Leteszteltük a Honor Band 4 okoskarkötőt

Estimated read time 3 min read

 

Az okosórák- és karkötők piaca igencsak telítetté vált az utóbbi időszakban, ebben a versenyben pedig mindenki szeretné elnyerni a vásárlók kegyeit.

A Honor korábban is aktív részese volt a piacnak most azonban megjelent a Honor Band 4 -el, amivel színt hozott az okoskarkötők világába.

A készülék irányítását egy közel 1 colos, színes AMOLED paneles érintőképernyőn végezhetjük. Az eszközt egy több árnyalatban is kapható gumiszíj tartja a kezünkön. A Honor itt sokak számára megfelelve többféle színnel rukkolt elő. A szíj egyébként cserélhető, ehhez egy pöcköt kell kiemelnünk és utána lekapcsolni a szíjat.

Az eszközben a pulzusméréshez szükséges szenzor is található, amely a TruSeen 3.0-nak köszönhetően meglepően pontos egy normál vérnyomásmérőhöz képest.

Funkciója alapján 10-20 másodpercen keresztül méri a pulzust. A Honor Band 4 alvásfigyelő funkcióval is rendelkezik. Segítségével elemezhetjük azokat az adatokat, amelyeket alvásidőnk alatt produkáltunk. A TruSleepre épülő rendeltetésben láthatjuk, hogy mennyi időt töltöttünk mélyalvásban és mennyit az átmeneti időszakban.

leteszteltuk-a-honor-band-4-okoskarkotot-officetools.hu-2

Ahhoz, hogy ezeket a funkciókat használni tudjuk, le kell töltenünk androidos vagy iOS alapú készülékünkre a Huawei Egészség alkalmazást, amelyben személyre szabhatjuk az értesítéseket is. A Honor 4 Band képes rezegni is, azonban hátránya, hogy az értesítéseket lassan jeleníti meg. Minden bizonnyal ezt a készítők a későbbiekben orvosolni fogják. A készülék árát tekintve nem a beugró kategóriába tartozik, hiszen a boltokban akár 17 ezer forintot is elkérhetnek érte. A pro és kontra mérlegre állítását mindenki szubjektív módon végezze.

Kevésbé előnyös, hogy nincs beépített GPS-vevő a karperecben, azonban sok mozgási tevékenységet felismer (pl.: futás, úszás, biciklizés). A Honor Band 4 50 méterig vízálló és 100 mAh-s akkumulátorának köszönhetően akár 14 napos üzemidőre képes.