Microsoft Surface Duo 2 megjelenés, ár, specifikációk…

Microsoft Surface Duo 2 megjelenési dátum ár,specifikációk és minden amit tudni kell

 

Microsoft Surface Duo 2 megjelenési dátuma, ára, specifikációi és minden, amit tudni kell. A Duo 2-ben van még mit javítani, ám az előző Duo is sok kívánnivalót hagyott maga után. A könyv stílusú, összecsukható kézi készülék valahol egy tablet és egy összecsukható telefon között található.

Bár a Microsoft összecsukható telefonokkal kapcsolatos elképzelésében sok minden volt, ami tetszett, a Surface Duo néhány kulcsfontosságú területen hiányosságot mutatott. Az eredeti, 2020-as Surface Duo a 2019-es specifikációkat szállított, miközben kb 1400 dollárt kértek érte. Ez az ár-teljesítmény különbség sok kritikus és rajongó számára is túl sok volt, ami a nem vezetett túl jó kritikákhoz.

A Surface Duo 2 több területen is nagy előrelépésnek tűnik. Többek között a Snapdragon 888 processzorral és a hátsó kamerákkal. A Microsoft nem részletezte, hogyan javított a Surface Duo ergonómiáján, tekintve, hogy mennyire kényelmetlen volt azt ténylegesen használni. Sajnos a Duo 2 sem lesz olcsó. A Microsoft rengeteg más új terméket is bejelentett az eseményen, köztük a Surface Laptop Studio-t, a Surface Pro 8-at, a Surface Go 3-at és a Surface Pro X-et. Összegyűjtöttünk itt minden infót, amink van a Microsoft új, összecsukható tablet-telefonjáról.

Összegyűjtöttünk itt minden infót, amink van a Microsoft új, összecsukható tablet-telefonjáról.

 

Microsoft Surface Duo 2 megjelenési dátum és ár

A Duo 2-t a szeptember 22-i Surface eseményen jelentette be. Már előrendelhető és induláskor 1499 dollárba fog kerülni, 100 dollárral többe, mint az első Surface Duo. Ez egy igen meredek ár, ami biztosan sokak szemöldökét fel fogja vonni. A telefon október 21-én kerül forgalomba. Előrendelhető a Surface Slim Pen 2 is, egy opcionális kiegészítő, amely a Samsung S Penjéhez hasonlóan a termelékenységet hivatott fokozni. Ez a Surface Duo 2 árán felül még plusz 129,99 dollárba fog kerülni.

A Duo 2-t a szeptember 22-i Surface eseményen jelentette be

 

A Duo 2 kialakítás

A Surface Duo 2 nagyrészt hasonlóan néz ki, mint elődje az összecsukható kijelzőkkel, de hátsó kamerákkal és új fekete színnel. Belül az előlapi kamera ismét meglehetősen nagynak tűnik, ami azt jelenti, hogy a Duo 2 potenciálisan a videobeszélgetésekben és a megbeszéléseken is jeleskedhet. A Microsoft a tökéletes mobil Office 365 eszközként harangozza be.

A Duo 2 két kijelzővel rendelkezik, amelyek befelé hajtogathatók, mint egy könyv. Nem találunk külső kijelzőt, mint a Galaxy Z Fold 3 esetében. Ha a második generáció is olyan, mint az első, a Surface Duo 2 nem sok elülső zsebben fog elférni. Lehet, hogy inkább a hátsó zsebeknek vagy táskáknak lesz fenntartva.

A Duo 2 két kijelzővel rendelkezik, amelyek befelé hajtogathatók, mint egy könyv.

A Surface Duo-t kényelmetlen volt egy kézzel fogni, még akkor is, ha visszahajtogatták magára. Még a Nintendo DS-szerű kettős képernyőfunkcióval való játék sem volt kellemes élmény. Úgy tűnik, a Microsoft idén sem oldotta meg ezt a problémát. A Duo 2-t Glacier és Obsidian színben lehet kapni, mindkettő nagyon szépen néz ki a rendereken.

A Duo 2-t Glacier és Obsidian színben lehet kapni, mindkettő nagyon szépen néz ki a rendereken.

 

Microsoft Surface Duo 2 kijelzők

A tavalyi telefonhoz hasonlóan a Surface Duo 2 is két kijelzővel rendelkezik. Az eredeti Surface Duo két 5,6 hüvelykes, 1800 x 1350 felbontású panelt tartalmazott. A Microsoft szerint a Duo 2 két 5,8 hüvelykes, egyenként 1344 x 1892, illetve együtt 2688 x 1892 felbontású kijelzővel rendelkezik, amelyek kihajtva 8,3 hüvelykesek. Illetve van 90 Hz-es frissítési frekvencia is.

