ezúttal két középkategóriás eszközzel.

A Lenovo Tab M10 és P10 nagyjából ugyanarra a kaptafára készül, a különbség köztük, hogy a Tab P10 egy kicsit drágább lesz, így magától érthetően erősebb a képességekkel rendelkezik.

A Lenovo Tab P10 és az M10 is 10,1 hüvelykes készülék, IPS kijelzővel. A Tab M10 esetében be kell érnünk egy 320 nites fényerővel, azonban a Tab P10 már 400 nitet tud, emiatt napsütés mellett sokkal jobban használható/látható. A felbontásuk azonos, vagyis 1920 x 1200 képpontos. új Lenovo Tab -ok Android 8.1 operációs rendszerrel érkeznek és az Oreón, a Lenovo saját felülete több extrával is szolgál majd.

az-uj-lenovo-tab-m10-es-lenovo-tab-p10-indul-a-kozepkategoriaban-officetools.hu-

Rendelkeznek többek közt egyedi kamerás alkalmazással, hozzáadott widgetekkel és lecserélt értesítési központtal is. A Lenovo Tab M10 esetében egy 2 megapixeles előlapi és egy 5 megapixeles főkamerát kapunk. A Lenovo Tab P10-nél már 5 megapixeles kamerát találunk elől, a hátoldalán pedig egy 8 megapixeles kamera került, ami miatt már egészen korrekt fotókat lehet majd lőni. Videózni mindkét modell Full HD minőségben képes, a Tab P10 pedig még LED-es villanót is kapott, így akár este is elég jól használható.

az-uj-lenovo-tab-m10-es-lenovo-tab-p10-indul-a-kozepkategoriaban-officetools.hu-

A tervezők mindkét táblagépbe a Qualcomm Snapdragon 450 mobilplatformot hegesztették, ami miatt teljesítményük teljesen egyforma. A 14 nm-es lapka 1,8 GHz-es órajel elérésre képes, nyolcmagos, de még Cortrex-A53 feldolgozók vannak benne egy Adreno 506 grafikus vezérlő mellett. A Lenovo Tab M10 esetében a vásárlók 3 GB-nyi rendszermemóriát és 32 GB-os adattárolót kapnak. A Tab P10-nél pedig már 4 giga RAM-mal lehet számolni és kétszer nagyobb, 64 GB-nyi a tárhely.

 

A háttértár minden esetben bővíthető memóriakártyával.

Ami a kapcsolati képességeket illet, teljesen azonosak a gépek, mindkettő szolgál 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő WLAN-nal, 4G LTE hálózati modemmel, Bluetooth 4.2 modullal, FM rádióval és még A-GPS vevővel is.

A tabletek elől és hátul is üvegborítással ellátva jönnek, és a tervezés során nagy hangsúlyt kapott a megfelelő minőség biztosítása. A készülékek egyaránt fekete és fehér színben lesznek megvásárolhatóak. A Lenovo Tab M10 egy kicsit vaskosabb lett, mint a társa, ebben az esetben 242 x 168 x 8,1 milliméteres vonalakkal kell számolni. A Tab P10 csak 242 x 167 x 7 mm-es térfogatú, és a tömeget tekintve is hasonló a helyzet, hiszen az előbb gépnél 480 g-ról beszélhetünk, míg az utóbbi csak 440 grammos.

az-uj-lenovo-tab-m10-es-lenovo-tab-p10-indul-a-kozepkategoriaban-officetools.hu-

 

A Dolby Atmos szoftvert

mindkét termékkel biztosítja a Lenovo, azonban a Tab P10 fog igazán kellemes élményt nyújtani a hangzás tekintetében, annál ugyanis már nem „csak” kettő, hanem rögtön négy integrált sztereó hangszóró van a fedélzeten. Abból kiindulva, hogy a Lenovo M10 a vastagabb és a nehezebb, arra lehetne gondolni, hogy nagyobb akkut kapott, pedig éppen az ellenkezője történt, ugyanis a P10-ba került izmosabb telep, nem is kicsivel.

az-uj-lenovo-tab-m10-es-lenovo-tab-p10-indul-a-kozepkategoriaban-officetools.hu-

A szerényebb táblát csak egy 4850 mAh-s akku táplálja, míg a társa már egy 7000 milliamperes egységgel van ellátva, és a cég elmondása szerint akár 15 órán át is lehet vele videózni.

A Lenovo Tab M10 és Lenovo Tab P10 táblagépeknek az érkezésére még nagyon sokat kell várni. Állítólag csak télen kerülnek majd ezek a megoldások kereskedelmi forgalomba. Ami pedig az árazásukat illeti, nos, arról egyelőre semmilyen információval nem rendelkezünk.