Az 5 legjobb online ingyenes fotó szerkesztő

Crello-kepszerkeszto-programok-az-5-legjobb-online-ingyenes-foto-szerkeszto-officetools.hu-1

 

Az utóbbi időben rengeteg fotó szerkesztő jelent meg az interneten, amelyek a felhasználókért versenyeznek, mi pedig összegyűjtöttük az 5 legjobb online fotó szerkesztő programot, amelyek ráadásul még ingyenesek is.

Célunk az volt, hogy egy olyan listát hozzunk létre, amelyben csak ingyenesen és profi módon használható szoftverek vannak, amikkel úgy szerkeszthetünk fotókat bármilyen méretben, hogy ezeket a programokat nem kell letöltenünk a számítógépünkre.

A listában szereplő fotó szerkesztők tökéletes választása a marketingeseknek vagy bloggereknek egyaránt. Minden igényt kielégítenek ahhoz, hogy tökéletes minőségű képet kreálhassunk velük. Használatuk könnyű és működésük gyors.

 

Befunky fotó szerkesztő

A Befunky regisztráció nélkül igénybe vehető szoftver, melynek 3 funkcióját különböztethetjük meg.

befunky-kepszerkeszto-programok-az-5-legjobb-online-ingyenes-foto-szerkeszto-officetools.hu-1

Az egyik funkciója a Photo Editor, amely egy ingyenes fotó szerkesztő. Ide képünket feltöltve már dolgozhatunk is. Amennyiben nem rendelkezünk saját képpel, akkor a keresőben kereshetünk számunkra megfelelő tartalmat. A képeinket megvághatjuk, átméretezhetjük, elforgathatjuk, az árnyalatokat finomhangolhatjuk, színezhetjük képeinket, elhomályosíthatjuk, filtereket tehetünk rájuk vagy akár feliratozhatjuk is a Google betűkészleteinek segítségével. Az elkészült képeket pedig jpg vagy png formátumban menthetjük számítógépünkre.

A második népszerű funkciója a Collage Maker, amelynek köszönhetően magunk tervezte layout-ra vagy előre elkészített elrendezésre készíthetünk kollázsokat. A képszerkesztés itt is fellelhető, azonban itt a háttér mintáját választhatjuk ki, a sarkok kerekítését és a képdobozok tetszőleges méretét módosíthatjuk. A szoftver “plugin”-ként csatlakoztathatjuk Facebook fiókunkhoz, ahonnan nyersanyagként importálhatjuk képeinket.

A harmadik funkciója a Designer, amely a közösségi média képek elkészítésére lesz nekünk segítségül. Az összes közösségi médiára készíthetünk tökéletesen leméretezett fejlécképeket vagy posztokat.

befunky-kepszerkeszto-programok-az-5-legjobb-online-ingyenes-foto-szerkeszto-officetools.hu-2

A Befunky egyetlen hátránya, hogy 200 kb alá minőségromlás nélkül igen nehéz képet leméretezni. Ez pedig a webshopok és különböző weboldalak esetében kulcsfontosságú lehet.


Canva

A Canva használata nem csak egyszerű, de profi fotó szerkesztő hírében is áll. Rengeteg ingyenes sablont és alakzatot találhatunk hozzá ingyen.

canva-kepszerkeszto-programok-az-5-legjobb-online-ingyenes-foto-szerkeszto-officetools.hu-1

Tökéletes fotó szerkesztő, amellyel social média posztok készítéséhez nagy segítséget nyújt. Sablonjai között a Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Snapchat, Tumblr is megtalálható, de SoundCloud és Twitch bannert is létrehoztak.

Nem csak a közösségi médiában nagy segítség a Canva, hanem könyvborító, recept, plakát, riport, infografika vagy akár meghívók elkészítésében is hű társunk lehet.

Kijelenthetjük, hogy a Canva fotó szerkesztőt másolja az összes konkurense, hiszen használata egyszerű és intuitív. A sablon kiválasztása után már minden egyedi beállítást módosíthatunk is.


 

Crello fotó szerkesztő

A Crello-ben sokkal kevesebb sablon közül választhatunk, mint a Canva-ban, viszont sokkal merészebb design-megoldásokkal játszanak, mint vetélytársai. 40 sablon áll rendelkezésünkre, melynek elején természetesen a közösségi média sablonok állnak.

Crello-kepszerkeszto-programok-az-5-legjobb-online-ingyenes-foto-szerkeszto-officetools.hu-1

A kezelőfelülete egyszerűbb és használata gyorsabb mint a Canva-é. Minden változás azonnal látható és tesztelhető. Az elkészült képekre magyar ékezetes szöveget is írhatunk, ami nem mindegyik fotó szerkesztőben opció. sőt akár egyedi betűkészletet is feltölthetünk.


 

Visme fotó szerkesztő

A Visme segítségével nagyon látványos dokumentumokat, prezentációkat, infografikákat és socail posztokat kreálhatunk. Az ingyenes verzióban ugyan csak 5 projektet készíthetünk, de ez bőven elég arra, hogy eldöntsük, megéri-e ezt a fantasztikus szoftvert használni (ha töröljük a korábbi projektet, akkor létrehozhatunk újakat, így végülis ingyenes marad).

Visme-kepszerkeszto-programok-az-5-legjobb-online-ingyenes-foto-szerkeszto-officetools.hu-1

A Visme egyedisége, hogy az olvasó szempontjából közelíti meg a dolgot, így érthetőségre és egyszerűségre törekszik ez a konzervatív program.


 

Infogram

Az Infogram tulajdonképpen egy adatmegjelenítő, mely egyszerre excel tábla és képszerkesztő. Legnagyobb előnye az átlátható és egyszerű megjelenés. Létrehozhatunk segítségével infografikákat, riportokat, prezentációkat, chartokat vagy akár térképeket is.

infogram-kepszerkeszto-programok-az-5-legjobb-online-ingyenes-foto-szerkeszto-officetools.hu-1

Az ingyenes verzióban a weboldalunkra beágyazhatjuk az elkészült projektet. Hátránya, hogy az ingyenes verzióban az Infogram vízjele látható marad.

KAPCSOLÓDÓ KATEGÓRIÁK, CIKKEK:

KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

VIDEÓ SZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

 

Még szintén érdekelhet...