A Windows 11 megjelenés dátuma már a kanyarban

Estimated read time 4 min read

 

A Windows 11 megjelenés október közepén várható. A Microsoft a legfrissebb hírek szerint akár már ezen a héten bejelentheti az általános elérhetőség dátumát. Ez a Microsoft-szivárgások egyik elismert forrásától, Zac Bowdentől származik, aki a Twitteren osztott meg egy pletykát.

E-szerint a Microsoft arra készül, hogy a következő egy-két héten belül bejelenti a Windows 11 megjelenési dátumát. Úgy hallottuk, hogy az Microsoft a következő egy-két héten belül bejelentheti a Windows 11 GA dátumát. A „végleges build” aláírása szeptember közepén várható.

Bowden úgy véli, hogy a tesztelésre szánt végleges build várhatóan szeptember közepén kerül aláírásra, ami egy hónapot adna a Microsoftnak arra, hogy tovább finomítsa és csiszolja az operációs rendszert, és kigyomlálja az utolsó pillanatban felmerülő hibákat.

 

A Windows 11 megjelenés nyomában

Ahogy a tweetből is látszik, a tippje szerint a Microsoft úgy néz ki, hogy 2021. október 19-én fogja bemutatni a Windows 11-et. Ez nagyjából egybevág azzal, amit korábban hallottunk. Nevezetesen, hogy a Windows 11 valamikor októberben jelenhet meg, amire bizonyítékot szolgáltat a Microsoft meghajtóprogramok benyújtásának ütemterve. Valamint különböző egyéb kiszivárgások, többek között egy Intel-dokumentum (meghajtóprogram-kiadási megjegyzések) és egy Walmart terméklista.

A kirakós játék további darabja, amit érdemes szem előtt tartani, hogy nemrég hallottuk, hogy a Dev Channel, amely a Windows 11 legkorábbi előzetes buildjeinek ad otthont, már a 2022 második felében esedékes operációs rendszer következő frissítésének tesztelésére tolódik át.

Ez egy újabb jel arra, hogy a munka az idei évre tervezett kiadási verzióval befejeződik. Bowden a Twitteren megjegyzi, hogy éppen ez az, ami miatt először is bökdösni kezdte a forrásait az ügyben.

 

Elemzés: Lassú fokozatos bevezetés – időben az Alder Lake-hez?

Sok minden utal tehát arra, hogy ez lehet a Microsoft célja, de az októberi megjelenést nem vehetjük biztosra. Természetesen, még ha jelenleg ez is a tervezett ütemterv, a Microsoft a Windows 11 kapcsán olyan problémákba ütközhet, amelyek késedelmet okoznak. Ez persze mindig előfordulhat, ha valami olyan bonyolult dologra készülünk, mint egy új operációs rendszer.

Még ha a Windows 11 október közepe táján, vagy annak környékén debütál is, kezdetben valószínűleg nagyon korlátozott bevezetést fogunk látni. Könnyen lehet, hogy csak decemberben vagy 2022 elején kerül a számítógépre, mivel a Microsoft tipikusan szakaszos bevezetései eléggé elhúzódó ügyek lehetnek.

Egy másik gondolat, hogy a Windows 11 megjelenése közvetlenül az Intel által érkező Alder Lake processzorokkal lesz-e összekapcsolva. Azt már tudjuk, hogy a két termék között jelentős szinergia van, így technikailag, ha az Intel 12. generációs CPU-i a pletykáknak megfelelően október végén érkeznek, akkor talán a Microsoft ígéretet tett arra, hogy legalább a Windows 11 kezdeti bevezetése addigra megtörténik.

Végül is lenne értelme, hogy együtt, vagy nagyon közel debütáljanak, de ettől függetlenül nem lehetünk biztosak benne, hogy az Intel amúgy sem célozza meg ezt a bevezetési időkeretet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK: