A Google Home eszközök már magyarul is tolmácsolnak

Estimated read time 3 min read

 

A Google Home eszközök már magyarul is tolmácsolnak

A hazai közönség a hasznára fordíthatja a januárban bemutatott tolmács funkcióját a Google-nek. A Google január elején a Szórakoztató Elektronikai Kiállításán (Consumer Electronics Show) jelentette be, hogy a tolmács funkció révén a Google Assistant az intelligens (pl) Google Home eszközökön képes lesz különböző nyelven beszélő emberek beszélgetését megkönnyíteni. A keresőóriás a nagy szállodaláncokban tette elsőként próbára a funkciót.

Minden bizonnyal jól teljesített az Assistant a próba alatt, hiszen a Google minden számára elérhetővé tette a funkciót. Jelenleg 26 támogatott nyelv van a program kínálatában, és külön öröm a hazaiaknak, hogy a magyar nyelv is megtalálható a 26 nyelv között.

Hivatalos közleményében a Google az állítja, hogy minden Smart Display és Google Home platformos készüléknél lehetőséget nyújt a tolmács igénybevételére. A Google Assistant tolmács funkciója minden lehetőséget megragad majd a környezetében. Ez a Smart Display esetében azt fogja jelenteni, hogy ezentúl olvashatóvá teszi majd a beszélgetést a felek számára, nem csak hangot lehet hallani, mint a hangszórónál.

a-google-home-eszkozok-mar-magyarul-is-tolmacsolnak-officetools.hu-1

A funkció használata pofon egyszerű lesz azok számára, akik korábban is használták a Google Assistant szolgáltatást, de annak sem kell kétségbe esnie aki nem. A tolmácsot többféle hangutasítással is igénybe lehet venni. Így a “Hey Google, legyél az angol tolmácsom” parancsra az alkalmazás a használt nyelvről az angol nyelvre fog nekünk fordítani. A “Hey Google, nyisd meg a tolmács módot” paranccsal az alkalmazáson belül a “bemeneti” és a “kimeneti” nyelv is megadható. Tolmácsunkat az “állj” paranccsal kérhetjük meg, hogy egy adott mondatot ne fordítson le és a “kilépés” utasítással befejezhető a tolmácsolás.

 

A funkció a támogatott nyelvek esetében minden bizonnyal jó hatékonysággal fog működni,

hiszen óriási tapasztalattal rendelkezik a Google a hangutasítások értelmezése és a fordítás terén. Nem árt azonban elővigyázatosan használni a tolmács módot.

A Smart Display segítségével a fordítási hibák is jobban kiköszörülhetőek, hiszen szöveges átiratot az eszközön látni lehet a párbeszédnek.
A Google Assistant alkalmazási módja rendkívül széles lehet, azonban kiemelkedően olyan helyeken teljesíthet jól, ahol nagy forgalmat bonyolítanak le a turisták és a más országokból érkezők, így a hotelek és nyaralóövezetek, vendéglátóhelyek hasznosan tudják alkalmazni a funkciót.

a-google-home-eszkozok-mar-magyarul-is-tolmacsolnak-officetools.hu-1