Az 5 legjobb videó készítő program online videó készítéshez

Estimated read time 10 min read

 

Valószínűleg mindenkinek az az első gondolata ha videó készítő program után keresgél: Melyiket szeressem…

Nyilván mindenki más és más aspektusból közelíti meg a kérdést, hiszen különböző szempontok szerint keresünk és eltérőek lehetnek a fontossági sorrendek. Attól függetlenül, hogy ebben a cikkben most kifejezetten az online platformra történő videó készítő programok körére koncentrálunk, nem azt jelenti, hogy más videó szerkesztési munkálatra ne lennének alkalmasak az alábbi alkalmazások. 

Főleg, mert annyi videó szerkesztő program létezik, mint égen a csillag. Éppen emiatt gondoltuk azt, hogy bemutatjuk a tapasztalataink alapján leghasználhatóbb 5 videó szerkesztő programot. Lesz benne ingyenes és fizetős is, így mindenki el tudja dönteni, hogy a maga szintjén akar, vagy tud-e erre pénzt költeni.

 

Ne tutorialra számíts!

Ebben a cikkben nem a programok mélybemenő használatát fogjuk taglalni, hanem általános, tapasztalati szempontok szerint mutatjuk be őket.

 

Az Adobe Premiere Pro videó készítő program

Mondhatnánk, hogy az Adobe Premiere Pro a videó készítő programok királya. És mielőtt azt gondolnád, hogy elfogultak vagyunk, meg kell cáfolnunk. A világ legnagyobb része a Premiere Pro-t használja, akár Windows, akár MacOS rendszeren.

 

A Premiere Pro

A kezelőfelülete természetesen valamelyest a Photoshopra emlékeztet (mint minden más Adobe szoftveré), emiatt ha már használtál Photoshopot, nem fogsz elveszni a felületen.

A Premiere Pro-val nagyon könnyű vágni, szöveget is elhelyezhetsz a videón, azonban effektek terén ajánlatos After Effects-el rádolgozni. Ettől függetlenül az egyik leghasználhatóbb és legkedveltebb videó készítő program.

A Premiere Pro használata alapszintű tudással is meglehetősen kényelmesnek mondható, a program kezelése viszonylag egyszerű. Amennyiben még nem rendelkezel alap tudással, nem kell megijedni, néhány tutorial viszonylag rövid idő alatt kiokosít az alap felhasználói szintre.

 

Premiere Pro videó készítő program oktatóanyagok az Adobe-tól:

https://helpx.adobe.com/support/premiere-pro.html

 

Az Adobe Premiere Pro gépigénye:

https://helpx.adobe.com/hu/premiere-pro/system-requirements.html

 

A legújabb Adobe Premiere Pro programot havi előfizetői formában használhatjuk, ennek díja jelenleg 25,39 €/hó (322 Ft-os euró árfolyammal számolva ez 8.176 Ft) De nem kell zsákbamacskát vennünk, hiszen a Premiere Pro ingyenesen kipróbálható próbaverziója 7 napig rendelkezésünkre áll.

 

Ingyenes próbaverzió letöltése:

https://www.adobe.com/hu/products/premiere.html?gclid=EAIaIQobChMIp6qNudfh4gIVRaWaCh3YcwN5EAAYASAAEgJmGfD_BwE&sdid=8JD95K3V&mv=search&skwcid=AL!3085!3!341190071277!e!!g!!premiere%20pro&ef_id=EAIaIQobChMIp6qNudfh4gIVRaWaCh3YcwN5EAAYASAAEgJmGfD_BwE:G:s&s_kwcid=AL!3085!3!341190071277!e!!g!!premiere%20pro#mini-plans-web-cta-premiere-pro-card

 

Shotcut ingyenes videó készítő program

Shotcut ingyenes videó készítő program

A Shotcut egy ingyenes, nyílt forráskódú videó készítő program, amelyet Windows, Mac és Linux rendszereken is könnyedén futtathatunk. Ráadásul a kezelőfelülete magyar nyelven is elérhető.

