Excel Top10 – A tíz legnépszerűbb excel függvény

top 10

Nincs Excel táblázatkezelés ezek nélkül a függvények nélkül.

Viszont ha ismered őket, komolyabb feladatokat is meg tudsz már oldani.


FüggvényLeírás
SZUM függvényEzzel a függvénnyel cellaértékeket adhat össze.
HA függvényEzzel a függvénnyel aszerint adhat vissza egy értéket, hogy egy feltétel teljesül-e. Íme egy videó a HA függvény használatáról.
KERES függvényEzt a függvényt akkor használhatja, ha egyetlen sorban vagy oszlopban szeretne keresni, és egy második sor vagy oszlop azonos pozíciójában lévő értéket szeretné megtalálni.
FKERES függvényEzt a függvényt akkor használhatja, ha egy táblázatban vagy tartományban sor alapján szeretne megkeresni értékeket. Például megkeresheti egy alkalmazott vezetéknevét az alkalmazotti azonosítója alapján, vagy telefonszámát a vezetékneve alapján (mint egy telefonkönyvben). Nézze meg ezt a videót az FKERES függvényről.
HOL.VAN függvényEz a függvény egy elemet keres egy cellatartományban, és az elem tartománybeli relatív pozícióját adja eredményül. Ha például az A1:A3 tartomány az 5, 7 és 38 értékeket tartalmazza, akkor a =HOL.VAN(7;A1:A3;0) képlet eredménye 2 lesz, mivel a 7-es érték a tartomány második eleme.
VÁLASZT függvényEzzel a függvénnyel az indexszáma alapján egy értéket választhat legfeljebb 254 értékből. Ha például az érték1; ... ; érték7 argumentum a hét napjainak neve, akkor a VÁLASZT függvény a napok egyikét adja eredményül, ha az index értékének egy 1 és 7 közötti számot ad meg.
DÁTUM függvényEz a függvény a megadott dátumnak megfelelő sorszámot adja eredményül. Akkor nagyon hasznos, ha az évet, a hónapot és a napot képletek vagy cellahivatkozások adják meg. Előfordulhat például, hogy egy munkalapon olyan formátumban vannak megadva a dátumok (pl. ÉÉÉÉHHNN formátumban), amelyet az Excel nem ismeri fel. Két dátum közé eső napok, hónapok vagy évek számának kiszámításához használja a DÁTUMTÓLIG függvényt.
NAPOK függvényEz a függvény a napok számát adja vissza két dátum között.
SZÖVEG.TALÁL és SZÖVEG.TALÁL2 függvényA SZÖVEG.TALÁL és a SZÖVEG.TALÁL2 egy karakterláncban egy másikat keres, és eredményül az első karakterlánc első karakterének helyét adja a második karakterlánc elejétől számítva.
INDEX függvényEz a függvény egy értéket vagy egy értékre mutató hivatkozást ad vissza egy táblázatból vagy egy tartományból.

 

Forrás: Microsoft.com

Még szintén érdekelhet...