Ingyenes fotószerkesztő program munkára, vagy otthonra

foto szerkeszto

 

Három fotószerkesztő program, amely megkönnyíti az otthoni munkádat! A számítógéped teljesítményét a hardverek mellett a telepített szoftverek is meghatározzák. Az otthoni felhasználók is sokszor kerülnek olyan helyzetbe, amikor fényképeiket, rajzaikat kell szerkeszteni vagy átalakítani és ehhez pedig egy jól működő szoftver beszerzésére van szükség.

Egyszerű példa erre, amikor egy iskolai vagy munkahelyi prezentációt kell elkészítenünk melyek állandó kiegészítője a jól mutató kép, illusztráció. Emellett sokszor a közösségi médiára is szerkesztett képeket teszünk ki. Ebben a cikkben összeszedtünk néhány ingyenes fotószerkesztő programot, amit bátran ajánlunk hétköznapi munkáid elvégzéséhez.


 

Microsoft fényképek

A Windows Microsoft fényképek beépített programja tökéletesen alkalmas a fényképek nézegetésére és egyszerűbb szerkesztési feladatokra. A Windows frissebb verzióinak alapértelmezetten feltelepülő szoftvere ez, amennyiben nem találod meg számítógépeden akkor a Store-ból bármikor ingyenesen letöltheted.

fotószerkesztő program

A program segít rendszerezni a különböző, szinkronizált eszközökön tárolt képeinket amik között keresni is tudunk. A Microsoft fényképek az összes alapvető szerkesztési művelet elvégzésére alkalmas, ezért apró módosításokra, méretezésre vagy vágásra nincsen külső szoftverre szükség.


 

Photoscape fotószerkesztő program

A Photoscape egy ingyenesen letölthető fotószerkesztő program. Tökéletes választás az angol nyelvet kevésbé magabiztosan használók számára is, mivel a programot magyar nyelven is tudjuk használni. Előnye a kis mérete: nagyjából 20 megabájt helyet foglal. Igaz, a Microsoft Store-ból a Photoscape X verzió tölthető le, ami kifejezetten a Windows 10 operációs rendszerre készült. Ennek mérete 360 megabájt körüli és ez csak angol nyelven használható jelenleg.

fotószerkesztő program

A Photoscape fejlesztői a Photoshop tudásához mérik saját programjukat, jóval egyszerűbb használat mellett. A program felhasználói felülete a kezdők számára is érthető és jól kezelhető.

Az összes alapszintű átalakítás könnyen és gyorsan elvégezhető: méretezés és vágás, hátterek eltávolítása, kollázsok készítése, képek kombinálása, gyenge minőségű képek feljavítása. A Photoscape tökéletes választás a mozgóképek, animációk létrehozására is a GIF Creatos segítségével.


 

Phototastic Collage

A Phototastic Collage a Microsoft Store-ban elérhető ingyenes fotószerkesztő program. amellyel a kollázsok készítése és szerkesztése gyerekjáték.

fotószerkesztő program

A kollázsok szerkesztése során az objektumok, szövegek beszúrása könnyedén kivitelezhető. Az elkészült képeket a közösségi média felületein egyből megoszthatjuk.

KAPCSOLÓDÓ KATEGÓRIÁK, CIKKEK:

KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

VIDEÓ SZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

 

Még szintén érdekelhet...