Sokszínű és fiatalos az Asus VivoBook S530

sokszinu-es-fiatalos-az-asus-vivobook-s530-officetools.hu-1

 

Otthoni, általános felhasználásra általában nem olyan laptopot keresünk, ami a legerősebb hardverekkel dolgozik, vagy akár kávét főz nekünk reggelire. Fontosabb szempont, hogy egy megfizethető, egyszerű és megbízható gépet kapjunk a kezünkhöz.

Amikor alapvető feladatok elvégzésére választunk laptopot és nem is akarjuk két havi fizetésünket rákölteni, be kell látnunk, hogy ugyan találkozhatunk belépő és középkategóriás modellekkel, de kinézetre mind egyhangú és unalmas.Ezért üdítő kivétel a karcsúsított vonalvezetésű Asus VivoBook S530 sorozat, amely élénk és fiatalos színekkel vonzza a tekintetet.

sokszinu-es-fiatalos-az-asus-vivobook-s530-officetools.hu-1

A termékcsaládot nagy színválasztékkal dobták piacra. A haragos zöld és a türkizkék gyönyörű kombinációja, a Star Grey elegáns színei, a Silver Blue nyári színei és a Gun Metal férfias színeit szálcsiszolt fém formájában kaphatjuk kézhez. Az elegáns kialakítása mellett a billentyűzet a kategóriára jellemző lakkfekete műanyagokkal szemben kevésbé gyűjti az ujjlenyomatokat.

sokszinu-es-fiatalos-az-asus-vivobook-s530-officetools.hu-1

Nagyszerű kialakítás

Az ErgoLift technológiának köszönhetően a fedlap felnyitáskor kissé az alsó rész mögé hajol és ettől még szembetűnőbb a notebook karcsúsága. Ilyenkor a billentyűzet megemelkedik, kényelmesebb gépelést tesz lehetővé, és a hűtés is jobban elősegíti az alsó levegőáramlás miatt.

A VivoBook S színeivel és vonalvezetésével is különleges.

A billentyűzet lekerekített billentyűi tökéletesen passzolnak a lekerekített touchpadhoz és a touchpad jobb felső sarkában található ujjlenyomat-olvasóhoz. A 16,5 hüvelykes full HD kijelzőt az eddigieknél kisebb keretbe lehetett költöztetni, hiszen a NanoEdge technológia csak 6 milliméterre lóg a képbe. A matt képernyőnek köszönhetően tükröződésmentes képet kapunk, melynek betekintési szöge 178 fok. Így egy kisebb osztály is kényelmesen láthatja a kijelző apró részleteit anélkül, hogy szorosan elé kuporodnának.

A VivoBook sokaknál lesz munkaeszköz és ehhez tökéletes billentyűzet kialakítás szükséges. A gombok hosszú, 1,4 milliméteres mélységének köszönhetően kényelmes és hibamentes gépelés végezhető.

sokszinu-es-fiatalos-az-asus-vivobook-s530-officetools.hu-1

Specifikáció

Mit érne egy szép, vonzó notebook ha pasziánsz közben lefagyna? A VivoBook a burkolata alatt nem egy gyenge hardver állja ki a próbatételt. Az Intel Core i5-8250U négy maggal és nyolc szállal kiváló alapnak minősül, melyet 8 GB DDR4 RAM egészít ki, hogy a mindennapi munkában tökéletes társunk legyen. A mindennapi munkához és a multimédiához 256 GB SSD-t kapunk, aminek köszönhetően pillanatok alatt feláll a rendszer.

Nem kell aggódnunk akkor sem, ha útközben vagy egész nap nem bírjuk tölteni a kedvenc munkatársunk. A VivoBook 42 Wh akkumulátora maximum fényerő mellett is sokáig bírja, de ennél kicsit szolidabb használatkor akár egész munkanapra elfelejthetjük a töltőt. Gyorstöltése akár egy óra alatt a teljes kapacitásának a 60%-át töltheti.

sokszinu-es-fiatalos-az-asus-vivobook-s530-officetools.hu-1

Meglepően jó basszus és hangerő társul a SonicMaster hangszórók segítségével a laptophoz

amely egész testet élmény ad. A hangszórók a laptop alján találhatók, amely úgy használja ki az asztal rezonanciáját, hogy mégsem fojtja el a hangképet.

A VivoBook S530 nem gamer laptopnak készült, de a munka vagy tanulás mellett kikapcsolni vágyóknak sem kell kétségbeesve rohanni a legközelebb márkaboltba egy új laptopért, hiszen jó eredményeket szolgál az Intel UHD 620.

A gép három darab USB Type-A portot kapott és HDMI portot. Az USB 3.1 Gen1 Type-C használatával többmonitorossá is alakíthatjuk a gépet, amennyiben erre szükségünk van. A 3,5 mm jack csatlakozót sem felejtették el az ASUS dolgozói. Az i-re a pontot a bal oldalon megtalálható microSD slot teszi fel.

Mindent összevetve a VivoBook egy olyan univerzális gép, ami tökéletes egyensúlyt talált a teljesítmény és a stílus között.

Még szintén érdekelhet...