Windows 7 telepítése macOS rendszerre

Windows 7 telepítése macOS rendszerre

A kezdés előtti teendők – Windows 7 telepítése macOS

A Windows 7 a Microsofttól szerezhető be ISO-fájlként, illetve DVD telepítőlemezen. A Windows 8.1 telepítőjének 64 bites teljes verzióját tartalmazó ISO-fájl szükséges a Windows Mac számítógépre történő telepítéséhez. Ha nem rendelkezel ISO-fájllal, töltsd le az ISO-fájlt a Microsoft webhelyéről, és készíts belőle egy bootolható windowsos telepítési kulcsot:

Olyan Windows-telepítőt használj, amely a rendszer teljes telepítésére alkalmas és ne csak frissítő telepítést hajtson végre.

Ha nem tudod hogyan kell bootolható pendrive-ot készíteni, olvasd el a cikkünkben:


Rendszerkövetelmények

A Windows 7 Boot Camp segítségével történő telepítéséhez az alábbiakra van szükség:

 • A 64 bites Windows 7 vagy a 32 bites Windows 7 Microsofttól származó, eredeti, teljes telepítőlemeze vagy ISO-fájlja. Windows 7 Service Pack 1 (SP1) vagy újabb verzióra van szükség.
 • Olyan Mac, amely támogatja a telepíteni kívánt Windows-verziót.
 • A Mac OS X 10.5 Leopard vagy újabb rendszert kell futtatnia Mac számítógépen ahhoz, hogy a Boot Camp segítségével telepíthesd a Windows 7 64 bites vagy 32 bites változatát.
 • Internetkapcsolat szükséges.
 • Rendszergazdai fiók a macOS rendszerben a Boot Camp asszisztens használatához.
 • Legalább 2 GB RAM.
 • 30 GB szabad lemezterület ajánlott, ha első alkalommal telepíted a Windows rendszert, korábbi Windows-verzióról történő frissítés esetén pedig 40 GB lemezterület ajánlott.
 • Beépített optikai meghajtóra, vagy kompatibilis külső optikai meghajtóra van szükség, ha telepítőlemezt használsz.
 • A Mac számítógéphez kapott billentyűzet és egér, illetve trackpad. Ha ezek nem állnak rendelkezésre, használj egy USB-billentyűzetet és -egeret.
 • A Windows 7 64 bites vagy 32 bites változatának telepítésekor szükséged lesz egy legalább 16 GB tárterületű, MS-DOS (FAT) fájlrendszerrel formázott USB-tárhelyre a Windows-támogatási szoftverek (illesztőprogramok) telepítéséhez.

Windows 7 telepítése első alkalommal

 1. Indítsd el a macOS rendszert a Macen.
 2. A kompatibilitási táblázatok alapján győződj meg arról, hogy Mac számítógépe támogatja a telepíteni kívánt Windows-verziót.
 3. Ha DVD lemezen kaptad meg a Windows rendszert, szükség lehet arra, hogy létrehozz egy olyan lemezképet róla, amelyet felismer a Boot Camp.
 4. Csatlakoztass egy legalább 16 GB-os USB-flashmeghajtót, amelynek a tartalma törölhető. A flashmeghajtónak kapcsolódnia kell a Machez egészen addig, amíg be nem fejeződik a Windows telepítése.
 5. Nyisd meg a Boot Camp asszisztenst a Segédprogramok mappából, majd kattints a Folytatás gombra.
 6. Válaszd ki azt a beállítást, amelynek segítségével létrehozható a Windows-telepítőlemez és letölthető a legújabb Windows-támogatási szoftver az Apple-től. Kattints a Folytatás gombra.

  Windows 7 telepítése macOS rendszerre


 7. Ha még nem tetted meg, akkor helyezd be a Windows telepítőlemezét, vagy válaszd ki a Windows-telepítési ISO-fájlt, és kattints a Folytatás gombra. A Boot Camp ekkor törli az USB-flashmeghajtót, és előkészíti a Windows telepítésére. Amikor megjelenik a „Támogatási szoftver letöltése Windows 7 rendszerhez” üzenet, zárd be a Boot Camp asszisztens ablakát, ezzel kilépve az alkalmazásból.
 8. A kompatibilitási táblázatok segítségével keresd meg azt a Windows-támogatási szoftvert, amely szükséges az adott Windows-verzió és Mac-modell használatához.
 9. A táblázatban látható hivatkozásra kattintva töltsd le a kapcsolódó szoftvert.
 10. Miután letöltődött a fájl, kattints rá kétszer a Finderben a kitömörítéséhez.
 11. Nyisd meg a létrejött mappát. A mappában keresd meg az alábbi fájlokat, és húzd őket az USB-flashmeghajtóra. Amikor a rendszer megkérdezi, hogy le szeretné-e cserélni a flashmeghajtón található elemeket, kattints az Igen gombra:$WinPEDriver$ (mappa)
  AutoUnattend.xml
  BootCamp (mappa)
 12. Nyisd meg ismét a Boot Camp asszisztenst, majd kattints a Folytatás gombra.
 13. Válaszd ki a „Windows… vagy újabb verzió telepítése” lehetőséget.

  Windows 7 telepítése macOS rendszerre


 14. Kattintsd a Telepítés gombra, majd a megjelenő útmutatót követve particionáld újra a meghajtót, és végezd el a Windows telepítését.
 15. Az asszisztens utasításainak végrehajtása után a Mac elindítja a Windows-telepítőt. Amikor a rendszer megkérdezi, hogy hová szeretné telepíteni a Windows rendszert, válaszd ki a BOOTCAMP nevű partíciót, majd kattints a Meghajtó beállításai elemre, és formázd a Boot Camp partíciót.
 16. A megjelenő útmutatót követve hajtsd végre a Windows telepítését.

Forrás: support.apple.com

Még szintén érdekelhet...