Kiderült milyen szenzort kaphat a Huawei P30 Pro

kiderult-milyen-szenzort-kaphat-a-huawei-kovetkezo-zaszloshajoja-officetools.hu-2

 

A híresztelések szerint a Huawei P30 Pro okostelefon a Sony 38 megapixeles IMX607 szenzorral büszkélkedhet majd.

A próbálkozások ellenére a Huawei nem tudott a mobilfotózás csúcsára jutni

még a Mate 20 Pro okostelefonnal sem (ami tripla kamerájának köszönhetően a legsokoldalúbb konfigurációt nyújtja), de ennek ellenére a legjobbak között van.

A Huawei P30 Pro lesz az első telefon, amely a Sony IMX607-es (be sem jelentett) képkezelő szenzorát használja. Információk szerint ez egy 38 megapixeles érzékelő, ami alapvetően kombinálja a pixeleket, aminek eredménye, hogy a feldolgozás után kisebb méretű fotókkal számolhatunk.

kiderult-milyen-szenzort-kaphat-a-huawei-kovetkezo-zaszloshajoja-officetools.hu-2

A kínai vállalat a zászlóshajóin jelenleg Quad Bayer szűrőt használ, mely két eltérő expozíciós időt jelent. Ennek értelmében a pixelek fele rövid, míg másik fele a jobb fotó megszületéséhez hosszú expozíciót alkalmaz. A Sony viszont egy új, fehér HDR Coding Arrey eljárással alkalmazza a Dual Bayert.

kiderult-milyen-szenzort-kaphat-a-huawei-kovetkezo-zaszloshajoja-officetools.hu-2

Az új megoldás lehetővé teszi a fehér képpontok számára a fény és a részletek rögzítését, ami teljesen feleslegessé teszi a monokróm kamerát. Újdonságnak számít a Quad Pixel fázisérzékelős autofókusz is, aminek segítségével pontosabban és gyorsabban fókuszálunk majd.

Mindemellett beépített hőmérséklet- és fényérzékelő szenzorokkal és javított zajcsökkentéssel is növeli az élvezeti faktort az óriáscég.

Még szintén érdekelhet...