Megérkezett a Sony Xperia XA2 Plus

Estimated read time 2 min read

 

A Sony legújabb okostelefonja, az Xperia XA2 Plus, 6 hüvelykes kijelzővel és Qualcomm Snapdragon 630-as chippel érkezett.

Az Xperia XA2 Plus az XA2 Ultra módosított kiadásának nevezhető. Még januárban mutatta be a Sony az Xperia XA2 és az Xperia XA2 Ultra okostelefonokat, amelyeket most egy újabb modellel egészített ki.

Megérkezett a Sony Xperia XA2 Plus

A legnagyobb változást a külsőt tekintve a 18:9 képaránnyal rendelkező, 6 hüvelykes kijelző jelenti. Így magasságban és szélességben is kisebb lett a Sony Xperia XA2 Plus, amit ezáltal kényelmesebb kézben tartani. A műanyag hátlapot alumínium panelre cserélte a gyártó, így adva prémium jelleget a készüléknek.

Egy 23 megapixeles kamera található a hátlapi ujjlenyomat-olvasó fölött, sajnos az előlapra a korábbi dupla kamera helyett most egyetlen 8 megapixeles jutott.

Megérkezett a Sony Xperia XA2 Plus

Az alkatrészeket tekintve nincs túl sok különbség az előző modellekhez képest.

Qualcomm Snapdragon 630-as chip lapul a kijelző alatt, 4/6 GB RAM és 32/64 GB tárhely mellett. De a belső tárhely microSD-vel tovább bővíthető. A készülékre Android 8.0 Oreo kerül, amit egy 3580 mAh-s akkumulátor lát el árammal, Quick Charge 3.0-támogatással.

Megérkezett a Sony Xperia XA2 Plus

Egyelőre nem ismert a Sony Xperia XA2 Plus fogyasztói ára, de azt már tudni lehet, hogy valamikor augusztusban folyamán jelenik meg, fekete, ezüst, arany és zöld színekben.