Búcsút int egy fontos szolgáltatásnak a Windows 7

Estimated read time 2 min read

A Windows Media Playerben a metaadatok már nem fognak frissülni a régebbi Windows-változatok alatt.

Ez a módosítás a Windows Media Centerre is kihatással van, ugyanis a Microsoft különösebb hírverés nélkül szüntetett meg egy szolgáltatást a Windows 7, Windows 8 és a Windows 8.1 alatt futó Windows Media Center és Windows Media Player verziójában.

A változtatásnak köszönhetően a régi Windows rendszerek alatt az új metaadatok már nem frissülnek, tehát nem tudunk majd olyan információkat megnézni, mint a cím, az előadó, rendező, műfaj és szereplők.

Öröm az ürömben, hogy a korábban letöltött adatok elérhetők maradnak számunkra.

A Microsoft a módosítást a felhasználói adatok elemzése alapján tette mondván, hogy a fogyatkozó felhasználói bázis miatt a Windows 7 szolgáltatás üzemeltetése nem előnyös számukra.

A Microsoft ezzel a lépéssel a továbbfejlesztésre ösztönzi a felhasználókat, amit nem bizonyít más jobban, minthogy a Windows 10 alatt továbbra is megmarad a korábban említett szolgáltatás. A Windows 7 támogatása alig egy év múlva – 2020 januárjában hivatalosan is megszűnik. Még mindig ez a második legnépszerűbb asztali operációs rendszer, melynek piaci részesedése meghaladja a 35 százalékot.