Itt a vége? A Bitcoin -bányák sorra zárnak be

Estimated read time 2 min read

 

A legnagyobb és egyben legismertebb kriptovaluta, a Bitcoin végleg fordulóponthoz érkezett – és ezáltal valószínűleg minden társa is.

Ennek oka, hogy a számításra fordított számítási kapacitásnak a mennyisége durván csökkent. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy sorra kezdték el leállítani és a későbbiekben felszámolni is a Bitcoin-bányákat.

Mindennek oka, hogy a leghatékonyabb bányászati hardvereket már nem éri meg üzemeltetni és fenntartani

(gépek által felhasznált elektromos áram és az eszközök elavulása) mióta a Bitcoin árfolyama az elmúlt hónapokban rohamosan csökkent, hiszen ezek többe kerülnek, mint amennyi kriptoérmét lehet kitermelni a folyamat során.

A váltási ráta gyakorlatilag folyamatos esése megállíthatatlannak tűnik, így habár sokan bíztak az árfolyam visszaemelkedésében, kénytelenek voltak belátni, hogy erre reális esély nincsen. Egy éve közel 20.000 dollárt (~5 millió 632 ezer forint) ért a Bitcoin darabja, pár napja már mindössze 3.700 dollárért (~1 millió 41 ezer foint) juthattak hozzá a kriptopénzhez azok akik bevállalják a kockázatot.

Itt a vége A Bitcoin-bányák sorra zárnak be-officetools.hu-4

A bányák visszaesése több szempontból is pozitív hatással bír. A videókártya gyártók és forgalmazók kénytelenek lesznek csökkenteni az áraikat a visszaesett kereslet miatt, aminek a vásárlók kimondottan örülnek. Nem mellesleg a bányászat redukálása a Föld szempontjából sem elhanyagolható.