7 ok, amiért az online tanfolyam jobb, mint a hagyományos

Estimated read time 6 min read

 

 

Az online tanfolyam egyenértékű-e az egyetemi oktatással? Nagyon sok esetben igen. Valójában jó bizonyíték van arra, hogy az online oktatásnak jelentős előnyei vannak az osztálytermi tapasztalatokkal szemben – és néhányuk meglepetést okozhat.

 

  1. Nem köt a földrajz

Hatalmas technológiai fejlődés tette elérhetőbbé az egyetemi oktatást, mint valaha. Számítógéppel és internet-hozzáféréssel az oktatási világ teljes egésze a miénk lehet, amíg internet-hozzáféréssel rendelkezik, függetlenül attól, hogy hol lakik. Ha home office-ban dolgozunk akkor pedig méginkább.

Ez aligha túlzás, ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt évek során olyan nagy presztízsű iskolák, mint a Harvard, az MIT és a Stanford, teljes, nem hitelképes tanfolyamokat kínáltak online ingyenesen, a MOOC-ok néven (ami hatalmas nyílt online tanfolyam). A MOOC-ok általában ugyanazokkal a professzorokkal és ugyanazzal a tananyaggal rendelkeznek, amelyet akkor kapna, ha személyesen járna az egyetemre.

2013-ban a Georgia Tech lett az első iskola, amely létrehozta a MOOC alapú képzési programot. Az Illinoisi Egyetem két évvel később követte a példáját. Most már több mint 30 téglaépítésű iskola kínál MOOC alapú diplomákat, partnerségi kapcsolatok révén olyan műszaki vállalatokkal, mint a Coursera, az edX és az Udacity.

De a MOOC csak az online tanulás jéghegyének a csúcsa. A digitális és a hagyományos intézmények is tökéletesítik az intimebb online tanulási lehetőségeket, kisebb osztálylétszámmal és több egy-egy professzor-hallgató interakcióval. Az online képzési lehetőségek bővelkednek, és ha nem találja meg a kívánt ajánlatot a helyi egyetemen, valószínűleg megtalálhatja azt egy másik iskolában.

 

  1. Az online tanfolyam vonzóbb lehet, mint az osztálytermi tanulás

A Forbes nemrégiben megjelent cikke bepillantást enged az online tanulás állapotába. A kutatók elmélyültek abban, hogy az online tanulás mennyire hatékony az osztálytermi oktatáshoz képest. Eddig az eredmények ígéretesek voltak.

A San Bernadino-i Kaliforniai Állami Egyetem tanulmányából kiderült, hogy két különböző hallgatócsoport – az egyik csoport online tanult, a másik pedig az osztályba járt -, akik ugyanattól az oktatótól ugyanazt az utasítást kapták, teljesítményük szempontjából egyaránt jól teljesítettek. A tanulmány azonban feltárta, hogy az online hallgatók kevésbé voltak megfélemlítve a részvételtől, és hogy a hallgatók és a professzor között magasabb színvonalú az interakció.

Ezenkívül a Forbes cikke megjegyzi, hogy az online foglalkozások inkább figyelemfelkeltő, multimédiás formátumokban mutatják be az anyagokat, amelyek jobban megfelelhetnek a mai hallgatóknak.

Az eredmény: Az oktatók már régóta tudják, hogy a különböző emberek különböző módon veszik fel az információkat, de az oktatási módszerek küzdenek az alkalmazkodással. Ha valaki, akinek szemei ​​megcsillannak egy tantermi előadás során, azt tapasztalhatja, hogy jobban reagál az online tanulási módszerekre.

 

  1. A visszajelzés gyorsabb és gyakoribb

Akár hiszi, akár nem, az online tanulók valójában több kapcsolatban állnak oktatóikkal, mint az osztálytermi tanulók. Az online hallgatókat általában arra kérik, hogy végezzenek gyakoribb értékeléseket, hogy a professzorok figyelemmel kísérhessék kompetenciájukat. Emiatt a tanulási hiányosságok gyorsabban felismerhetők és orvosolhatók, ahelyett, hogy a küzdő diákok átengednék magukat a vizsgaidőig.

 

  1. Az online tanfolyam olcsóbb módja lehet az alap- vagy mesterképzés megszerzésének

Mi a legnagyobb különbség az online és a hagyományos iskola között? Az oktatás nyilván. Ha részt vesz egy rendes főiskolán, akkor valószínűleg évente több pénzt fog költeni szobára és ellátásra, valamint szállításra. Az online oktatás eltávolítja ezeket a költségeket az egyenletből.

 

  1. Sokkal kevesebb a költésg

Amellett, hogy nem kell fizetnie a szoba- és ellátásért, valamint az ingázásért, az online tanulmány egy másik rendkívül jelentős módon csökkentheti költségeit.

Az online programok többsége azon az elképzelésen alapszik, hogy a diákokat alkalmazzák, esetleg teljes munkaidőben. Az, hogy folytathatja a munkát iskolába járás közben, azt jelenti, hogy kevesebb költséget kell vállalnia.

A menetrend rugalmassága szintén hatalmas előny azok számára, akik teljes munkaidőben dolgoznak, vagy akiknek olyan gyermekgondozási feladataik vannak, amelyek akadályoznák az iskola rendszeres látogatását. Gondoljon csak bele – annak az egyedülálló anyának, akinek a bébiszitterét az utolsó pillanatban mondták le, nem lenne szerencséje a hagyományos tanulásnak. Online oktatással továbbra is részt vehet az órán azzal a biztosítékkal, hogy gyermekét gondozza.

 

  1. Az online tanfolyam jó felkészülés a változó munkaerőpiacra

Az internetes oktatás kiváló előnye, hogy jól érzi magát a technológiával.

A technológia fejlődésével a munkaerő egyre inkább eloszlik. Akár valakivel dolgozik együtt, akár az egész világon, a videokonferenciák, az üzenetküldés, az információk összesítése és az együttműködés terén jártas technológiának elsajátítása olyan készség, amelyre valószínűleg amúgy is szüksége lesz.

HASZNOS TIPP! Ingyenes és fizetős Online tanfolyamok széles választéka itt található.