A telefon többi részéhez hasonlóan a Duo 2 kijelzőin is van még mit javítani. A fényerő mindenképpen szóba jöhet, az eredeti készülék átlagosan csak 460 nitet ért el a laboratóriumi tesztek során, ami egy ilyen prémium árú terméktől azért elég gyenge. A színhelyességen is lehetne még javítani. Szerencsére a Microsoft úgy tűnik, hogy ezen a fronton is megértette a dolgot és azt állítja, hogy a Duo 2 maximális fényereje 800 nit.

 

Microsoft Surface Duo 2 specifikációk és jellemzők

Íme a Duo 2 adatai. A Snapdragon 888 hajtja a kétképernyős készüléket 8 GB RAM-mal. Támogatja az mmWave és a sub-6Ghz-es 5G-t. A telefon 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os tárolási lehetőséggel érkezik. Az ujjlenyomat-érzékelő a bekapcsológombba van beépítve és sztereó hangszórókat is kapunk.

A Snapdragon 888 hajtja a kétképernyős készüléket 8 GB RAM-mal. Támogatja az mmWave és a sub-6Ghz-es 5G-t.

A Surface Duo 2 tripla hátsó kamerával is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem kell a telefont összecsukni az előlapi kamera használatához. Van egy 12MP-es fő OIS-szel, egy 16MP-es ultraszéles és egy 12MP-es telefotó OIS-szel és 2x optikai zoommal. Az előlapi kamera 12MP. A készüléket csak ki kell hajtani, hogy a képkeresőt láthasd és hozzáférj a zárvezérlőkhöz és a kamera beállításaihoz. A videók esetében pedig a Duo 2 akár 4K 60 fps sebességgel is képes rögzíteni.

 

Reméljük, hogy a Microsoft komolyan vette az akkumulátoros üzemidőt

Az akkumulátor-üzemidő tesztjében az eredeti Duo alig hét órát bírt ki, ami messze elmarad attól, amit egy modern telefonban látni szeretnénk. A Surface Duo 2 4449 mAh-s akkumulátorral és 23 W-os töltéssel rendelkezik. A töltő nem jár hozzá, csak az USB-C kábel.

A Surface Duo 2 4449 mAh-s akkumulátorral és 23 W-os töltéssel rendelkezik. A töltő nem jár hozzá, csak az USB-C kábel.

A Duo 2 korábbi FCC-listája egy vezeték nélküli energiaátviteli funkciót mutatott és most már tudjuk, hogy ez a Surface Slim Pen 2 töltésére szolgál. A Surface Slim Pen 2 hozzáadásával a Duo 2 rengeteg termelékenységi funkcióval rendelkezhet. A dokumentumok jelölésétől a jegyzetek írásához ez a telefon hasznos lehet egyes szakemberek számára. A Surface Duóhoz hasonlóan a Duo 2 kijelzői között is megoszthatók az alkalmazások. Ezek közül néhány az Office 365, a Teams, a TikTok, a Kindle és az Xbox Game Pass. A Microsoft szerint az alkalmazáspárosítási lehetőségek határtalanok. Megjegyzi továbbá, hogy az Asphalt 9, egy népszerű versenyjáték, támogatni fogja a Surface Duo 2 kétképernyős képességeit.

A Microsoft a Duo 2 játéklehetőségeit is emlegeti. Az első Surface Duo életének végén a vállalat egy Nintendo DS-szerű osztott képernyő funkcióval egészítette ki a Game Pass alkalmazást. Ez lehetővé tette, hogy a támogatott játékokat a felső kijelzőn játsszuk, az alsó kijelzőn pedig hozzáférjünk a vezérlőkhöz. Ügyes ötlet, még ha nem is működött túl jól. Feltételezve, hogy a Microsoft egységesítette az érintőképernyő vezérlő elrendezését, a Duo 2 valóban rendelkezhet némi játékpotenciállal.

A Microsoft a Duo 2 játéklehetőségeit is emlegeti.

 

Surface Duo 2 kilátások

A Microsoft Surface Duo változatosságot kínál. Sok klassz ötletet hozott magával, még ha a kivitelezés nem is volt nagyszerű. Még így is nagyszerű ötlet egy olyan telefon koncepciója, amely a multitaskingot helyezi előtérbe. A készülék két képernyőre osztása olyan, mintha kétmonitoros beállítással rendelkeznénk. Elméletben a Surface Duo 2 nagyszerű koncepció. A gyakorlatban majd meglátjuk, hogyan teljesít, amikor a kezünkbe kerül egy készülék.

A magas ár sok kívánnivalót hagy maga után, így a Microsoftnak jobb, ha ezúttal sikerül.

Képek forrása: Microsoft

 

KAPCSOLÓDÓ:

Még szintén érdekelhet...