Kocka excel függvények

Estimated read time 1 min read

A Kocka excel függvények teljes listája:


FüggvényLeírás
KOCKA.FŐTELJMUT függvényEgy fő teljesítménymutató (KPI) tulajdonságát adja eredményül, és megjeleníti a KPI nevét a cellában. A KPI-k számszerűsíthető mérési lehetőséget jelentenek \endash ilyen mutató például a havi bruttó nyereség vagy az egy alkalmazottra jutó negyedéves forgalom \endash , egy szervezet teljesítményének nyomon követésére használhatók.
KOCKA.TAG függvényEgy kocka egy tagját vagy rekordját adja eredményül. Ellenőrizhető vele, hogy szerepel-e a kockában az adott tag vagy rekord.
KOCKA.TAG.TUL függvényA kocka egyik tagtulajdonságának értékét adja eredményül. Használatával ellenőrizhető, hogy szerepel-e egy tagnév a kockában, eredménye pedig az erre a tagra vonatkozó, megadott tulajdonság.
KOCKA.HALM.ELEM függvényEgy halmaz rangsor szerinti n-edik tagját adja eredményül. Használatával egy halmaz egy vagy több elemét kaphatja meg, például a legnagyobb teljesítményű üzletkötőt vagy a 10 legjobb tanulót.
KOCKA.HALM függvénySzámított tagok vagy rekordok halmazát adja eredményül, ehhez egy beállított kifejezést elküld a kiszolgálón található kockának, majd ezt a halmazt adja vissza a Microsoft Office Excel alkalmazásnak.
KOCKA.HALM.DB függvényEgy halmaz elemszámát adja eredményül.
KOCKA.ÉRTÉK függvényA kockából összesített értéket adja eredményül.

Forrás: Microsoft.com