Mi az a kriptovaluta? Biztonságosak a kriptopénzek?

Estimated read time 5 min read

 

A technológia megváltoztatta az emberek munkáját, kommunikációját, vásárlását és akár az árukért való fizetést is. A vállalatok és a fogyasztók már nem mindig kedvelik a készpénzt, és ez a viselkedés utat enged az érintés nélküli fizetéseknek, mint az Apple Pay. Az okostelefon gyors hullámával a fogyasztók fizethetnek a digitális nyilvántartásokban található termékekért. Most egy új fizetési rendszer alakul ki: a kriptovaluta.

Valószínűleg már mindenki hallott a Bitcoinról. Ez volt az első kriptovaluta, amely a mainstreambe került, de mások egyre népszerűbbek. Több mint 2000 különböző típusú kriptovaluta létezik, és naponta többet fejlesztenek. A kutatások szerint a legtöbb ember hallott már a kriptovalutáról, de nem érti teljesen, mi ez. Tehát mi ez, biztonságos és hogyan fektethet be? Segítségül megválaszoljuk ezeket a kérdéseket. A jelenlegi kriptovaluta árfolyamok itt találhatók.

 

Mi az a kriptovaluta?

A kriptopénz olyan digitális fizetési rendszer, amely nem támaszkodik a bankokra a tranzakciók ellenőrzésében.

Ez egy peer-to-peer rendszer, amely lehetővé teszi bárki számára bárhol, hogy fizetéseket küldjön és fogadjon. Ahelyett, hogy fizikai pénz lenne, amelyet a való világban hordoznak és cserélnek, a kriptovaluta fizetések pusztán digitális bejegyzésekként léteznek egy online adatbázisba, amelyek konkrét tranzakciókat írnak le. A kriptovaluta pénzeszközök átutalásakor a tranzakciókat nyilvános főkönyvben rögzítik. A kriptovalutát digitális pénztárcában tárolhatjuk.

A kriptovaluta azért kapta a nevét, mert titkosítást használ a tranzakciók ellenőrzésére. Ez azt jelenti, hogy fejlett kódolással jár a kriptovaluta adatok tárolása és továbbítása a pénztárcák között és nyilvános főkönyvekben. A titkosítás célja a biztonság és a biztonság biztosítása.

MELYEK A LEGJOBB KRIPTOVALUTÁK? ÍME A TOP7

 

Mennyire biztonságos a kriptopénz?

A kriptopénzek általában blockchain technológiával készülnek. A blokklánc leírja a tranzakciók blokkokban történő rögzítésének és időbélyegzésének módját. Ez egy meglehetősen összetett, technikai folyamat, de az eredmény egy kriptovaluta-tranzakciók digitális főkönyve, amelyet a hackerek nehezen, vagy egyáltalán nem képesek megváltoztatni.

Ezenkívül a tranzakciók kétfaktoros hitelesítési folyamatot igényelnek. Előfordulhat, hogy a tranzakció megkezdéséhez meg kell adnunk egy felhasználónevet és jelszót. Ezután előfordulhat, hogy be kell írni egy hitelesítési kódot, amelyet szövegesen küld a személyes mobiltelefonunkra.

NÉHÁNY GYAKORI KRIPTOVALUTA ÁTVERÉS. HOGYAN KERÜLHETŐ EL???

INGYEN KRIPTOVALUTA SZERZÉSI LEHETŐSÉGEK

 

4 tipp a biztonságos kriptopénzbe történő befektetéshez

A befektetések mindig kockázatosak, de egyes szakértők szerint a kriptovaluta az egyik kockázatosabb befektetési döntés, a Consumer Reports szerint. A digitális pénznemek azonban a legforróbb árucikkek is.


#1. Kriptovaluta váltók

Mielőtt befektetnénk, ismerkedjünk meg a kriptovaluta váltókkal. Ezek a platformok biztosítják a digitális pénznemek adásvételét, de a Bitcoin.com szerint 500 váltó és tőzsde közül lehet választani. Végezzük el a saját kutatásunkat, olvassuk el az értékeléseket és beszéljünk tapasztaltabb befektetőkkel, mielőtt továbblépnénk.

#2. Tudja, hogyan tároljuk a digitális pénznemet

Ha kriptovalutát vásárol, akkor tárolnia kell. Tárolhatja tőzsdén vagy digitális „pénztárcában”, például a blogbejegyzésünkben leírt kriptotárcák egyikében, melyik kriptovaluta pénztárcát válassza.

Noha sokféle pénztárca létezik, mindegyiknek megvannak a maga előnyei, műszaki követelményei és biztonsága. Akárcsak a tőzsdék, a befektetés előtt meg kell vizsgálni a tárolási lehetőségeket.

#3. Diverzifikáljuk a befektetéseinket

A diverzifikáció kulcsfontosságú minden jó befektetési stratégiában, és ez akkor is igaz, ha a kriptoba is befektetünk. Ne tegyük például az összes pénzt Bitcoinba, csak azért, mert ezt a nevet ismerjük a legjobban. Több ezer lehetőség van, és a legjobb, ha befektetést több devizára osztjuk szét.

#4. Készüljünk fel a volatilitásra

A kripto-piac ingatag, ezért készüljünk fel hullámvölgyekre. Drámai árváltozásokat fogunk látni, ez bizonyos. Ha a befektetési portfólió vagy a mentális jólétünk nem tudja ezt kezelni, akkor a kriptovaluta nem biztos, hogy bölcs választás a számunkra.

A kripto jelenleg nagy divat, de ne feledjük el, hogy még mindig gyerekcipőben jár. A valami újba való befektetés mindig kihívásokkal jár.

Ha még több infót szeretnél a kriptók világáról látogasd meg a Kriptovalutak.com -ot!

 

További cikkek >>