Hihetetlenül egyszerűen kezelhető program a Shotcut. Ha egy igazán ütős ingyenes videó szerkesztő programra van szükséged, akkor jó eséllyel meg is találtad az egyik legjobb alternatívát. A Shotcut felülete és kezelése pofon egyszerű, nincs szükség kifejezett szakételemre a használatához

Szerencsénkre a program rengeteg videó, illetve hangformátumot támogat. Emellett a videó készítő programban sok gradiens átmenetet, effektet és szűrőt is találhatunk, hogy minél egyszerűbben testre is szabhassuk a videó anyagunkat a saját ízlésünk szerint. Még több részletet a hivatalos oldalon találhatsz: https://shotcut.org/features/

 

Shotcut videó készítő program oktatóanyagok:

https://shotcut.org/tutorials/

 

Shotcut rendszerkövetelménye:

 • Operációs rendszer:  32 vagy 64 bites Windows 7 – 10, Apple MacOS 10.10 – 10.15 vagy 64 bites Linux legalább glibc 2.19.
 • CPU: x86-64 Intel vagy AMD; legalább egy 2 GHz-es, 2 magos a HD-hez és 4 mag a 4K-hoz.
 • GPU: OpenGL 2.0, amely megfelelően működik és kompatibilis. Windows rendszerben jó, kompatibilis DirectX 9 vagy 11 illesztőprogramot is használhat. Nincs listánk.
 • RAM: Legalább 4 GB SD, 8 GB HD és 16 GB 4K esetén.
 • Merevlemez: Minél nagyobb, annál jobb 🙂
 • Hálózat: A Shotcut nem igényel hozzáférést a hálózathoz az előfizetés aktiválásához, ellenőrzéséhez vagy használati elemzés küldéséhez. Azonban a Súgó menü egyes linkjei erre a webhelyre hivatkoznak. Ha gyors (legalább 1 Gb / s) hálózati megosztású fájlja van, akkor az operációs rendszeren keresztül érheti el őket.

 

A Shotcut videó készítő program letöltése:

https://shotcut.org/download/

 

DaVinci Resolve ingyenes videó készítő program

DaVinci Resolve ingyenes videó készítő program

A DaVinci Resolve egy ingyenes, professzionális videó készítő program, amelyet profi szakemberek és amatőrök is egyaránt használnak. Könnyen és egyszerűen használható. Egyszerűen használható, mégis hatékony eszközöket biztosít a videók szerkesztéséhez és a kiváló minőségű gyártáshoz.

Ha ingyenes és egyben progi videó készítő programot keresel, a DaVinci Resolve-ban egészen biztosan nem fogsz csalódni. Videók vágására, hangok szerkesztésére, illetve effekteléshez talán az egyik legjobb ingyenes program, professzionális eszköztárral és szerkesztési lehetőségekkel.

Kiváló munkatárs online (youtube)videók szerkesztéséhez, vágásához, azonban akár filmeket készítésével is lazán elboldogul(amennyiben a hardverünk is).

Ha alap feladatokra használod, pl youtube vlog, gameplay, családi nyaralás, video prezi, gyakorlatilag teljesen kiválthatod vele az Adobe Premiere Pro-t, a Final Cut Pro-t, és a Sony Vegas-t is.

 

Rendszerkövetelmények:

 • Windows, Mac OS X, Linux operációs rendszeren is
 • Legalább 8GB RAM memória(16 gb ajánlott)
 • Dedikált videókártya szükséges, minimum Nvidia Gtx 1050TI

 

DaVinci Resolve videó készítő program oktatóanyagok:

https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/training

 

Vegas Movie Studio videó készítő program

Vegas Movie Studio videó készítő program

A Vegas Movie Studio az egyik legkedveltebb videós eszköz. Egyrészről, mert a felhasználói felületet úgy alakították ki a fejlesztők, hogy a kezdő, az amatőr, hobbi videósok könnyedén elboldoguljanak vele. Másrészt az ára miatt, ugyanis a Vegas Movie Studio örök licensz egyszeri vásárlással lehet a miénk, ellentétben az Adobe Premiere Pro-val. Az alap verzió már nagyjából a Premiere Pro egy havi bérlési költségével azonos áron megvásárolható, 50 dollárért, azaz kb 14.000 Ft-ért.

 

Professzionális videó szerkesztői eszközökkel, funkciókkal és teljes 4K/HD támogatással segítik a videós anyagunk szerkesztését.

