Ingyenes képszerkesztő programok Top 10.

Estimated read time 7 min read

 

Összegyűjtöttük a legjobb ingyenes képszerkesztő programok top 10-es listáját. Szerencsére a képszerkesztő programok között több ingyenes képszerkesztőt találhatunk, amivel mi magunk is könnyedén szemrevaló képeket készíthetünk. Nincs másra szükséged, mint egy elkészített termékfotóra, számítógépre vagy okostelefonra.

Kevesen tudják csak igazán, hogy milyen sok múlik egy jó fotón. Tökéletes példa erre egy webáruház, ahol sokszor egyetlen képpel kell eladnod a termékedet. A fizikai boltok esetében a potenciális vásárló megfoghatja, körbefordíthatja és élőben kielemezheti, akár megszagolhatja az adott terméket. Ugyanezt az élményt egy webshopban igen nehéz átadni. A webshopba érkezők első körben a weboldal kinézetét és a termékfotót fogják látni és ha itt nem sikerül kézen ragadni őt, akkor fejvesztve fog elmenekülni tőlünk. Kivéve persze ha mindenképpen nálunk akarja elkölteni a pénzét, amire igen csekély esény van ezek után.

A következőkben olyan ingyenes képszerkesztő programokat fogunk bemutatni, amivel komolyabb ismeret nélkül is impozáns képeket készíthetsz akár termékeidről, akár a webshopod bármelyik részéről legyen is szó.

 

Online képszerkesztő programok

Amennyiben nincs időd letölteni és telepíteni egy szoftvert vagy csak kipróbálnál egyet gyorsan, tedd ezekkel az ingyenes online programokkal.

Canva online képszerkesztő

A Canva határozottan az internetes képszerkesztő programok élmezőnyébe tartozik, hiszen szinte bármilyen vizuális elemet létrehozhatunk vele. Legyen az prezentáció, fotó, logó, kép egy blogbejegyzéshez vagy hirdetéshez, termékfotó a webshopba vagy bármilyen közösségi média felületeire szánt kép.

Segítségül már kezdéskor választhatunk egy sablon méretet, ami az adott platformra van szabva (pl.: Facebook borítókép, Instagram Story vagy akár A4-es papírméret). A munka elkezdésekor választhatunk képet, betűtípust és bármilyen grafikai elemet a Canva saját adatbázisából, de mi azt ajánljuk, hogy webáruházad építésekor saját képeket használj.

A Canva nem csak nagyképernyőn érhető el, így ha utazol akkor akár mobilodról is elérheted.

CANVA ONLINE KÉPSZERKESZTŐ >>

ingyenes-kepszerkeszto-programok-top-10-canva-officetools.hu-1


Snappa online képszerkesztő

A Snappa a többi képszerkesztőtől annyiban tér el, hogy hozzáférést ad több, mint 500 ezer ingyenes stockfotóhoz, 70 ezer vektorgrafikus alakzathoz és 200 betűtípushoz.

Az ingyenes verzió keretében 5 elkészült fájl letöltését biztosítja a szoftver, de ha többre van szükséged akkor sem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod, hiszen havi 10 dollárba kerül.

SNAPPA ONLINE KÉPSZERKESZTŐ >>

ingyenes-kepszerkeszto-programok-top-10-snappa-officetools.hu-2


Free Online Photo Editor online képszerkesztő

A FreeOnlinePhotoEditor.com egy alap funkciókkal ellátott képszerkesztő – nincsen túlbonyolítva. A kezdő képszerkesztők is könnyen elboldogulnak vele. A képedet méretre vághatod, forgathatod, keretet adhatsz neki, színeket állíthatsz rajta vagy akár szöveget is tehetsz rá. Mi kell még egy gyors és figyelemfelkeltő fotó elkészítéséhez?

freeonlinephotoeditor-ingyenes-kepszerkeszto-programok-top-10-officetools.hu-1


Picmonkey online képszerkesztő

A Picmonkey egy regisztrációhóz kötött alkalmazás, melynek ingyenes verzióját 7 napig veheted igénybe. A Picmonkey egy olyan felturbózott képszerkesztő melynek segítségével könnyen és gyorsan hozhatsz létre webshop-kompatibilis és látványos képeket.

PICMONKEY ONLINE KÉPSZERKESZTŐ >>

picmonkey-ingyenes-kepszerkeszto-programok-top-10-officetools.hu-1


 

Letölthető és ingyenes képszerkesztő programok

Ha nem csak gyors turbóra vágysz, hanem részletgazdagon akarod kidolgozni képeid akkor érdemes a letölthető programok közül választanod. Ebben a listában olyan programokat gyűjtöttünk össze, amit kezdőként is könnyen használhatsz de fejlődésre is tökéletesen alkalmasak.

