A Windows 11 memóriaszivárgás

Estimated read time 3 min read

 

A Windows 11 memóriaszivárgás problémája miatt a File Explorer RAM-ot eszik. A Windows 11 nem rég jelent meg PC-k és laptopok számára, amely a Microsoft szerint új korszakot jelent a PC számára.

Ebben a saját maga által stilizált paradicsomban azonban bajok vannak, mivel az operációs rendszer kiterjedt memóriaszivárgási problémákkal küzd, amelyeket a Windows File Explorer okoz.

 

A Windows 11 memóriaszivárgás miatt egyre több RAM-ot eszik a File Explorer

A memóriaszivárgás kifejezés arra utal, hogy egy számítógépes program túl sok RAM-ot rendel ki egy feladathoz, majd nem szabadítja fel a fel nem használt gyorsítótár memóriát. Úgy tűnik, hogy a Windows 11-ben ez a konkrét probléma a File Explorer program hibája miatt jelentkezik.

Lényegében ahogy a felhasználó bezárja és újra megnyitja a File Explorert, a program által használt RAM mennyisége megnő, még jóval a programból való kilépés után is, ahogy azt egy Reddit felhasználó is felvázolta. Ez a hatás mindaddig folytatódik, amíg a File Explorer-t újra nem indítjuk a Feladatkezelőből, vagy a számítógépet teljesen vissza nem állítjuk.

Windows 11 ahogy a felhasználó bezárja és újra megnyitja a File Explorert, a program által használt RAM mennyisége megnő

A memóriaszivárgást vázoló eredeti bejegyzést azóta több mint 1000-szer szavazták meg más Reddit-felhasználók, akik valószínűleg ugyanezt a problémát osztják meg. És úgy tűnik, hogy ha a problémát nem javítják a fent említett módszerekkel, akkor a RAM mennyisége folyamatosan 1 GB fölé nőhet.

 

Az eredmény?

A számítógép vagy laptop vagy lelassulhat, vagy teljesen érzéketlenné válhat. Ahhoz, hogy ellenőrizzük ezt a problémát a saját gépünkön, meg kell nyitnunk a Feladatkezelőt és rendezzük a folyamatokat a legnagyobb memóriahasználat szerint.

Ezután használjuk ismételten a Win+E billentyűkombinációt és ellenőrizzük, hogy a RAM-használat felszökik-e. Ha igen, indítsuk újra a gépet.. és reménykedjünk benne, hogy a Microsoft a közeljövőben kijavítja ezt az elég csúnya hibát.

 

A Microsoft egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt

Bár a problémát az eredeti Reddit-felhasználó jelentette a Feedback Hubnak és remélhetőleg hamarosan kivizsgálják. Ha azonban még nem töltötted le a Windows 11-et, lehet, hogy okos ötlet lenne még várni vele.

Elvégre a Microsoftnak még időre van szüksége, hogy kijavítsa a hibákat, a Windows 10 pedig 2025-ig támogatott lesz.

 

KAPCSOLÓDÓ: