Floomby – Képernyőfotó készítő program

Estimated read time 2 min read

Nagyon hasznos programnak bizonyult a Floomby képernyőfotó készítő

Mindenképp érdemes kipróbálni, mert kifejezetten hatékony irodai alkalmazás


Beállítástól függően az elkészült kép automatikusan elmentődik a programhoz kapcsolódó szerveren és egy felugró ablakban jelzi is ezt, ami bármikor hozzáférünk egy linkkel. Bár nem ez az ami igazán megfogott benne:

A Floomby-val többféle képernyőképeket készíthetünk, beállíthatjuk, hogy az egész kijelzőt vagy csak az aktív ablakot fotózza-e le, de természetesen akkora részt is kijelölhetünk a fotózott képből, amekkorát akarunk. A különböző lehetőségekhez gyorsbillentyűket is meg lehet adni, de a képkészítést a tálcán lévő ikonnal is kezdeményezhetjük.

A program alapbeállításban vaku-szerű villanással és hanggal jelzi a kép készítését, azonban ezt minden további nélkül kikapcsolhatjuk a beállításokban. Egy másik beállítás szerint a két egérgomb egyszerre történő megnyomásával a képernyőnket elszürkíti, teret adva a megörökítendő terület kijelöléséhez.

Hogy a Floomby hova mentse a képernyőképet, azt mi állíthatjuk be. Ez alapesetben maradhat a Floomby szervere, ami az utolsó használattól számított 180 napig marad a szerveren, de mi az Asztal-ra történő mentést választottuk inkább az egyszerűség kedvéért.