CCleaner – Rendszeroptimalizáló szoftver

Estimated read time 2 min read

 

Az ingyenes CCleaner szoftverrel úgy optimalizálhatod a Windows működését, hogy a rendszeredben található felesleges adatokat távolítja el.

A Windows, az Internet Explorer, vagy a Firefox, illetve a regisztrációs-adatbázis adatait vizsgálja át, és tisztítja meg. Windows és MacOSX rendszerre is letölthető.


Jellemzői:

A CCleaner-rel a felhasználó eltávolíthatja a nem használt, szükségtelen fájlokat a merevlemezről és számos más támogatott programból. Emellett a webböngészőkből például az előzményeket vagy a cookie-kat. Kitisztíthatjuk vele még a lomtárat, a memóriát, a töredezett fájlokat, a naplófájlokat, a fájltöredékeket és még számos más adatot is. A program emellett megkeresi és javítja az olyan hibákat, mint például a nem-használt fájl-kiterjesztések, program-bejegyzések és hiányzó megosztott DLL fájlok a Windows Registry-ben.

A CCleaner rengeteg programban ki tudja tisztítani a nem használt, vagy szükségtelen fájlokat: Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, Windows Media Player, eMule, Google Toolbar, Netscape, Microsoft Office, Nero, Adobe Acrobat, McAfee, Adobe Flash Player, Sun Java, WinRAR, WinAce, WinZip, GIMP és egyéb alkalmazások.

Mindemellett segít a programok eltávolításában és a Windows indulásakor automatikusan elinduló programok beállításában is. A 2.13.8-as verziótól kezdve már rendszer-visszaállítási pontot is lehet vele törölni. Rendszeresen jelenik meg hozzá frissítés, amit a program saját maga ellenőriz elindításakor. Ha ez blokkolva van tűzfallal, akkor manuálisan is leellenőrizhetjük az új kiadást. A program mentes a hirdetésektől és kémprogramoktól, ingyenesen és korlátozás nélkül használható.


Forrás: Wikipedia.org