Okos konyha – Hogyan hozzuk létre?

Estimated read time 6 min read

Emeld a főzés színvonalát a konyhabútorba csatlakoztatott készülékekkel, azaz okos konyha létrehozásával. Az otthoni technológia rohamos ütemben fejlődik, és konyháink percről percre „okosabbak” lesznek.

Szeretnéd előmelegíteni a sütőt, miközben hazafelé tartasz a boltból? Kávét főzni az ágyban? Megmondani a mosógépnek, hogy akkor induljon el, amikor szeretnéd? Nos, megteheted!

Egészen a közelmúltig hallatlan volt az ötlet, hogy a készülékeket és a kütyüket hanggal irányítsuk. Ma az intelligens hangszórók csak a kezdetet jelentik. A hűtőszekrénytől a mosógépig – Wi-Fi, Bluetooth vagy NFC segítségével távolról is csatlakoztathatjuk az okos konyha készülékeit.

Tudjuk, hogy ez az egész egy kicsit észvesztő lehet, ezért itt vagyunk, hogy segítsünk leegyszerűsíteni ezt a számodra.

 

Az okos konyha – Beszélj hangosabban

A hangvezérelt hangszórók felbecsülhetetlen értéket képviselnek a lakás bármely helyiségében, a konyhában azonban különösen hasznosak. Ha van egy Amazon Echo vagy Google Smart Speaker, akkor hangutasítással állíthatsz be időzítőt, alakíthatsz át mértékegységeket, vagy érdeklődhetsz a különböző ételek főzési idejéről.

Így akár szuflét készítesz, akár vasárnapi sültet főzöl a családnak, gondoskodj róla, hogy minden alkalommal tökéletesen sikerüljön. A hangalapú asszisztenst arra is megkérheted, hogy játsszon le zenét.

Amikor a konyhai munkákat végzed, általában mindkét kezed lefoglalja valami, legyen szó aprításról, törlésről vagy turmixolásról. Egy intelligens hangszóró használatával nem kell megállni és megszárítani a kezed, hogy felkapcsolj egy lámpát, megnyomj egy gombot vagy lapozgass egy receptkönyvet. Az okos otthon hangvezérelt asszisztense a második pár kéz, amire mindig is vágytál.

 

Kapcsolódj össze

Hozd ki a legtöbbet az okos készülékeidből, ha egy alkalmazáson keresztül összekapcsolod őket okostelefonnal vagy okos hangszórójával.

Több mosógép rendelkezik egy okos kg funkcióval, amely egy érzékelő segítségével megméri a rakományt, és a súly alapján módosítja a mosási időt és a vízhasználatot. Vezéreld és felügyeld a készüléket távolról okostelefonon keresztül. Válassz mosási programot, adj hozzá öblítéseket, állítsd be a centrifugálási sebességet és a hőmérsékletet. Még a mosási ciklus indítását is késleltetheted, többé nem kell órákig a gépben ülnie a nedves ruháknak!

 

Okos konyha – Legyen fény

Fénykapcsolók? Kinek van rájuk szüksége? Az intelligens világítással hangutasítással vagy okostelefonoddal vezérelheted otthonod világítását. És ez még nem minden, az intelligens világítás fokozhatja a hangulatot, javíthatja a mindennapi életét és biztonságban tarthatja. Egy intelligens konyhai fényrendszer az egyedi, beépített konyhabútorok esetében igen hatékonyak és kényelmesek tudnak lenni.

Akár 50 tetszőleges lámpát is hozzáadhatsz. Automatizáld teljesen a világítást, hogy úgy tűnjön, mintha otthon lennél, amikor nem vagy otthon. A Geo-fencing technológiának köszönhetően pedig fényei akár haza is üdvözölhetnekt, vagy automatikusan kikapcsolhatnak, ha elhagyod a házat.

Pl a Philips Hue fényekkel megváltoztathatja a szoba hangulatát. Válassz fehér fényt, meleg fényt vagy bármilyen más színt a kívánt hangulat beállításához. Válassz a lámpák, izzók és fényerőszabályozók közül. Kompatibilis az IOS, az Android, az Alexa és a Google rendszerekkel. A Hue összekapcsolható az IFTTT (If This Then That Service), a Nest és az Apple HomeKit szolgáltatással.

 

Kapcsold fel a fűtést

Nem tudunk betelni a Hive Active Heating termékcsaláddal, a Hive segítségével akár hat fűtési és melegvíz-ütemezést is beállíthatsz naponta, és hat órás boost funkcióval rendelkezik, így teljes távvezérlést biztosít. Ha nyaralni mész, csak mondd meg a Hive-nak a nyaralás dátumát, és a fűtési rendszer „alszik”, amíg vissza nem térsz.

És ne aggódj a befagyott csövek miatt, a fagyvédelem automatikusan aktiválódik, ha a hőmérséklet 7⁰c alá csökken. Az olyan intelligens fűtés használatával, mint a Hive vagy a Nest, akár több mint száz fontot is megtakaríthat a számládból.

Egy másik okos termosztát a radarunkon a Nest 3. generációs tanuló termosztát. Megtanulja az általad kedvelt hőmérsékletet, majd úgy programozza magát, hogy kövesse a természetes ritmusod.

Sok más okos funkció mellett képes szabályozni a melegvíztárolót és lekapcsolni magát, amikor távol vagy. Ez az intelligens termosztát Wi-Fi és Bluetooth-kompatibilis – nem igényel Wi-Fi-kapcsolatot, de ha csatlakoztatva van, a Nest-alkalmazásokban extra funkciók állnak rendelkezésre.

 

EZ IS ÉRDEKELHET: