Apple iPhone függetlenítés saját kezűleg, biztonságosan, egyszerűen, ingyenesen

Estimated read time 4 min read

 

Az iPhone függetlenítés az eredeti szolgáltatónál kezdődik.

Általában ez a hűségnyilatkozat lejárta után automatikusan történik, de sajnos nem minden esetben. Az eredeti előfizetőnek kell kezdeményeznie a kérést , vagyis a szolgáltatótól a függetlenítést. A szolgáltató az adatok ellenőrzését követően a kérelmet továbbítja az Apple felé, majd amint az Apple a kérelmet visszaigazolja, a vásárló lépései következnek.

A legkézenfekvőbb lehetőség, ha egy másik szolgáltatóhoz tartozó SIM behelyezése után magán a készüléken megyünk végig újból az aktiváláson. Ebben az esetben természetesen minden adatunk megmarad, nem szükséges hozzá a készülék visszaállítása.

A másik lehetőség, ha USb-n keresztül csatlakozunk az iTunes-hoz az iPhonnal, és betesszük a másik szolgáltatóhoz tartozó SIM kártyát. Ehhez elegendő , hogy csatlakozunk kábelen az iTunes-ra, azonban esetenként elképzelhető, hogy szükségünk lesz a készülék visszaállítására is. Ha ezzel megvagyunk akkor kapunk egy üzenetet az iTunes-tól…

iphone_fuggetlenites_ingyen-officetool_hu

 

Ezt követően az iPhone-unk független készülék lesz, vagyis bármilyen SIM kártyát elfogad, természetesen a szoftverfrissítés vagy egy esetleges visszaállítást követően is független marad.

 

Hasznos tudni!

Az iPhone készülékek hivatalos függetlenítése kizárólag csak a saját szolgáltatójánál kérhető! Ez pontosabban azt jelenti,  hogy pl. a magyar Telekom nem tudja a német Telekom-függő készülékekhez kérvényezni a függetlenítést az Apple-nél!

2017. októberétől módosult a az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, ami több ponton érinti az iPhone-t használókat is. Ez díjmentessé teszi a hivatalos függetlenítést, amiről itt írtunk részletesebben: Jövőre már ingyen függetlenítik a szolgáltatók az iPhone-okat. Az egyes szolgáltatók értelemszerűen csak a hozzájuk tartozó készülékek függetlenítését tudják elindítani, tehát például a Telekom rendszerében mondjuk Vodafone-függő készüléket nem tudunk függetleníttetni.Telekom iPhone függetlenítés

A Telekom esetén a függetlenítés egyszerű, kényelmes, és automata rendszeren keresztül intézhető – függetlenül attól, hogy a jelenlegi tulajdonos vette-e annak idején a készüléket, vagy sem, illetve hogy egyébként van-e rajta még hűség vagy sem. Ennek részleteiről itt írtunk: Így függetlenítsd ingyen a telekomos iPhone-odat, iPadedet.

Telenor iPhone függetlenítés

A Telenor szintén díjmentesen függetleníti az ügyfelei szerződéssel együtt vásárolt készülékeit – a szerződés lejártát követően. Az ügyfelek a hálózat-függetlenítést a Telenor országos üzlethálózatában igényelhetik, amikor is a kollégáik egy rövid ellenőrzést követően elindítják az Apple felé a függetlenítési kérést, amely 1-2 napot vehet igénybe. A függetlenítés tehát egyelőre csak személyesen intézhető.

Vodafone iPhone függetlenítés

A Vodafone esetén az Előfizetői Szerződéssel együtt vásárolt készülék függetlenítése díjmentes, minden egyéb esetben 10 000Ft-os díja van. Feltöltőkártyás készülékek esetében onnantól kezdve kérhető a díjmentes függetlenítés, hogy a kártya egyenlegére történt feltöltés, ellenkező esetben az csak a szerződés megszűnése után kérhető. A függetlenítés elindításához egyelőre itt is személyesen be kell fáradni egy üzletbe.KAPCSOLÓDÓ, AMI ÉRDEKELHET:

Ha érdekel a NTFS, FAT32 és exFAT formázás mellett hogyan megy a bootolható pendrive-ot csinálni, kattints a Bootolható pendrive készítése cikkunkre, illetve ha szeretnéd megtudni hogyan kell a pendrive-od biztonságosan leformázni, kattints a Pendrive formázása lépésrő lépésre cikkünkre.