 

A legkülönfélébb szöveges effektek, filmes hatások, gradiensek és nem utolsó sorban aláfestő zenék széles palettájáról válogathatunk, majd a végeredményt lazán publikálhatjuk YouTube-ra, Facebookra, vagy bármely videó megosztó platformra, illetve még dvd-re is kiírhatjuk…már ha használ még bárki is ilyesmit 🙂

 

Vegas Movie Studio videó készítő program oktatóanyagok:

https://www.vegascreativesoftware.com/us/online-tutorials/

 

Vegas Movie Studio rendszerkövetelményei:

 • Operációs rendszer: Windows 7,  8, 10, (64-bites)
 • Processzor: Minimum 2 GHz-es, minimum 2, de inkább 4 magos processzor (HD formátumhoz)
 • Memória: (nagyon)Minimum 4 GB (optimális 8 GB; 4K-hoz 16 GB RAM)
 • Grafikus kártya: NVIDIA, AMD vagy Intel GPU (512 MB GPU RAM)
 • Szükséges merevlemez méret a telepítéshez:: 1,5 GB

 

Természetesen a Vegas Movie Studio videó készítő program is rendelkezik ingyenesen letölthető próbaverzióval, amit 30 napig tudunk tesztelni.

 

Vegas Movie Studio próbaverzió letöltése:

https://www.vegascreativesoftware.com/us/trial-versions/

 

NCH VideoPad videó készítő program

NCH VideoPad videó készítő program

A(z NCH) VideoPad ingyenes videószerkesztő verziója, kifejezetten csak nem kereskedelmi célokra használható, ellenkező esetben meg kell vásárolnunk a teljes verziót. A cég a honlapján így fogalmaz: Ha otthon fogja használni, letöltheti az ingyenes verziót.

Nyilván kérdéses, ha YouTube videót szerkesztesz és abból a Google által bevételed származik egy idő után… szóval érted…

 

A VideoPad ingyenes verziója is elképesztő eszköztárral lett felvértezve. A fentiekhez hasonlóan videót és hangot is vághatunk, szerkeszthetünk és effektezhetünk is. Továbbá kollázs videókat is készíthetünk segítségével képeinkből, amelyet megfűszerezve egy kis audióval máris kész a nyaralási emlékekből összeállított kis családi videó.

 

Gyakorlatilag az összes fontos videó és képformátumot importálhatjuk a VideoPad programba, hogy aztán videót készítsünk belőle. Emellett egy igazán hasznos funkcióval is rendelkezik. Videó és hangfelvételt is készíthetünk vele a desktopunkról, így pl egy YouTube-ra szánt tutorial videót lazán le is forgathatunk az asztalunkról.

 

Importálási formátumok

 • Videók: avi, mpeg, wmv, divX, Xvid, mp4, mov, vob, ogm, H.264, RM …
 • Képek: bmp, gif, jpg, png, tif…
 • Audio: wav, mp3, m4a, mid, flac, aac, wma, au, aiff, ogg, raw, dvf, vox…

 

Az NCH VideoPad rendszerkövetelményei:

 • 64 bites Windows 10, XP, Vista, 7, 8, 10
 • Mac OS X 10.5 vagy frissebb
 • iPhone/iPad iOS 6.0-os verziótól
 • Android 2.3.3-os verziótól

 

NCH VideoPad letöltés:

https://www.nchsoftware.com/index.html

 

A végére…

Őszintén szólva amíg a cikket írtuk, sokat gondolkoztunk azon, hogy a cikk végére kiderül-e melyik a legjobb videó készítő program. Sajnos erre esély sincs. Mindegyik nagyon jó a maga nemében, azonban Te, mint felhasználó fogod tudni eldönteni rövid-közép távon, hogy melyik vált be a leginkább.

 

Amennyiben kifejezetten az ingyenességre megyünk rá, nekünk a Shotcut és a DaVinci Resolve videó készítő program jött be a legjobban.

Reméljük segítettünk felfedezni a videó készítő programokat Youtube videó szerkesztéséhez.

 

KAPCSOLÓDÓ KATEGÓRIÁK, CIKKEK:

KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

VIDEÓ SZERKESZTŐ PROGRAMOK >>