Inkscape ingyenes képszerkesztő

Az Inkscape segítségével bármilyen vektorgrafikus alakzatot létrehozhatsz (legyen ez a céged logója, vagy bármilyen webshop elem) és még a fotóidat is könnyedén szerkesztheted. A program nem csak angol, hanem magyar nyelven is elérhető.

Inkscape letöltés >>

Az Inkscape rendelkezik egy magyar nyelvű bloggal is, ahol rendkívül sok tanácsot és tippet olvashatunk a program telepítésétől kezdve a különböző vicces cikkekig, amivel a program használatát tanulhatjuk meg.

Inkscape blog >>

Inkscape-ingyenes-kepszerkeszto-programok-top-10-officetools.hu-1


Pixlr ingyenes képszerkesztő

A Pixlr egy olyan képszerkesztő program, amit használhatsz online vagy mobilos applikáción keresztül vagy akár számítógépre letöltve. A szoftverben mindent megtalálsz amire szükséged lehet. Első ránézésre a Photoshopra hasonlít, de annál jóval könnyebb a kezelése.

Amennyiben nincs szükséged a Pixlr összes funkciójára, akkor használhatod a “lebutított” verziót, ami a Pixlr Express névre hallgat.

Pixlr letöltés >>

Pixlr-ingyenes-kepszerkeszto-programok-top-10-officetools.hu-1


GIMP ingyenes képszerkesztő

A GIMP hatalmas előnye, hogy minden operációs rendszeren fut. A kezelőfelület nem a legegyszerűbb, de kis gyakorlás után könnyen rögzülnek a funkciók. A GIMP kezeli a .psd fájlokat is, így nem csak a szokásos fájlformátumokat használhatjuk benne.

GIMP letöltés >>

GIMP-ingyenes-kepszerkeszto-programok-top-10-officetools.hu-1

 


Telefonos képszerkesztő programok

Az utóbbi időben rengeteg képszerkesztő porgram jelent meg különböző telefonos operációs rendszerekre és a legtöbbjük versenybe szállhat a számítógépes képszerkesztőkkel, mitöbb még le is körözik azokat. Előnyük, hogy bárhol is legyünk, mindig a kezünkben van az alkalmazás és még talán könnyebb is használni őket.

 

Snapseed

A telefonos képszerkesztők ásza a Snapseed. Ez a Google saját képszerkesztője, amivel elképesztően szép képeket készíthetünk. Az alkalmazással körbevághatunk, színkorrekciókat alkalmazhatunk, nagyszámú szűrővel rendelkezik és akár írhatunk is a fotóra vagy keretet adhatunk neki. Attól függetlenül, hogy a Google saját applikációjáról van szó, iOS-re is letölthetjük.

Snapseed Androidra >>
Snapseed iOS-re >>

Snapseed-ingyenes-kepszerkeszto-programok-top-10-officetools.hu-1


Adobe Photoshop Express

Nem titok, hogy a képszerkesztők nagy mestere az Adobe. Az Adobe a Photoshop Express-t a mobilokra dobta ki, amivel pillanatok alatt elképesztő képeket varázsolhatsz, amiket aztán egy koppintással meg is oszthatsz a közösségi média felületein vagy akár elküldhetsz e-mailben.

Az alap funkciókon túl 45 effekt közül választhatunk, írhatunk a képre szöveget, bekeretezhetjük azt. A Photoshop Express-szel elvégezhetjük az alapvető korrekciókat, mint a kontrasztbeállítást, kiemeléseket, a vörös szem korrigálását vagy az árnyékokat. A meglévő változtatásaidat elmentheted így később egy koppintással használhatod a többi képedet, ezáltal egységesebbé válik webshopod, blogod.

Adobe Photoshop Express -ingyenes-kepszerkeszto-programok-top-10-officetools.hu-1


Cymera

A Cymera segítségével nem csak kész fotókat tudunk feltölteni és szerkeszteni, hanem élőben készíthetünk képet vele úgy, hogy különböző effekteket és szűrőket rakunk rájuk. Ezzel rengeteg időt spórolhatunk meg webshopunkba szánt termékfotóink utómunkálataival.

Cymera alkalmazás >>

Cymera-ingyenes-kepszerkeszto-programok-top-10-officetools.hu-1

További képszerkesztő programok >>

 

KAPCSOLÓDÓ KATEGÓRIÁK, CIKKEK:

KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK >>

VIDEÓ SZERKESZTŐ PROGRAMOK >>