Tovább csökkennek a memória és az SSD árak

Tovább csökkennek a memória és az SSD árak-officetools.hu-

 

Habár az új hardverek és bővítések beszerzésére az egyik legkedveltebb időszak a karácsony. Emiatt nem árt, ha még várunk a vásárlással kicsit – legalábbis a memóriák és SSD -k tekintetében.

A következő hónapok során ugyanis ezeknek az áruk durva csökkenés előtt áll és egy kis türelemmel több pénz maradhat a pénztárcánkban. A DigiTimes az iparági forrásokra hivatkozva legalábbis ezt állítja.

Tovább csökkennek a memória és az SSD árak-officetools.hu-

Információk szerint már idén az első negyedévben a jelenlegi árukhoz képest 15%-kal olcsóbban juthatunk hozzá a DRAM modulokhoz és a NAND flash tárolókhoz. Az első negyedév letelte után, tavasszal is folytatódik az árcsökkenés, így év végére akár 35%-kal olcsóbbak lehetnek a memóriák és SSD-meghajtók.

Az árak mérséklésének oka, hogy az elkövetkezendő időszakban a memóriák termelési kapacitása jelentős mértékben nőni fog, miközben ezen komponensek kereslete nagymértékben csökkenni fog.

Tovább csökkennek a memória és az SSD árak-officetools.hu-

A memóriák árát állítólag mesterségesen tornázták fel ilyen magasra, így lesz miből engedniük a gyártóknak, és ez a termelés gazdaságosságát sem fogja veszélyeztetni.

Még szintén érdekelhet...