Az új Microsoft Office október 5-én érkezik

Az új Microsoft Office

Nem szeretnél előfizetni az Office 365-re, de szeretnéd élvezni a szoftvercsomag előnyeit? Az új Microsoft Office október 5-én érkezik és végre nem kell mindenképp előfizetni rá.  Ne aggódj, a fogyasztók és a kisvállalkozások idén ősszel, a Windows 11 megjelenésével egy időben egyszeri vásárlásként megvásárolhatják az Office 2021-et.

A Microsoft Office termelékenységi szoftverének új, egyszeri-díjas változata október 5-én érkezik. Ugyanazon a napon, amikor a Windows 11 bevezetése is megkezdődik, derül ki a vállalat csütörtöki blogbejegyzéséből.  A Microsoft korábban hangsúlyozta, hogy bár a fő hangsúly továbbra is az előfizetéses kínálatán, a Microsoft 365-ön van, azok számára, akik még nem állnak készen a felhőre való áttérésre, kiadja az egyszeri vásárlású Office 2021-et.

 

A Microsoft  Office 2021 két változatban érkezik

  • Az egyik a kereskedelmi felhasználók számára készült Office LTSC. (LTSC: Long Term Servicing Channel) Az Office LTSC a poszt szerint mától általánosan elérhető és továbbfejlesztett hozzáférhetőségi funkciókat, a Word, az Excel és a PowerPoint teljesítményének javítását, valamint vizuális fejlesztéseket, például a sötét üzemmód támogatását tartalmazza az alkalmazásokban. Speciális helyzetekre szánják, nem pedig egy egész szervezet számára, például a gyártóüzemben lévő, internethez nem csatlakozó folyamatirányító eszközökre.
  • A másik pedig a személyes használatra készült. A személyes használatra szánt Office 2021 október 5-én érkezik, bár a Microsoft még nem közölt árinformációkat.

Az Office mindkét verziója támogatott lesz Windowson és Macen és a OneNote alkalmazással együtt érkezik majd. Emellett 32 és 64 bites változatban is szállítják majd őket. A Microsoft öt évig támogatja majd a szoftvert és közölte, hogy a megjelenéskor nem tervezi az ár megváltoztatását. 2020 áprilisában a Microsoft az Office 365-öt átváltotta Microsoft 365-re, egy előfizetéses szolgáltatásra, amely több funkcióval bővítette a szoftvereszköz-csomagot, de havi 7 dolláros egyéni díjcsomagot, vagy 10 dolláros előfizetést igényelt egy legfeljebb hatfős család számára. Ez az ár 2022 márciusában várhatóan emelkedik majd.

A vállalat elmondta, hogy a fő hangsúlyt továbbra is a felhőre helyezi, de megérti, hogy nem mindenki áll készen erre a lépésre. Míg a Microsoft 365 alkalmazásokat, például a Word, a PowerPoint és az Excel alkalmazásokat korlátozott funkcionalitással, ingyenesen használhatja online, a lehetőségek teljes kihasználásához vagy egy örökös verzióra, vagy előfizetésre lesz szükség. Egyesek azon tűnődtek, hogy az Office 2019 lesz-e az utolsó örökös verzió a szoftverből, mióta a Microsoft 365 megjelent. De aztán a Microsoft egy szeptemberi blogbejegyzésben bejelentette az Office örökös kiadására vonatkozó tervét.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

Még szintén érdekelhet...